<style>.lazy{display:none}</style>
24.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması

Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması

Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması

İTÜ Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması Düzenliyor. Yarışmaya Türkiye Geneli Ortaöğretim Öğrencileri Katılabilir.

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü 2.500 Türk Lirası
İkincilik Ödülü 1.500 Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü Bin Türk Lirası

Yarışmaya katılan bütün öğrenci ve danışman öğretmenlere 250 TL değerinde Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik kurs seti hediye edilecektir.
Yarışmacılara verilecek ödüller İTÜ MTAL okul aile birliği tarafından karşılanacaktır.

Yarışmanın Konusu Ve Amacı
Küresel ölçekte nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesine katkı sağlamak için gençlerin Sanal Gerçeklik (VR) teknolojileri ile araştırma ve geliştirme yapmalarıdır. VR Proje yarışması ile gençlerin denizcilik, bilişim, elektrik-elektronik, sağlık, enerji, savunma, inşaat, coğrafi bilgi sistemleri, cihaz kurulumu, tamir, dekor, turizm, alışveriş, lojistik, pazarlama, sanat, müzeler, oyun, sinema, emlak vs. alanlarında katma değeri yüksek ürünler geliştirmeleri amaçlanmaktadır, Yarışına ile gençlerin VR teknolojilerinde katma değeri yüksek ürünler geliştirmelerine ve bu kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlanacaktır.

Yarışma; bu alana ilişkin bilgi birikimini zenginleştirme, teknoloji farkındalığını artırma, eğitim ve yaygınlaştırma faaliyetlerini gerçekleştirme görevini üstlenme amacını taşıyor. Yarışmanın öne çıkan vurguları ise; girişimcilik, yeni teknolojiler ve üretken uygulamalar olacaktır.

Ads

Yarışmanın Türü Ve Şekli
• Öğrencilerin ücretsiz katılabileceği serbest, açık, şartlı ve 2 aşamalı olarak düzenlenmiş Sanal Gerçeklik Proje yarışmasıdır.
• Yarışmacılar yapacakları başvuru ile ön elemeye tabi tutulacaktır.

– Nihai yarışmada yarışmacılar, hazırladıkları projeleri belirtilen tarihte video olarak ve daha sonra da çevrim içi katılacakları salon ortamında uzaktan sunacaklardır.

 Yarışmaya Katılım Şartları
• Yarışmaya katılın ücretsiz olup her okuldan sınırsız sayıda öğrenci/takın katılabilir.
• Öğrenci/takın en az bir öğretmen onayını almalıdır.
• Yarışmamız çevrimiçi yapılacağından Engelli öğrencilerimizin katılını için avantaj sağlayacaktır.
– Başvurular İTÜ MTAL okul web sitesi https://itumtal.meb.k12.tr/ ‘de ilan edilen çevrim içi form
üzerinden yapılacaktır.
• Daha önce başka bir yarışmada derece alıp ödüllendirilmiş bir proje, bu yarışma kapsamında değerlendirmeye alınmaz. Okullar yazılı bir belge ile bunu beyan etmek zorundadır.
• Siyasî amaçlara hizmet eden, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren eserler yarışma dışı kalacaktır.

Yarışmanın Uygulaması
• Başvuru formunda belirtilen, projelerin özet bilgilerine göre ön eleme gerçekleştirilecek ve nihai
projeler ilan edilecektir.
• Nihai yarışmacılar, “Sanal Gerçeklik” teknolojisiyle hazırlanmış projelerinin tanıtım ve uygulama videolarını MP4 formatında hazırlayıp videonun linkini aşağıda belirtilen tarihte hakem heyetiyle paylaşacaktır.
• Videolar azami 15 dakika olup, yarışmacılar projenin hazırlanma aşamalarını detaylarıyla bu videoda anlatıp APK dosyasının telefon veya VR gözlük üzerindeki çalışmasını göstereceklerdir.
• Nihai yar ışına, İTÜ MTAL tarafından hazırlanan sanal ortamda öğrenciler, proje danışman öğretmenleri ve hakem heyeti ile bir araya gelerek kamera karşısında yapılacaktır.

Yarışmacılardan İstenenler

Yarışmanın konusuyla farklı kanallardan ilişkilendirilebilecek fikir projeleri ve geliştirilecek önerilerin, görsel ve yazılı olarak başvuru esnasında sunulması beklenmektedir. Başvuru belgelerine göre ön elemeyi geçen öğrenciler nihai yarışma için davet edileceklerdir.

Öğrenciler, Sanal Gerçeklik teknolojilerini kullanarak serbest olarak herhangi bir uygulama hazırlayabilir.
Geliştirilen senaryo, fikir projesi kapsamında katılımcının seçeceği şekilde, yazılı ve görsel olarak net bir biçimde video formatında da hazırlanmalıdır.

Uygulamalar kesinlikle akıllı telefonlarda ç alışan VR uygulamalar ı ya da uygulamalar olmalıdır.

Hazırlanacak APK Dosyası Her Hangi Bir Program Veya Platformda Hazırlanabilir. Kullanılacak Program Veya Görseller / Sesler / Logolarda Telif Yasası Kurallarına Uyma Sorumluluğu Proje Başvurusunu Yapan Öğrenci / Öğrencilere Ve Proje Danışmanı Öğretmene Aittir.

Öğrenciler VR Gözlük Veya Akıllı Telefon, Kameralı Bir Bilgisayar Ve İnternet İhtiyacını Kendisi, Danışman Öğretmeni Veya Kendi Okula Tarafından Sağlanacaktır.

Yarışma Takvimi
Başvuru Süresi: 1 Nisan – 30 İnsan 2021
Ön Elemeyi Geçmiş Takımların Duyurulması: 14 Mayıs 2021
Nihai Projelerin Mp4 Videolarının Hakemler İle Paylaşılması: 21 Mayıs 2021
Nihai Yarışma Ve Ödül Töreni: 28 Mayıs 2021

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ