<style>.lazy{display:none}</style>
23.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Gap Yeşil İnovasyon Proje Yarışması

Gap Yeşil İnovasyon Proje Yarışması

Gap Yeşil İnovasyon Proje Yarışması

6. Gap Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Düzenliyor. Gap Bölgesi Sürdürülebilir Yenilikçilik Ve Kolay Çözüm Yarışmasına Sadece GAP Bölgesindeki İlkokul, Ortaokul Ve Lise Öğrencileri Katılabilir.

Kategoriler

6.GAP Yeşil İnovasyon Yarışması kategorileri Teknofest Yarışmasına başvuru yapılabilecek şekilde ve düzeyde olacak olup temel kategorilerimiz ve alt kategorilerimiz aşağıdaki gibidir:

İlkokul Düzeyi İçin Kategorilerimiz:

1. İnovatif Ulaşım Çözümleri Yarışması
2. Hayatı Kolaylaştıran İnovatif Fikirler Yarışması
3. Çevre Eğitimi ve Farkındalık Projeleri
4. Çevre ve Sosyal Sorunlara İnovatif Çözümler

Ads

Ortaokul Düzeyi İçin Kategorilerimiz:
1. Sürdürülebilir Ulaşım Teknolojileri
2. Çevre Dostu Savunma ve Güvenlik Çözümleri
3. Çevre İzleme ve Koruma İçin İnsansız Araçlar
4. Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Verimliliği
5. Sürdürülebilir Lojistik ve Taşımacılık Çözümleri
6. Çevre ve Sosyal Sorunlara İnovatif Çözümler
7. Akıllı Tarım ve Sürdürülebilir Gıda Üretimi
8. Çevre Dostu Sağlık Teknolojileri
9. Çevre Eğitimi ve Farkındalık Projeleri
10. Yeşil Enerji ve Çevre Teknolojileri

Lise Düzeyi İçin Kategorilerimiz:
1. Çevre Sorunlarını Tanımlama ve Çözme İçin Makine Öğrenimi Uygulamaları
2. Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Yapay Zeka Uygulamaları
3. Elektrikli Taşıtların Verimliliği ve Yeşil Ulaşım
4. Çevre Dostu Uçan Araçlar ve Taşımacılık
5. Yeşil İnovasyon ve Sürdürülebilir Teknolojiler için Mobil ve Web Uygulamalar
6. Çevre Sorunlarına İnovatif Çözümler ve Yeşil Girişimcilik
7. Çevre Eğitimi ve Farkındalık Projeleri
8. Sürdürülebilir Ulaşım Teknolojileri
9. Yeşil Enerji ve Çevre Teknolojileri
10. Çevre Dostu Sağlık Teknolojileri

Yarışma Hedefi
GAP Yeşil İnovasyon Yarışması’nın hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve genel olarak Türkiye’de çevre sürdürülebilirliği, yeşil teknoloji ve inovasyon alanlarında farkındalığı artırmak, çevresel sorunlara çözüm bulmak ve sürdürülebilirlik konusunda öncü projelerin geliştirilmesini teşvik etmektir.

Yarışma Süreci

Duyuruların Yapılması Süreci
GAP Yeşil İnovasyon 2023 projesi, GAP İdaresi tarafından Harran Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenmektedir. Bu proje, GAP illerinden Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin,
Şanlıurfa, Kilis, Siirt ve Şırnak’taki ilkokul (3-4 Sınıf), ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin katlımına açılmıştır.

Bilgi Günleri Süreci
Proje, potansiyel faydalanıcı gruplarla bir araya gelerek başvuru süreçlerinin ayrıntılarını iletmek için yüz yüze ve online platformları kullanacaktır. Bu aşamada, katılımcılara proje hakkında detaylı bilgi sunulacak ve başvuru süreçleri hakkında rehberlik yapılacaktır.

Ideathon (Fikir Maratonu) Süreci
Potansiyel faydalanıcı gruplardan gelen fikirler, uzman ekipler tarafından değerlendirilerek fikir maratonu sürecine dahil edilecek ve değerlendirilecektir.. Bu aşama, katılımcıların yaratıcı fikirlerini paylaşmalarını ve geliştirmelerini teşvik edecektir.

Hackathon Süreci
Fikir maratonunu başarıyla geçen faydalanıcı gruplar, 1 haftalık bir süre zarfında prototiplerini geliştirecek ve dokümantasyon süreçlerini tamamlayacaklardır. Bu süreç boyunca, alanında uzman mentorlar katılımcılara rehberlik edecektir. Hackathon süreci boyunca katılımcılara prototiplerini geliştirmeleri için 25.000 ₺’ye kadar malzeme desteği sağlanacaktır. İhtiyaç duydukları demirbaş malzemeler hackathon boyunca yarışma ekibi tarafından sağlanacaktır.

Sergi Süreci
Uzman ekip mentorluğunda geliştirilen tüm prototipler, Şanlıurfa ili içinde bir sergide sergilenecektir.
Bu aşama, katılımcıların çalışmalarını geniş bir kitleye sunma fırsatı sağlayacaktır.

TEKNOFEST Süreci
Proje kapsamında geliştirilen prototipler, Türkiye’nin En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’te sergilenecektir. Bu festival, yerli ve milli hedeflere uygun projelerin tanımlanmasını sağlayacaktır.

Destek & Mentorluk Süreci
TEKNOFEST girişimcilik sürecinde katılımcılara destek ve mentorluk sağlanacaktır. Bu destekler, gençlerin projelerini daha da geliştirmelerine yardımcı olacak ve gelecekteki kariyerlerine olumlu katkıda bulunacaktır.

Yarışma Kuralları

Katılım Şartları:
1. Yarışmaya katılmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Türkiye’de ikamet etmek gerekmektedir.

2. Yarışmaya sadece GAP Bölgesi illerinde (Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır,
Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) eğitim öğretime devam eden ilkokul (3-4. sınıflar), ortaokul ve lise öğrencileri ile katılım sağlayabilecektir.

3. Yarışmaya devlet okulları, özel okullar, Bilim ve Sanat Merkezleri ve Deneyap Atölyelerinde öğrenim gören ilkokul (3-4. sınıflar), ortaokul ve lise öğrencileri katılabilir.

4. Her katılımcı yarışmaya takım olarak katılmalıdır.

5. Takımlar danışman dahil 3 kişi olmalıdır.

6. İlkokul (3-4 Sınıflar), ortaokul ve lise seviyesindeki takımlar danışmanları aracılığıyla başvuru yapacaklardır.

7. Bir danışman birden fazla projeye danışmanlık yapabilir.

8. Bir öğrenci ikiden fazla projede yer alamaz.

9. Her katılımcı Proje Yönetim Sistemine ( https://pys.gapyesil.org ) üye olmalıdır. Sisteme girilen verilerin sorumluluğu/doğruluğu katılımcıya aittir. Yanlışlık tespit edildiğinde takım yarışmadan diskalifiye olur.

10. Proje başvurusu yapan danışman; proje değerlendirici başvurusu yapamaz.

11. Takım oluşturma süreci yalnızca danışman tarafından yürütülür.

12. Takıma üye daveti danışman tarafından yapılacak olup diğer takım üyeleri Proje Yönetim Sistemine ( https://pys.gapyesil.org ) giriş yapıp, takım üye davetini kendi hesabından onaylaması gerekmektedir.

13. Takıma davet edilecek öğrencilerin velilerinin yarışma süreci hakkında bilgilendirilmesi, gerekli veli izinlerinin alınması noktasında takım danışmanı sorumludur.

14. Takımlar, takım oluştururken takım türünü seçerek, kurum bilgisini girecek ve bu kurumu temsil edecektir ve Takım danışmanları girilen kurumda görev yapıyor olması gerekmektedir.

15. Takım üye ekleme/çıkarma işlemleri son başvuru tarihine kadar tamamlanmalıdır. Son başvuru tarihi sonrasında bu işlemlerin yapılması mümkün olmayacaktır.

16. Yarışmaya birden fazla projeyle başvuru yapılabilmektedir. İlkokul(3-4.Sınıflar), ortaokul ve lise öğrencileri için danışman zorunludur.

17. Her proje için ayrı başvuru formu doldurulması gerekmektedir.

18. Danışman öğretmen yarışma başvuru tarihleri içerisinde başvuru ekranındaki bilgileri doldurma ve gönderim sırasında öğrencilerine mentorlük edecektir.

19. Projelerin özgün olması gerekmektedir. Benzer veya taklit projeler diskalifiye edilecektir.

20. Takımlar aynı proje ile daha önce başka bir yarışmada yer almışsa, bu yarışmanın ismi, yeri, tarihi, düzenleyeni ve alınan sonuç, proje dosyasında belirtilmelidir.

21. Yarışmacı aynı proje ile geçmiş yıllarda düzenlenen GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına
katılım sağlamış ise projesini geliştirme ve/veya dönüştürme şartı ile tekrar başvuru yapabilmektedir.

22. Aynı proje ile yalnızca tek bir kategoriye başvurulabilir. Aynı proje ile farklı kategoriye başvuru yapan takımların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

23. IDEATHON aşaması sonunda 10 tane İlkokul, 10 tane Ortaokul , 10 tane de Lise kategorisindeki projeler ilk aşama hackathon katılmaya hak kazanacaktır. Katılacak takım sayıları projelerin niteliği durumunda değişiklik gösterebilir bu durum yarışma yönetiminin insiyatifinde olacaktır

24. IDEATHON aşamasını başarıyla geçen takım üyeleri HACKATHON aşamasına katılmaya hak kazanacak, HACKATHON etkinliğinin yapılacağı alana üyelerin tamamının katılması gerekmektedir.

25. Eğer takımdaki bir öğrenci sağlık sorunları, veli izni ya da başka bir zorunlu durum nedeniyle
hackathona katılamazsa, bu durum hackathon tarihinden en az bir hafta önce yarışma yönetimine bildirilmelidir. Yönetim uygun görürse, bu öğrencinin yerine başka bir öğrenci alınabilir.

26. Eğer takım üyeleri kesinleştikten sonra, herhangi bir sebep (danışman dahil) ile hackathona katılamazsa, takım otomatik olarak yarışmadan çekilmiş sayılacak.

27. Yarışmadan elenen/ayrılan takımlar olması durumunda, puan sıralamasına göre en yüksek puan alan takım hackathona katılmaya hak kazanacaktır.

28. Yarışmacılar, başvuru yapmadan önce yarışmayla ilgili tüm bilgilendirme ve katılım koşullarını dikkatlice okuyup kabul ettikten sonra yarışmaya katılabilirler.

29. Yarışmaya başvuranlar, şartnamede belirtilen tüm şartları kabul etmiş sayılır.

30. Yarışma şartnamesi dışında oluşabilecek durumlarda yarışma yönetiminin uygun gördüğü şartlar geçerli olacaktır.

Kimler katılabilir
İlkokul 3. – 4. Sınıflar
Ortaokul 5-6-7-8.Sınıflar
Lise 9-10-11-12.Sınıflar

Proje Başvurusu:
1. Katılımcılar, kategorilerine uygun bir şekilde proje başvurularını belirtilen tarihler arasında Proje Yönetim Sistemi www.pys.gapyesil.org adresinden girmek zorundadırlar.
2. Başvuru sırasında girilen bilgiler teyit edildiğinden dolayı doğru bilgi girilmesi gerekmektedir. Herhangi eksik veya yanlış bilgi girilmesi durumunda katılımcı ve danışmanı sorumludur.
3. Başvurular ayrıntılı bir proje açıklaması, iş planı, teknik belgeler ve projenin görsel materyallerini içermelidir.
4. Başvuru sistemine eksik, hatalı veya yanlış belge ve bilgi yüklenmesi, yanlış alan seçimi yapılması (örneğin; Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği alanında başvuru yapılması gereken projenin Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre alanında başvuru yapılması), hazırlanan projenin halk sağlığı ve güvenliği için risk teşkil etmesi, insanların kişilik haklarına aykırı çalışma yapılması, projede etnik kökene, kişi veya toplumu karalamaya yönelik içerik bulunması, canlılara zarar verebilecek faaliyetlerde bulunulması, kan veya doku alınması, ağız ya da enjeksiyon yoluyla herhangi bir radyoaktif, toksik ya da etkisi kesin olarak bilinmeyen tehlikeli ve yabancı madde verilmesi, sağlığı tehdit eden deneyler yapılması vb. uygulamalar yarışmadan elenme sebeplerindendir.

Ödüller
1. Hackathon sürecine dahil olan ve süreci başarıyla bitiren tüm takımlara takım plaketi ayrıca her takım üyesine katılım sertifikası verilecektir.
2. Hackathon sürecini başarıyla tamamlamış olan takımlar TEKNOFEST, GAP Yeşil İnovasyon Proje standında projelerini tanıtma fırsatı elde edecektir.
3. Hackathon süreci sonunda projelerin TEKNOFEST yarışmalarına katılım için uzman mentor desteği sunulacaktır.
4. Hackathon sürecini başarıyla tamamlamış olup TEKNOFEST yarışmalarında ödül alan projelerimize de ayrıca GAP Yeşil İnovasyon Proje yarışması özel ödül verilecektir.

Yarışma Takvimi
Duyuru & Başvuruların Alınması: 1 Ekim 2023 – 15 Aralık 2023
Proje Değerlendirici Başvuruları: 10 Ekim 2023 – 10 Kasım 2023
Proje Son Başvuru Tarihi: 15 Aralık 2023 23:59
Ideathon Sonuçlarının Açıklanması: 1 Ocak 2024
Hackhathon: 21-26 Ocak 2024
Sergi & Ödül Töreni & Kapanış: 27 – 28 Ocak 2024

Yarışmaya Başvuru İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ