<style>.lazy{display:none}</style>
10.05.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Anadolu Ajansı Medya Teknolojileri Hackathonu

Anadolu Ajansı Medya Teknolojileri Hackathonu

Anadolu Ajansı Medya Teknolojileri Hackathonu

Anadolu Ajansı Medya Teknolojileri Hackathonu Düzenliyor. Ödüllü Yarışmaya 18 Yaş Ve Üstü Herkes Başvuru Yapabilir.

Yarışma Ödülleri
Birinci Olan Takıma 1. Lik Plaketi Ve Takımdaki Yarışmacılara Apple Marka Dizüstü Bilgisayar,
İkinci Olan Takıma 2. Lik Plaketi Ve Takımdaki Yarışmacılara Apple Marka Tablet Bilgisayar,
Üçüncü Olan Takım 3. Lük Plaketi Ve Takımdaki Yarışmacılara Apple Marka Kablosuz Kulaklık,
Ayrıca Dereceye Giren Takımlara Bilişim Vadisi TDK (Teknoloji Değerlendirme Komitesi)’nden Geçmeleri Şartıyla 6 Aylık Açık Ofis Ve Mentörluk Desteği Verilecektir.

Anadolu Ajansı Medya Teknolojileri Hackathonu (bundan sonra “Hackathon” olarak da anılacaktır); ülkemizin medya teknolojileri alanında gelişimine katkı sağlayacak yetenekleri çekmek, teknik kabiliyetlerimizi geliştirmek ve medya teknolojileri ekosistemi oluşturmak için Anadolu Ajansı ve Bilişim Vadisi iş birliğinde organize edilmektedir.

Yarışmanın Konusu, Yeri ve Tarihi
Anadolu Ajansı ve Bilişim Vadisi tarafından kamu katılımına açık şekilde “Medya Teknolojileri Hackathonu” yarışması “Çevrim İçi Kısım” ve “Yarışma 48 Saat Yüz Yüze Kısım” olarak 2 fazda gerçekleştirilecektir.
Yarışma’nın 8 Ocak 2024 – 1 Şubat 2024 tarihleri arasında çevrimiçi, 2-3-4 Şubat 2024 tarihlerinde yüz yüze düzenlenmesi ve 4 Şubat 2024 tarihinde Jüri Değerlendirmesi ile Ödül Töreni’nin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Yarışmanın Konusu: Medya Teknolojileri

Ads

Yarışmanın Alt Başlıkları:

Yarışma Temaları:
Tema 1: Editöryal İyileştirmeler ve Dil İşleme
Tema 2: Görsel İçerik ve Tanımlama
Tema 3: Otomatik Veri Toplama ve İşleme
Tema 4: Teknoloji ve İçerik Dönüşümü

Odak Teknolojiler:
NLP – Doğal Dil İşleme
AI – Yapay Zeka
Sesten Yazıya Dönüşüm
Görüntü İşleme

Yarışmanın Düzenlenme Amacı
Anadolu Ajansı Medya Teknolojileri Hackathonu ile özellikle Ajans medyacılığını ileriye taşıyacak yeniliklere ulaşmak, medya sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünler oluşturmak ve medya teknolojileri özelinde oluşturulacak bir ekosistemin temellerini atmak amaçlanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda Anadolu Ajansı ve Bilişim Vadisi iş birliğinde Anadolu Ajansı Medya Teknolojileri Hackathonu yarışması organize edilmektedir. Anadolu Ajansı medya sektörü özelinde gelişime açık noktaları belirlemiş, yarışma döneminde kullanılacak dataların sağlanması veya açık kaynaklara erişim konusunda yardımcı olacaktır. Bilişim Vadisi ise yine bu amaç doğrultusunda ekosistem oluşturulmasını destekleyici adımlar atacaktır. Bu yarışma kapsamında ekosistemin gelişimine imkan sağlayacak veri seti ve problemler ile ilerlenerek medya sektöründe yeniliklerin hayata geçirilmesi ve iyileşmeye açık noktalarda ilerleme sağlanacaktır.

Yarışmaya Yönelik Genel Bilgiler

Yarışmaya;
Medya Teknolojileri alanında proje geliştirmek isteyen ve başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilir.

Bununla birlikte;
Anadolu Ajansı ve Bilişim Vadisi çalışanları, çalışanların 1. Derece yakınları ile iş birliği halinde aktif olarak görev alan bu kişiler; danışmanlar, akademisyenler ve ilgili akademisyenlerin öğrencileri yarışmaya katılım sağlayamaz.

Yarışmaya Katılım Şartları ve Kurallar

• Yarışmacılar başvuru formunu doldururken girdikleri tüm bilgilerin doğru olduğunu kabul eder.

• Yarışma başvuru formunu dolduran kişi takım lideri ve irtibat kişisi olarak kabul edilecektir.

• Katılımcılar, başvuru sürecinde; kendilerini, takım arkadaşlarını ve proje fikirlerini anlatan bir sunum hazırlamak zorundadır. Söz konusu sunumu Google Drive ya da Dropbox gibi bir bulut alanına yükleyip, söz konusu alanın linkini başvuru formunun en alt kısmında yer alan alana girmek zorundadır.

• Yarışmaya katılım bireysel ya da takım halinde olabilir. Takımlar en fazla dört yarışmacıdan oluşabilir. Yarışma ödülleri sadece yarışmacılara verilecektir.

• Yarışmaya 18 yaş üstü herkes başvuru yapabilir.

• Yarışma kapsamında hazırlanacak sunumda ve başvuru esnasında takım üyelerinin tamamının proje kapsamında görev tanımları yapılmalıdır.

• Yarışma süresince geliştirilecek kodların, GitHub’da sadece Bilişim Vadisi ve Anadolu Ajansı tarafından erişilebilir biçimde paylaşımı zorunludur. Bu bağlamda tüm yarışmacılar projeleri ile ilgili gerekli dokümantasyonu yapmak zorundadır.

• Yarışmacılar, yarışma kapsamında yaptıkları çalışmaları Anadolu Ajansı ile paylaşmak zorundadır.

• Yarışmaya kabul edilmeleri durumunda yarışmacılar yarışma kapsamında geliştirdikleri nihai ürünlerin Anadolu Ajansına devri için Telif Tasarruf Sözleşmesi ve Ek’inde yer alan hükümlerini peşinen kabul ederler,

• Her bir yarışmacının yarışmanın “Jüri Değerlendirmesi” aşamasına kabul edilebilmesi için Telif Tasarruf Sözleşmesi ve Ek’ini ıslak imzalı olarak teslim etmeleri gerekmektedir.

• Yarışmacılar proje geliştirme süresince projenin bağımlı olduğu ücretli bir yazılım kullanacaklar ise bu durumda teknik mentörlerin yazılı onayı alınacaktır ve doğacak masraflar yarışmacılar tarafından karşılanacaktır. Projenin Anadolu Ajansı tarafından kullanılması durumunda yarışmacıların doğacak yeni masraflara dair yükümlülüğü bulunmayacaktadır.

• Yarışmacılar, yarışmaya mevcut durumda üzerinde çalıştıkları projelerini sunamaz. Daha önceki yarışmalarda yapılan projelerin üzerine geliştirme yapılması da uygun değildir. Bu nedenle yarışmanın vaka noktaları yarışmacılar ile “Çevrim İçi Kısım” açılışı akabinde paylaşılacaktır.

• Yarışma süresince, yarışmacılar daha önce başka yerde yayınlanmış ya da satılmış projelerini kullanılamaz.

• Katılımcıların başvuru sayfasını eksiksiz ve doğru kullanması gereklidir.

• Başvuruların kabul edilebilmesi için adayların projenin tamamlanabilmeleri için gerekli teknik yetkinliklere sahip olduğuna başvuru değerlendirme ekibi tarafından kanaat getirilmelidir.

• Katılımcılar yarışma sürecinde Anadolu Ajansı bina, eklenti, araç gereç, demirbaşları ve sistemlerini koruması için gereken titizlik ve dikkati göstermekle sorumlu olup yarışma sürecinde Katılımcı tarafından, Anadolu Ajansı bina, eklenti, araç gereç, demirbaşlarına, sistemlerine ve çalışanlarına zarar gelmesi durumunda Katılımcı doğrudan ya da dolaylı zararları tazminle yükümlüdür. Anadolu Ajansı bu konuda ya da katılımcılar arasında doğabilecek maddi veya manevi zararlardan hiçbir şekilde sorumluluk altında tutulamaz.

• Katılımcı ile Anadolu Ajansı arasında hiçbir mevzuat kapsamında hizmet/iş, stajyerlik ilişkisi veya ticari bir ilişki kurulmamaktadır. Bu konuda doğabilecek taleplerden Anadolu Ajansı’nın sorumlu tutulamayacağını taraflar beyan, kabul ve taahhüt eder.

• Yarışma sürecinde Katılımcılara sunulacak Anadolu Ajansı’na ait ürünlerin (haber, fotoğraf, grafik, görüntü, haber kılavuzu, vs.) sadece yarışma aşamasında kullanılması gerekmektedir. İşbu sözleşme kapsamında sunulacak ürünlerin mülkiyeti Anadolu Ajansı’na ait olup Katılımcı, söz konusu ürünleri 3.Taraflara kullandıramaz veya bir bedel karşılığı olsun ya da olmasın satamaz, devredemez. Temin edilecek ürünler gizlilik veya şirket sırrı içerebileceğinden hiçbir şekilde 3.Taraflar ile paylaşılamaz veya arşiv yapılamaz. Paylaşılması durumunda oluşabilecek maddi veya manevi tüm zararlardan zarara sebep olan katılımcı sorumlu olacağını beyan, kabul ve taahhüt eder.

Yarışma Sunumları

1. Yarışmamız 4 Şubat 2025 tarihinde sona erecektir. Bu nedenle 4 Şubat 2024 tarihi yarışma ekranlarında verilen zaman dolana kadar projenize ait tüm dokümanlarınızı, bilgilendirmelerinizi GitHub’a “#medyahackathonu2024” etiketi ile yüklemeniz gerekmektedir. GitHub üzerindeki kod deposu, kaynak kodların yanı sıra ( 1 ) projenin çalıştırılması için gerekli tüm bağlılıkların eksiksiz bir listesini, ( 2 ) projenin çalıştırılması için izlenecek tüm adımları ve ( 3 ) kullanılan veri setinin indirilebileceği ilgili taraflara açık bir bağlantısını içermelidir.

2. Proje kapsamında yapılan geliştirmelerin, yarışmaya sunulacak projeye ait tanımlamanızı yapmanız ve en az haftalık olarak güncellemelerinizi sisteme yüklemeniz zorunludur. (GitHub üzerinden create an organization yaparak proje tanımınızı yapabilirsiniz.)

3. Yukarıda belirtilen tarihte proje dosyası yüklemediğiniz takdirde projeniz değerlendirmeye alınmayacaktır.

4. Github’a yüklenen projeler 48 Saat sonunda yapılacak olan “Değerlendirme Oturumunda” jüri üyelerimiz tarafından değerlendirilmektedir. Bu nedenle yükleme işleminin bahsi geçen ve etkinlik alanında ilan edilen tarihe kadar gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.

5. GitHub proje yükleme sürecinde “#medyahackathonu2024” etiketini kullanarak yükleme yapmalısınız. Ayrıca ekip halinde başvuran kişiler mutlaka ekip adlarını da eklemelidir.

6. Yukarıda bahsi geçen tarihte ekipler tüm üyeleri ile birlikte hazırladıkları sunumlarını jürilerimize sunacaktır.

7. www.hackathon.aa.com.tr adresinde sunum formatı ile ilgili başlıkları içeren bir dosya hazırlanmış ve yüklenmiştir. Burada belirlenen başlıklara sadık olmanız gerekmektedir. Format olarak istediğiniz formatta sunum yapabilirsiniz.

8. Sunum esnasında geliştirmiş olduğunuz projeniz ile ilgili bir demo gösterimi yapmanız gerekmektedir. Bu bağlamda sunum esnasında herhangi bir problem yaşanmaması adına projeniz ile ilgili sunumunuza ek olarak proje demo video çekimi de talep edilmektedir.
9. Projeleriniz aşağıda belirtilen ana başlıklar kapsamında Jüriler tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

• Medya Sektörüne Uyum ve Katkı
-Editoryal Uyum
-Teknik Uyum

• Yaratıcılık ve İnovasyon

• Sunum Performansı

• Sonuçların Başarısı

10. Katılımcılar jüri heyetine yaptıkları sunumu GitHub hesaplarına da yüklemek zorundadır.

11. Yarışmanın “Mentör Görüşmeleri”, “Çevrimiçi Kısım”, “48 Saat Yüz Yüze Kısım”, “Jüri Değerlendirmesi ve Sunumu” ile “Ödül Töreni” sırasında kayıt alınacaktır. Konu ile ilgili olarak ilgili KVKK metni web sitesinde ve başvuru formunda mevcuttur.

12. Yarışma kapsamında hazırlanacak projeler yarışma dönemi içerisinde geliştirilecek olup; önceden hazırlanmış / devam etmekte olan projeler yarışmaya dahil edilemez.

Ödüller ve İmkanlar
Anadolu Ajansı ve Bilişim Vadisi tarafından yarışmaya başvurusu kabul edilen takımlara aşağıdaki imkanlar sağlanacaktır.

Tüm yarışmacılara “Yarışmacı Kiti”,

Takım liderlerine “1 aylık Chat GPT Plus”,

Tüm yarışmacılara “Yarışma Katılım Sertifikası”,

Yarışmaya katılımı kabul edilen yarışmacıların “Yarışma 48 Saat Yüz Yüze Kısım” için ikametlerinin bulunduğu / öğrenim gördükleri şehir ile İstanbul için gidiş-dönüş şehirlerarası ulaşımları organizatör tarafından belirlenecek otobüs, tren veya uçak ulaşım araçlarının ekonomik sınıflarıyla, Anadolu Ajansı tarafından sağlanacaktır.

Jüri Değerlendirmesi sonunda;

1. Olan takıma 1. lik plaketi ve takımdaki yarışmacılara Apple marka dizüstü bilgisayar,

2. Olan takıma 2. lik plaketi ve takımdaki yarışmacılara Apple marka tablet bilgisayar,

3. Olan takım 3. lük plaketi ve takımdaki yarışmacılara Apple marka kablosuz kulaklık,

Ayrıca dereceye giren takımlara Bilişim Vadisi TDK (Teknoloji Değerlendirme Komitesi)’nden geçmeleri şartıyla 6 aylık açık ofis ve mentorluk desteği verilecektir.
Ödüller dereceye giren takımlardaki yarışmacılara verilecektir. Takım içerisinde yer alan danışmanlar ödüllerden muaftır. Anadolu Ajansı ve Bilişim Vadisi uygun göreceği fikir ve takımlara başka hediye ve imkanlar sunma hakkını saklı tutar.

Yarışma Takvimi
Aşağıda Yarışma İle İlgili Olarak Belirlenen Takvim Sunulmaktadır:
Çağrıya Çıkılması/ AA Medyada Yapay Zeka Forumu: 13 Aralık 2023 – 30 Aralık 2023
Başvuru Süreci: 13 Aralık 2023 – 7 Ocak 2024

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.
Yarışmaya Başvuru İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ