<style>.lazy{display:none}</style>
26.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Odtü İklim Değişikliği Temalı Öğrenci Video Yarışması

Odtü İklim Değişikliği Temalı Öğrenci Video Yarışması

Odtü İklim Değişikliği Temalı Öğrenci Video Yarışması

Odtü İklim Değişikliği Temalı Öğrenci Video Yarışması Düzenliyor. Yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti Sınırları İçindeki 9, 10, 11 Ve 12 Sınıflarda Öğretim Gören Lise Öğrencileri Katılabilir.

Yarışma Konusu
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği Temalı Öğrenci Video Yarışması”, İklim Değişikliği ile ilgili

1. “Temiz ve Çevre Dostu Enerji ve Ulaşım Sistemleri”,
2. “Sürdürülebilir Kentler ve Binalar”,
3. “Toksik İçermeyen Bir Çevre İçin Sıfır Kirlilik”
alt başlıklarında belirlenen bir probleme sürdürülebilir çözüm(ler) üretmek amacıyla oluşturulacak öğrenci projelerinin video formatında sunulmasını ve jüri tarafından değerlendirilmesini kapsar. Yarışma, öğrencilerin iklim değişikliği hakkında bilgi edinmeleri için bir fırsat olarak değerlendirilmektedir.

Genel Kurallar
1. Bu şartname, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ODTÜ TBM) tarafından düzenlenecek olan “İklim Değişikliği Temalı Öğrenci Video Yarışması” kuralları ve yönergeleri için hazırlanmıştır.

2. Yarışma içeriğinin tüm hakları Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne aittir.

Ads

3. Yarışma, İklim Değişikliği ile ilgili “Temiz ve Çevre Dostu Enerji ve Ulaşım Sistemleri”, “Sürdürülebilir Kentler ve Binalar”, “Toksik İçermeyen Bir Çevre İçin Sıfır Kirlilik” alt başlıklarında belirlenen bir probleme sürdürülebilir çözüm(ler) üretmek amacıyla oluşturulacak öğrenci projelerinin video formatında sunulmasını ve jüri tarafından değerlendirilmesini kapsar.

4. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde 9., 10., 11. ve 12. sınıflarda öğrenim gören lise öğrencileri en az iki en fazla üç kişilik takımlar halinde yarışmaya başvuru yapabilir.

5. Her takımın bir adı ve gerektiğinde iletişim kurulabilmesi için bir takım sözcüsü olmalıdır. Her öğrenci yalnızca bir takımda yer alabilir.

6. Her takım yalnızca bir kez başvuru yapabilir ve yapılan başvuru için hazırlanan video, iklim değişikliği ile ilgili aşağıdaki alt başlıklardan sadece birine odaklanmalıdır:

– Temiz ve Çevre Dostu Enerji ve Ulaşım Sistemleri
– Sürdürülebilir Kentler ve Binalar
-Toksik İçermeyen Bir Çevre İçin Sıfır Kirlilik

7. Başvurular, 25 Mart 2022’den itibaren “Başvuru Formu” aracılığıyla alınmaya başlanacaktır. Başvurular için son tarih, 22 Nisan 2022 Cuma günü saat 17:00’dır. Kazananlar 19 Mayıs 2022, Perşembe günü herkesin katılımına açık çevrimiçi düzenlenecek ödül töreninde açıklanacaktır. Ödül töreni için detaylı bilgiler daha sonra ödül töreni sayfasında duyurulacaktır.

8. Başvurular ücretsizdir.

9. Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na (KVKK) uygun hazırlanan Veli/Vasi/Temsilci Onay Formu her bir takım üyesinin velisi/vasisi/temsilcisi tarafından ayrı ayrı doldurulmalı, imzalanmalı ve taratılarak veya net görünür şekilde fotoğrafı çekilerek “Başvuru Formu”nda gerekli alanlara yüklenmelidir. Yarışmanın KVKK kapsamında hazırlanan Aydınlatma Metni’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Teknik Kurallar
1. Tüm videolar yatay formatta çekilmeli ve Türkçe sunulmalıdır.

2. Video;
-Giriş Ekranı (5 saniye),
-İçerik (en fazla 180 saniye/3 dakika),
-Kaynakça Ekranı (5 saniye) bölümlerinden oluşmalı ve video uzunluğu 190 saniyeyi (3 dakika 10 saniye) geçmemelidir.

3. Tüm videolar, aşağıdaki bilgileri içeren 5 saniyelik tam ekranda sunulan “Giriş Ekranı” ile başlamalıdır:
-Videonun Başlığı (Proje Başlığı)
-Takım Adı
-Takım Üyelerinin Adı-Soyadı
-Okul Adı – Sınıf Seviyesi
-İl/İlçe
Not: Takım üyeleri aynı okul ve sınıf seviyesinden ise okul adı, sınıf seviyesi, il/ilçe bilgileri giriş ekranında yalnızca bir kere yazılabilir. Takım üyelerinin farklı okul veya sınıf veya il/ilçeden olması durumunda, her bir üyeyi ayırt edecek şekilde bu bilgilerin sunulması gerekmektedir.

4. Öğrencilerin video içeriğinde iklim değişikliği ile ilgili seçtikleri alt başlıkta bir problem durumunu ortaya koymaları ve bu probleme yönelik sürdürülebilir en az bir çözüm sunmaları beklenmektedir. Takım üyelerinin her birinin videoda yüzünün görünmesi ve videonun herhangi bir kısmında anlatım yapması gerekmektedir. Öğrencilerin videolarında sadece standart MS PowerPoint ve benzeri sunum araçları üzerinden ilerlememeleri, çözüm önerilerine yönelik prototip, maket, infografik, animasyon vb. hazırlamaları ve videolarında sunmaları gerekmektedir.

5. Videolarda herhangi bir teknik aksaklık (ses, görüntü vb.) olmaması ve videonun düzgün çalışması gerekmektedir.

6. Öğrencilerin videoda kullanacağı kendilerine ait olmayan tüm öğeler (metin, görsel, ses, video, animasyon vb.) orijinal kaynağa atıfta bulunularak ve APA 7 kaynakça yazım kuralları biçimine göre alıntılanmalıdır. Her türlü intihal (aşırma) diskalifiye ile sonuçlanacaktır. Bu durumda tüm sorumluluk öğrencilere aittir. Öğrencilerin, kaynaklarının uygun şekilde alıntılanmış (APA 7) bir listesini videolarının sonunda 5 saniyelik “Kaynakça Ekranı”nda sunmaları gerekmektedir.

7. Öğrencilerin hazırladıkları videoları kendi seçtikleri bir video paylaşım platformuna (Ör. YouTube, Vimeo, Dailymotion vb.) yüklemesi ve doğru, çalışır, başkaları tarafından erişilebilir şekilde oluşturduğu video bağlantı adresini “Başvuru Formu”nda ilgili alana girmesi gerekmektedir. Paylaşılan video bağlantı adresine tıklanıldığında doğrudan videoya erişilmesi, herhangi bir erişim izni istenmemesi gerekmektedir.

8. Öğrenciler videolarının en az bir kopyasını saklamalıdır. Kaybolan, hasar gören veya düzgün yüklenmeyen videolardan tarafımız sorumlu değildir.

9. Öğrencilerin videolarını hazırlarken ve videolarının bağlantı adreslerini göndermeden önce gerekli kontrolleri yapmalarını sağlayacak “Video Kontrol Listesi“ni kullanması gerekmektedir.

10. Başvuruların geçerli olması için videoların şartnamede belirtilen tüm kurallara uygun olması, “Başvuru Formu”nun tüm bölümlerinin doğru ve eksiksiz doldurulması, istenen bilgi ve belgelerin doğru olarak ibraz edilmesi gerekmektedir.

Yarışma Ödülleri

Kazanan takımlara yalnızca yarışma kapsamında belirlenen ödül takdim edilecektir. Bunun dışında öğrencilere hiçbir ek tazminat ödenmeyecek ve hiçbir koşulda öğrencilere karşı tarafımız sorumlu olmayacaktır.

Ödüller aşağıdaki şekilde takdim edilecektir:

Bir ( 1 ) Birincilik Ödülü
• Samsung Galaxy Watch Active2 (Tüm takım üyelerine verilecektir.)
• Ödül Sertifikası (Tüm takım üyelerine verilecektir.)

Bir ( 1 ) İkincilik Ödülü
• ODTÜDEN Mağazası’nda Geçerli 2000₺ Hediye Çeki (Bir adet olmak üzere takım adına takım sözcüsüne verilecektir. Hediye çekinin adil şekilde takım üyeleri arasında paylaşılması takım sözcüsünün sorumluluğundadır.)
• Ödül Sertifikası (Tüm takım üyelerine verilecektir.)

Bir ( 1 ) Üçüncülük Ödülü
• ODTÜDEN Mağazası’nda Geçerli 1000₺ Hediye Çeki (Bir adet olmak üzere takım adına takım sözcüsüne verilecektir. Hediye çekinin adil şekilde takım üyeleri arasında paylaşılması takım sözcüsünün sorumluluğundadır.)
• Ödül Sertifikası (Tüm takım üyelerine verilecektir.)

Ödül kazanıldığı takdirde yanlış ve/veya eksik bilgi nedeniyle kendisi ile iletişime geçilemeyen ve/veya tarafına e-posta ile bilgilendirme yapıldıktan sonra 3 gün içerisinde dönüş alınamayan takımlar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.

Ödül takdim edilmeden önce ilgili takım üyelerinden “Öğrenci Belgesi” talep edilecek ve birincilik ödülü kazanan takım üyelerine ödülleri tutanak karşılığında teslim edilecektir.

Sadece ön değerlendirmeyi geçerek jüri değerlendirmesine alınmış takımlara katılım sertifikası verilecektir. Takım üyelerinin katılım sertifikaları takım sözcüsünün e-posta adresine gönderilecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ