<style>.lazy{display:none}</style>
26.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması

Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması

Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması

10. Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması Başvuruları Başladı. Yarışma Ortaokul, Lise Ve Üniversite Öğrencileri İle Akademisyen / Öğretmen Ve Özel Kategoride Yapılacak.

Bu yıl 10.’su düzenlenen İnovasyon Yarışması 10 Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab tarafından düzenlenmektedir.

Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması

Organizasyon
Bu yıl 10.’su düzenlenen İnovasyon Yarışması 10 Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab tarafından düzenlenmektedir.

Amaç
Ortaokul, lise, yüksekokul, lisans ve lisansüstü öğrencileri, öğretmenler (orta eğitim öğretmenleri) ve akademisyenler (araştırma görevlileri, öğretim görevlileri, öğretim üyeleri) arasında yenilikçi projeler üreten girişimcileri desteklemek ve teşvik etmektir.

Ads

Konu
Katma değeri yüksek, çözüm odaklı, özgün tasarımlı ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi amacıyla desteklenmesidir.

Kimler Katılabilir
Ortaokul, lise, yüksekokul, ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, öğretmenler (ilk ve orta öğretim öğretmenleri) ve akademisyenlerin (araştırma görevlileri, öğretim görevlileri, öğretim üyeleri) katılımına açıktır.

1. Ortaokul Kategorisi: ( 5.- 8. Sınıflar)
2. Lise Kategorisi: (9. – 12. Sınıflar)
3. Üniversite ve Yüksekokul Kategorisi,
4. Akademisyen / Öğretmen Kategorisi,

Yarışma Ödülleri
Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması 10’ Da Her Kategoride Dereceye Giren İlk Üç Projeye (4 Kategoride Toplam 12 Ödül) Ödül Verilecektir.
Tüm Ödüllerin Ödül Toplamı 750 Bin Türk Lirasıdır.

Ortaokul Kategorisi:
Birincilik Ödülü 35 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 30 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 25 Bin Türk Lirası

Lise Kategorisi:
Birincilik Ödülü 55 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 50 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 45 Bin Türk Lirası

Üniversite ve Yüksekokul Kategorisi:
Birincilik Ödülü 75 Bin Türk Lirası Artı Başakşehir Living Lab Staj İmkânı
İkincilik Ödülü 70 Bin Türk Lirası Artı Başakşehir Living Lab Staj İmkânı
Üçüncülük Ödülü 65 Bin Türk Lirası Artı Başakşehir Living Lab Staj İmkânı

Akademisyen / Öğretmen Kategorisi:
Birincilik Ödülü 85 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 80 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 75 Bin Türk Lirası

En Başarılı Okul Kategorisi Ödülü
40 Bin Türk Lirası

En Çok Başvurusu Kabul Edilen Okul Kategorisi Ödülü
20 Bin Türk Lirası

Katılım Koşulları

• Yarışmaya katılım ücretsizdir.

• Yarışma bireysel ve grup katılımlarına açıktır. Grup katılımı en fazla 4 kişiden oluşabilir.

• Yarışmacılar internet sitesi üzerinde yer alan formdaki kategori, katılım şekli, katılımcı bilgileri, proje bilgilerini eksiksiz doldurmalıdır. İsteyenler başvuru esnasında projeleri ile ilgili görsel ekleyebilirler.18 yaşından küçük olanlar bu bilgilere ek olarak veli bilgilerini de eklemelidir. Öğrenci belgesi, öğretmen belgesi vb. gibi proje ile ilgili diğer dokümanlar da yüklenmelidir.

• Her katılımcı (grup veya bireysel) birden fazla farklı proje ile tek bir kategoride veya farklı kategorilerde katılabilir. Her proje için ayrı rumuz ve proje formu doldurulması gerekir. Proje için belirlenen rumuzlar tüm yarışma boyunca kullanılmak üzere geçerli olacaktır.

• Katılımcı aynı proje ile sadece tek bir kategoride başvuru yapabilir. Proje sahibi grup ya da kişi çevrimiçi başvuru formu üzerindeki kategori kısmında başvuru yapacağı kategoriyi mutlaka işaretlemelidir.

• Grup başvurularında grup içerisinden tek bir kişinin (tercihen grup lideri) başvur yapması yeterlidir.

• Yarışma sonunda grup olarak dereceye girilmesi ve ödül alınması durumunda ödül grup liderine verilecektir. Dereceye giren grubun üyeleri grup liderine verilen ödülü eşit olarak paylaşmayı peşinen kabul etmiş sayılır. 18 yaş altı katılımcıların ödülleri grup liderinin ebeveynleri tarafından alınacaktır ve diğer ekip üyeleri ile eşit olarak paylaşılacaktır. Bu konuda grup üyeleri arasında çıkabilecek anlaşmazlıklarla ilgili Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab sorumluluk kabul etmez.

• Öğrenci kategorisindeki tüm katılımcıların öğrenci olduklarını belgelemeleri gerekmektedir. İlk ve ortaöğretim ile lise öğretmenleri, öğretmen kimlik kartı veya ilçe eğitim müdürlüğünden alınabilen ve öğretmen olduklarını kanıtlayan belge ile başvuru yapmalı ve bu belgeyi proje kayıt formuna yüklemelidirler.

• Akademisyenlerin kimlik kartları ya da bağlı oldukları kurumdan alınan ve kurum tarafından resmi olarak tasdik edilmiş belgeyi yüklemeleri gerekmektedir.

• Yarışmaya gönderilecek her proje için www.basaksehir-livinglab.com adresinden ‘’Proje Başvuru Formu’’ doldurulmalıdır.

• Yarışma başvuruları sadece “www.basaksehir-livinglab.com” adresinden yapılması durumunda kabul edilecektir.

• Yarışmaya gönderilen projenin özgün bir çalışma olmaması, kopya edilmiş olması ve/veya üçüncü kişilerin tasarım/proje üzerinde hak iddia etmesi durumunda sorumluluk tamamen başvuru sahibine aittir.

• Yarışmaya katılan projeler ön eleme ile değerlendirildikten sonra başarılı olan projeler final aşamasında değerlendirilmeye hak kazanacaklardır. Finale kalan katılımcıların kendilerine gönderilecek formatta bir sunum hazırlamaları istenmektedir. Hazırlanan sunumlar basaksehir-livinglab.com adresi içerisinden tekrar yüklenmelidir.

Finale kalan projelerin maket/prototiplerinin yapılması ve proje sahiplerinin Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleşecek olan final sunum gününe katılarak projelerini sunmaları beklenmektedir. Yarışmaya İstanbul dışından katılıp finale kalanlar video görüşme platformu üzerinden sunum yapabileceklerdir. Finale kalan projeler içerisinden her kategoride ilk 3’e giren projeler ve özel ödüle layık görülen proje İnovasyon Yarışması Sergi ve Ödül Töreni’nde açıklanacaktır.

Yarışmada finale kalmaya hak kazanan, sonrasında da dereceye giren ve ödül alan projeler farklı mecralarda yayınlanıp sergilenebilecektir. Yayınlanan ve sergilenen projelerin herhangi bir mecrada kullanılması ve uygulanması halinde ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir.

Yarışmada finale kalan proje sahiplerinin ve/veya ekiplerinin tamamı Başakşehir Living Lab’de girişimci olmaya hak kazanırlar.

Her kategoride (ortaokul, lise, üniversite-yüksekokul ve akademisyen-öğretmen) İstanbul dışından ilk üçe giren yarışmacıların ulaşım ve konaklaması sağlanacaktır.

İnovasyon Yarışması 10 Sergi ve Ödül Töreni’nin tamamının çevrimiçi ve çevrimdışı tüm mecralar üzerinden yayınlanması durumunda yarışmaya başvuru yapmış olan tüm katılımcılar bu durumu peşinen kabul etmiş sayılırlar.

Gerekli olduğu durumlarda İnovasyon Yarışması 10 ile ilgili her türlü değişikliği yapma hakkı önceden haber vermeksizin organizasyon sahibi olan T.C. Başakşehir Belediyesi’ne aittir.

En başarılı okul kategorisi kazananı, aşağıdaki puanlamaya göre seçilecektir.(Takım başvurularında takım üyelerinin farklı okullardan olması durumunda başvuru formunda belirtilmiş olan okul dikkate alınarak değerlendirme yapılır.)

Başvuru kabul edilme puanı :1

Final Değerlendirmesine kalan proje puanı : 3

Finale Kalan proje puanı : 6’dır.

En çok başvurusu kabul edilen okul kategorisinin kazananı, kriterlere uygun en çok başvuruyu yapan okul dikkate alınarak seçilecektir. .(Takım başvurularında takım üyelerinin farklı okullardan olması durumunda başvuru formunda belirtilmiş olan okul dikkate alınarak değerlendirme yapılır.)

Değerlendirme Kriteleri

• Yarışmacının ileteceği fikrin / projenin,
• Katılım kurallarına uygunluk,
• Farklı ve özgün olması,
• Kullanıcıya sağlayacağı fayda,
• Belirlenen hedefe ulaşma potansiyeli,
• Üretim / üreticiye sağlayacağı fayda,
• Malzeme ve üretim yönteminde izlenen yol,
• Getirdiği ya da ön gördüğü yenilikler,
• Katma değeri artıran tekniklerin geliştirilebilir ve uygulanabilir olması,
• İhracat potansiyeline olan etkisi,
• Yeni fikirler oluşmasına sağladığı katkı,
• Ar-Ge niteliği, teknolojik yönü ve özgünlüğü,
• Tasarım yönü,
• Çalışan bir prototip olması

Projeler İçin Son Teslim Tarihi: 17 Kasım 2023

İletişim Bilgileri

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Başak Mahallesi 5.Etap 2. Kısım Abdülhamithan Cad. No:5 34480 Başakşehir / İstanbul
Telefon 444 06 69
E-posta info@basaksehir-livinglab.com

Yarışma Şartnamesi Ve Başvuru Formları İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ