Usta Öğreticilik Belgesi Nasıl Alınır
Usta Öğreticilik Belgesi Nasıl Alınır
Usta Öğreticilik Belgesi Nasıl Alınır? Usta Öğretici Kursu Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir, Usta Öğretici Nasıl Olunur, Belge Ne İşe Yarar, İş Pedagojisi (Usta Öğreticilik) Kursu Konuları.
Usta Öğretici Belgesini Kimler Alabilir
Usta Öğreticilik Belgesini Ustalık Belgesi Sahibi Olan (İş Yeri Açma Belgesi Dahil), Yüksek Öğrenim Üniversite Ön Lisans Ve Lisan Diploması Olanlar Alabilir.
Nereden Alınır
Mesleki Eğitim Merkezleri Tarafından Verilir.
Kurs Süresi Ne Kadar
İş Pedagojisi (Usta Öğreticilik) Kursu Süresi 40 Saattir. Kurs Yüz Yüze Yada Uzaktan Eğitim (EBA Sisteminden) Olarak Alınabilir.
Kaç Puan Alanlar Başarılı Sayılırlar
Sınavda 50 Puan Ve Üzeri Alanlar Başarılı Sayılır.
E-Sınav Sistem Tarafından Belirlen Günde, Saat 10:00 İle 20:30 Saatleri Arasında Oluşturulan Randevu Saatlerinde Tek Oturumda Yapılır. Sınavda 50 Soru Sorulur. Sınav Süresi 45 Dakikadır.
Başvurular Ne Zaman Yapılır
Başvuru İçin Belli Bir Tarih Yoktur. Mesleki Eğitim Merkezlerine İstenilen Zamanda Başvuru Yapılabilir.
Çevrim İçi Uzaktan Eğitimle Kursa Başvuranlara EBA Sisteminde Şifre Verilir. Uzaktan Eğitimi Tamamlayanlara E-Sınav Randevusu Alınır.
Yüz Yüze Eğitim Almak İsteyenler Kurs İçin Yeterli Sayıda Başvurunun Oluşmasını Beklemelidir.
Usta Öğreticilik (İş Pedagojisi) Kursu; Yüz Yüze Eğitim Yapılacak Şekilde Başvurusu Yapılmak İsteniyorsa, Başvuru Sayısına Yani Talep Sayısına Göre Açılmaktadır. Yüz Yüze Verilen Kurslarda Belirli Bir Başvuru Sayısı Aranmakta Ve Kurslara Devam Zorunluluğu Bulunmaktadır. Şayet Derslerin Dörtte Birine Girmezseniz Başarısız Sayılırsınız. Uzaktan Eğitim Yolu İle Verilecek Kurslarda Devam Zorunluluğu Olmayıp İstediğiniz Yerden Dilediğiniz Gün Ve Saatte Kursları Tamamlama İmkanına Sahip Olabilirsiniz.
Başvurusu Kabul Edilen Aday, Örgün (Yüz Yüze) Veya Uzaktan Eğitim Yolu İle 40 Saat Süren Kurs / Eğitim Alacaktır. Mesleki Eğitim Merkezlerinde Yüz Yüze Verilecek İş Pedagojisi (Usta Öğretici) Kursu; Günde En Fazla 8 Ders Saati Olacak Şekilde Haftada 40 Ders Saatidir. Yüz Yüze Yada Uzaktan Eğitim Yoluyla Verilecek Kurs Programı Ve Eğitim / Kurs Süreci;
Uzaktan Eğitim Kurs Programı
Uzaktan Eğitim Kanalı İle Verilecek Kurslarımıza;
Masaüstü Bilgisayar, Diz Üstü Bilgisayar (Laptop / Tablet v.b), Uygun Programları Yüklenmiş Cep Telefonu Kullanarak Kullanıcı Adı Ve Şifresi (Başvuru Yaptığınız Merkezden Alınacak) İle Web Üzerinden Giriş Yaparak Size Tanımlanan Usta Öğretici (İş Pedagojisi) Kursuna Başlayabilirsiniz.
Bu Kapsamda Sizlere 16 Adet Video Hazırladık. Her Bir Videonun Sonunda Adaylarımızın Konuları Takip Edip Etmediklerini Ölçmek İçin Sorular Verilmiştir. Verilen Sorulara Doğru Olarak Cevap Veremeyen Adaylar İlgili Konuya Tekrar Yönlendirilecektir.
Konu Tekrarı Sorularının Doğru Olarak Cevaplandırılması Sonrasında Bir Sonraki Konuya Ve Videoya Geçiş Yapabileceksiniz.
Tüm Videolar Ve Bölüm Sonu Testlerini Doğru Olarak Tamamlayan Adaylar Sistem Üzerinden Otomatik Olarak Gireceği Elektronik Sınav Sistemine Yönlendirileceklerdir.
Bu Kurs / Eğitim Sürecini Tamamlayan Adaylarımız, Usta Öğreticilik Sınavına Elektronik Sınav Merkezlerimizde Elektronik Sınava Gireceklerdir.
Halk Eğitim Merkezleri Usta Öğretici Başvurusu İçin Tıklayın.
Usta Öğretici Kimdir
Usta Öğretici; Ustalık Yeterliğini Kazanmış, Aday Çırak, Çırak, Kalfa İle Mesleki Ve Teknik Eğitim Okul Ve Kurumları Öğrencilerinin İş Yerindeki Eğitiminden Sorumlu, Mesleki Eğitim Tekniklerini Bilen Ve Uygulayan Kişilerdir.
Usta Öğreticiler Ne İş Yapar
İşyerlerindeki Çırak Ve Stajyerlerin Beceri Eğitimlerinden Sorumlu Olan Kişilerdir. Bir İşyerinde Çırak Veya Bir Kalfa Yetiştirmek İstiyorsanız İlgili İş Yerinde Muhakkak Bir Usta Öğreticisi Belgesine Sahip Birinin Bulunması Gereklidir.
Başvuru için Gerekli Belgeler
1) Dilekçe (Okuldan Alınacak – Matbu Dilekçe)
2) Ustalık Belgesi / Ön Lisans, Lisans Diploması Veya Mezuniyet Belgesi Aslı Ve Fotokopisi
3) 2 Adet Biyometrik Fotoğraf
4) Kimlik Fotokopisi
5) Okul Aile Birliğine Başvuru Ücretinin Yatırıldığına Dair Dekont
Kursun İçeriği Ve Süresi
Kurs Programı Günde En Fazla 8 Ders Saati Olarak Uygulanacak Şekilde Toplam 40 Saattir.
Kurs Konuları
Mesleki Eğitim: Süresi 4 Saat (Oran %10)
Meslek Etiği Ve Ahilik: Süresi 2 Saat (Oran %5)
İş Sağlığı Ve Güvenliği: Süresi 8 Saat (Oran %20)
İletişim: Süresi 4 Saat (Oran %10)
Eğitim Psikolojisi: Süresi 4 Saat (Oran %10)
Mesleki Öğretim Yöntem Ve Teknikleri: Süresi 8 Saat (Oran %20)
Öğretim Programı Uygulamaları: Süresi 4 Saat (Oran %10)
Kalite Ve Verimlilik: Süresi 2 Saat (Oran %5)
Ölçme Ve Değerlendirme Yöntemleri: Süresi 2 Saat (Oran %5)
Sınav: Süresi 2 Saat (Oran %5)
Toplam: 40 Saat (Oran %100)
Kursu Tamamlayıp, Yapılan Sınavda Başarılı Olan Adaylara, E-Mesem Sistemi Üzerinden “Usta Öğreticilik” Belgesi Düzenlenecek Ve E-Devlet Sistemine İşlenecektir. Belge E-Devlet Sitesinden Sorgulanabilir.