<style>.lazy{display:none}</style>

Filistin’de Çocuk Olmak Liseler Arası Resim Yarışması

Filistin’de Çocuk Olmak Liseler Arası Resim Yarışması

Filistin’de Çocuk Olmak Liseler Arası Resim Yarışması

Türkiye Gençlik Vakfı Tügva Filistin’de Çocuk Olmak Liseler Arası Resim Yarışması Düzenliyor. Ödüllü Yarışmaya Türkiye Geneli Lise Öğrencileri Katılabilir.

Başvuru Şekli: Online

Yarışma Ödülleri
Türkiye Genelinde Eğitim Gören Hazırlık, 9. 10. 11. Ve 12. Sınıf Tüm Lise Öğrencilerinin Eserleri Değerlendirmeye Alınacaktır. Her Sınıf Seviyesinden 1. 2. Ve 3. Olarak Dereceye Giren Öğrenciler Belirlenecek Ve Toplamda 15 Öğrenci Ödül Almaya Hak Kazanacaktır.
Birincilik Ödülleri Tablet
İkincilik Ödülleri Akıllı Kol Saati
Üçüncülük Ödülleri Profesyonel Sanat Malzemeleri Seti

Yarışma Konusu
Lise öğrencilerine yönelik olan yarışmada ana konu ‘Filistin’de Çocuk Olmak’ olarak belirlenmiştir.

Katılımcıların Filistin’de Çocuk Olmak Ana Konusu Üzerinden Filistinli Çocukların Direniş Mücadelesi, Sembollerle Filistin, Umut Ve Barış Alt Temalarını İşlemeleri Beklenmektedir.

Ads

Filistinli Çocukların Direniş Mücadelesi: Filistinli Çocukların Devam Eden Çatışmalar, Vefatlar, Hareket Kısıtlamaları, Gıda, Su Ve Sağlık Gibi Temel Kaynaklara Erişimde Yaşadıkları Tüm Zorluklara Rağmen Dünyayı Kendilerine Hayran Bırakacak Şekilde Sergiledikleri Güçlü Direniş

Sembollerle Filistin: Filistin Mücadelesinin Karpuz, Limon Ağacı, Zeytin Ağacı, Kefiyye Gibi Semboller Ve Hanzala, Rim, Ahed Tamimi, Fevzi Cüneydi, Ahmed Manasıra, Mohammed Sami Gibi İsimleri Sembolleşmiş Filistinli Çocuk Ve Gençler Üzerinden Anlatılması

Umut Ve Barış: En Büyük Üstünlüğün Psikoljik Üstünlük Olmasından Yola Çıkarak Filistin Çocuklarının Ve Gençlerinin Sahip Olduğu İman Ve Geleceğe Yönelik Umutlu Duruşları

Başvuru Koşulları

1) Türkiye genelinde eğitim gören Hazırlık, 9. 10. 11. ve 12. sınıf tüm lise öğrencilerinin eserleri değerlendirmeye alınacaktır. Her sınıf seviyesinden 1. 2. ve 3. olarak dereceye giren öğrenciler belirlenecek ve toplamda 15 öğrenci ödül alacaktır.

2) TÜGVA temsilcileri ve jüri üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

3) Yarışmaya katılacak eserler daha önce yayımlanmamış ve ödül almamış olmalıdır.

4) Resimlerin üzerinde herhangi bir logo, kurum adı veya işaret olmamalıdır.

5) Yarışmaya katılacak eserler, yarışmacının tamamen kendisi tarafından yapılmalı, alıntı olmamalı ve üçüncü şahısların başta fikri ve yasal haklarını ihlal etmemelidir.

6) Her katılımcı yarışmaya, daha önceden herhangi bir sergide ödül almamış ve sergilenmemiş 1 (bir) eseriyle katılabilir.

7) Yarışmaya eser verecek olan katılımcılar, kendi anlatım biçimlerine uygun olarak karakalem dışında her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbesttir.

8) Eserler 35 x 50 cm veya 50 x 70 cm ebatlarındaki resim kağıdı veya tuval üzerine çalışılmalıdır.

9) Başvuru https://tugva.org/ adresindeki başvuru formu üzerinden alınacaktır. Formun eksiksiz ve doğru olarak doldurulması gerekmektedir.

10) 18 yaş altındaki öğrenci başvurularında öğrenci velisi tarafından doldurulmuş muvafakatnamenin başvuru formundaki ilgili alana yüklenmesi gerekmektedir.

11) Eserlerin yüksek çözünürlüklü olacak şekilde taratılıp ya da yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çekilip PDF olarak başvuru formundaki ilgili alana yüklenmesi gerekmektedir.

12) Dereceye giren ve sergilenecek eserler sonuçların açıklanmasından 5 iş günü içerisinde eserlerini TÜGVA İl Temsilciliklerine Teslim Formu doldurularak teslim edilecektir. Seçilen eserin ön yüzünde hiçbir bilgi bulunmayacaktır. Eserin arka yüzünün sağ üst bölümüne ise öğrencinin adı-soyadı, ili ve iletişim bilgisi yazılacaktır.

13) Başvurunun son katılım tarihi olan 02.03.2024 tarihidir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Eserlerini Online başvuru formuna yüklemeyen yarışmacıların resimleri değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

14) İlk değerlendirmeyi geçip resimleri sergilenecek olan öğrencilerin isimleri sosyal medya ve internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

15) Dereceye giren eserlerin, il finali ve Türkiye geneli finali yapılacaktır. Gerekli koşulların sağlandığı illerde, il finalleri gerçekleştirilecektir. İl finallerini gerçekleştirmek üzere il temsilciliği ve bulunduğu ilin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sergi yapılacak, mekân ve tarih istişare edilecektir. Türkiye büyük finali ise Genel Merkezin belirlediği ilde yapılacak olup, mekân ve zaman ileri bir tarihte belirlenecektir. Şartlara göre ödül töreni yapılış şekli değişiklik gösterebilir.

16) Belirlenen Filistin’de Çocuk Olmak teması dışında farklı bir temanın referans alarak çizim yapılması durumunda, eser değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

17) Yarışmaya katılan resimlerin tüm kullanım hakları Türkiye Gençlik Vakfı’na aittir. Türkiye Gençlik Vakfı, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun ilgili maddeleri şekilde yarışmaya katılan tüm eserlerin; işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkının yanı sıra sergilemek ve katılan tüm eserlere başka kamu kurumlarına devretmek üzere herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır.

18) Gerçekleşecek olan Sergi ve Ödül Töreni’nde konaklama, yol ücretleri ve benzeri harcamalar İl Temsilciliğine ait olacaktır.

19) Türkiye Gençlik Vakfı, yarışma başvuru yöntemi ve süresi, eserlerin değerlendirme şekli ve eserlerin ödüllendirilme yönteminde değişiklik yapma hakkını saklı tutmaktadır.

20) Yarışmayla ilgili itirazların son tarihi 15 Mart 2024’dür.

21) Yarışma şartlarına uymayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

22) Yarışmaya katılan tüm katılımcılar yukarıda belirtilen şartları kabul etmiş sayılır.

23) Türkiye Gençlik Vakfı Filistin’de Çocuk Olmak Temalı Resim Yarışmasıyla ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Değerlendirme Kriterleri

• Konuya Uygunluk
• Kompozisyon Yeteneği
• Özgünlük
• Orantı, Görsel Bütünlük ve Renkleri Kullanabilme Becerisi

Yarışma Takvimi
Online Son Başvuru Tarihi: 2 Mart 2024
Jüri Değerlendirme Tarihleri: 3 Mart – 10 Mart 2024
Yarışma Sonuçlarının Açıklanması: 12 Mart 2024

Yarışmaya Başvuru İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ