07.08.2020 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Güncel Eğitim Burs Başvurusu Kurslar Burslar KYK Yurt

İstanbul Üsküdar İSAR Vakfı Bursları

İstanbul Üsküdar İSAR Vakfı Bursları

İstanbul Üsküdar İSAR Vakfı Burs Başvurusu

İstanbul Üsküdar İSAR Vakfı Başarılı Lisans Öğrencilerine Maddi Destek Sağlayan, Öğrenciler İçin Seminerler Düzenleyen, Burs İmkanı Sunmaktadır. Üsküdar İSAR Vakfı Burs Dışında Öğrencilere Yönelik Yabancı Dil Dersleri (Arapça – İngilizce) Yurtdışı Programlar Düzenlemektedir.

Vakfın İletişim Bilgileri
Adresi: Selami Ali Mahallesi Selanikler Sokak No: 44/1 Bülbülderesi Üsküdar İstanbul
Telefon Numarası: 0 216 310 99 20
Faks: 0 216 391 26 33

İSAR, her sene olduğu gibi bu sene de kendini ilim sahasında yetiştirmek isteyen öğrencileri kabul edecektir. Bu bağlamda İstanbul’da bulunan üniversitelerde eğitim gören bölüm farkı gözetmeksizin başarılı lisans öğrencilerinin başvuruları kabul edilecektir. İSAR programı 4 yıl, İSAR İlahiyat ise 5 yıl devam etmekte olup İSAR’a kabul alan öğrenciler kendilerini ilmî sahada geliştirme imkânı bulacaklardır.

İSAR eğitiminin sacayaklarını İslamî ilimler, sosyal bilim seminerleri ve dil eğitimi oluşturmaktadır. İSAR, geçmiş birikimine ulaşmayı sağlayacak ilimleri öğrencilerine kazandırırken aynı zamanda bugün kabul görmüş sosyal bilimler alanında da eğitimler vermektedir.

2009 yılında kurulan İSAR şimdiye kadar 7 dönem mezun vermiştir. Mezunlarımız yurt içi ve yurt dışında lisansüstü eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca eğitimlerine Türkiye’de devam eden mezunlarımız için temel eğitim programından sonra ihtisas faaliyetleri devam etmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

İSAR başvuruları internet sayfasından online olarak alınacak ve tüm iletişim vermiş olduğunuz mail adresi üzerinden sağlanacaktır. Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde yapılacak olan sınav ve mülakatı başarıyla geçen öğrencilerin İSAR’a kabulleri kesinleşecektir.

Önemli not: Tarihlere ve mülakatın nasıl yapılacağına dair değişiklikler mail yolu ile ve bu sayfa üzerinden ilan edilecektir.

Sıkça Sorulan Sorular:

Soru 1: İSAR programına kimler başvurabilir?
Cevap: İSAR programına başvuru şartları şunlardır. Bu şartları sağlayan herkes İSAR programına başvurabilir.
1. Örgün eğitimde lisans eğitimine devam ediyor olmak.
2. İSAR programı süresince Türkiye’de eğitimine devam edecek olmak.
3. Erkek olmak.
4. Hazırlık sınıfında olmamak. (Arapça hazırlık okumak ve Arapça biliyor olmak buna istisnadır.)

Soru 2: İSAR’a hangi bölümlerde okuyan öğrenciler başvurabilir?
Cevap: Başvuruda bölüm kısıtı yoktur.

Soru 3: Programa lisansüstü öğrenciler kabul ediliyor mu?
Cevap: Programa katılmak için lisans öğrencisi olmak gerekmektedir.

Soru 4: İSAR programına İstanbul dışında üniversite eğitimine devam eden öğrenciler kabul ediliyor mu?
Cevap: İSAR programına sadece İstanbul’da lisans eğitimi gören öğrenciler katılabilir.

Soru 5: İSAR programının içeriği nedir ve kaç sene sürmektedir?
Cevap: İSAR programı 4 sene, İSAR İlahiyat programı ise 5 sene sürmektedir. İSAR programını buradan, ilahiyat programını da buradan inceleyebilirsiniz.

Soru 6: İSAR programı ve İSAR İlahiyat programının farkı nedir?
Cevap: İki programda da temelde aynı eğitim verilmekteidir. İlahiyat programı ilahiyat öğrencilerine yönelik ek derslerle birlikte İngilizce eğitimini içermektedir. Ayrıca İSAR İlahiyat programına sadece ilahiyat öğrencileri kabul edilmektedir.

Soru 7: Seminerler hangi günlerde olmaktadır?
Cevap: İSAR programı hafta içi iki akşam ve cumartesi tam gün, İSAR İlahiyat programı ise hafta içi dört akşam ve cumartesi tam gün olmaktadır.

Soru 8: Programda bir senede kaç eğitim dönemi bulunmaktadır?
Cevap: Program; güz (13 hafta), bahar (13 hafta) ve yaz (7 hafta) olmak üzere üç dönemden oluşmaktadır. Daha önceki senelerdeki takvimimiz için Akademik Takvim sayfasına bakabilirsiniz.

Soru 9: Yazılı sınavın içeriği nedir?
Cevap: Yazılı sınavda öğrencinin bilgi, muhakeme ve yorum yeteneğini ölçecek sorular sorulmaktadır. Ayrıca bu sınav programa kabul açısından belirleyicidir.

Soru 10: Mülakat sırasında yurt dışında bulunan öğrenciler mülakata internet üzerinden katılabilir mi?
Cevap: Yurt dışında bulunan öğrenciler mülakata internet üzerinden katılabilirler. Fakat yurt içinde bulunan öğrencilerin vakıf merkezinde mülakata girmeleri gerekmektedir. (Koronavirüs salgını sebebiyle mülakatın yapılış tarzında değişiklik olabilir. Bu ayrıca ilan edilecektir.)

Soru 11: Başvuru sürecindeki sınav ve mülakata gelen öğrencilere bu günlerde konaklama imkânı sunuluyor mu?
Cevap: Evet, konaklama imkânı sunulmaktadır.

Soru 12: Eğitim dönemi içerisinde öğrencilere yurt imkânı sağlanıyor mu?
Cevap: Kontenjan yettiği takdirde yurt imkânı sağlanmaktadır.

Soru 13: İSAR’da burs imkânı var mıdır?
Cevap: Vakfın belirlediği başarı ölçülerine uyan öğrencilere burs sağlanmaktadır. Başarı bursu ölçüleri; öğrencinin üniversite dönemlik not ortalamasının 4 üzerinden en az 3.5 olması veya bölümünde ilk %10’luk dilime girmesi, İSAR not ortalamasının 100 üzerinden en az 90 olması ve İSAR seminerlerine devamlılık kriterlerine bağlıdır.

Soru 14: İSAR seminerleri nerede gerçekleşmektedir?
Cevap: Seminerlerimiz Üsküdar’daki vakıf merkezimizde gerçekleşmektedir.

Son Başvuru Tarihi 24 Ağustos 2020.

Burs Duyurusu
Online Burs Başvurusu İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ