TPAO Türkiye Petrolleri Bursu
TPAO Türkiye Petrolleri Bursu
TPAO Türkiye Petrolleri Bursu Lisans Ve Ön Lisans Öğrencilerine Yönelik Olarak Aylık 6 Bin Ve 3 Bin Türk Lirası Olarak Yılda 12 Ay Süre İle Verilecek. Üniversite Tercih Aşamasında Belirtilen Bölümleri Tercih Edecek Olan Öğrencilere Karşılıksız Burs Verilecek.
Lisans Öğrencileri İçin Yer Bilimleri Ve Petrol Mühendisliği Bölümleri İçin İlk 25 Bin İçinde Tercih Eden Öğrenciler İçin Aylık 6 Bin Türk Lirası Burs Yılda 12 Ay Süre İle Ödenecek. Burs 4 Yıl Boyunca Başarıya Bağlı Olarak Ödenecek. Bursiyerlere Ayrıca Eğitimlerini Bitirdiklerinde İş Garantisi Sağlanacak.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda Meslekteki Ara Eleman İhtiyacını Karşılamak Amacıyla İki Önlisans Programı Açılmıştır. Bu Programlardaki Öğrencilere Yılda 12 Ay Boyunca Aylık 3 Bin Türk Lirası Burs Verilecek. Bursiyerlere İşe Alımda Öncelik Tanınacak.
Milli petrol endüstrisinin gelişimine ve bu alanda çalışacak nitelikli insan kaynağını ülkemize kazandırarak petrol ve doğal gaz sektörüne katkı sağlamak, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın en temel hedeflerinden birisidir. Bu kapsamda milli ve yerli kaynakları kullanma misyonuyla yürütülen çalışmalar doğrultusunda yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla öğrencilere burs ve staj imkanları sağlanmaktadır.
TPAO’nun alt şirketi TP-OTC aracılığıyla yerli teknik personel ihtiyacının karşılanması için Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ile yapılan protokol gereği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda iki önlisans programı açılmıştır. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında açık denizde yürütülen sondaj operasyonları, sondaj gemilerinin işletilmesi ve üretim tesislerinde görev alacak teknisyen ihtiyacının, açılan bu programlar aracılığıyla karşılanması planlanmaktadır. Programlara yerleşen ve kesin kayıt yaptıran tüm öğrenciler, öğrenim süresi boyunca burs almaya hak kazanacaktır. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler TPAO’nun alt şirketi olan TP-OTC’nin işe alım süreçlerinde öncelikli olarak değerlendirilecektir.
Program adayları uluslararası arenada söz sahibi bir meslekte teorik ve pratik donanımla mezun olarak önemli bir fark yaratacaktır. Öğrenciler; akademisyenler ve alanında başarılı profesyonellerin vereceği öğrenim süresi boyunca, ülkemizin deniz enerji filosunda bulunan son teknoloji sondaj platformlarında, kıyı lojistik merkezlerinde staj yapma ayrıcalığına sahip olacaktır.
TPAO, alt şirketi TP-OTC aracılığıyla YÖK ile yapılan bir diğer protokol gereği, lisans öğrencilerini yer bilimleri dahil olmak üzere 10 farklı mühendislik alanında staj programını da kapsayan burs fırsatıyla desteklemektedir. Burs başvuru şartlarını sağlayarak programa kabul edilen adaylar, lisans öğrenimleri süresince burs almaya hak kazanmalarının yanı sıra mezun olduklarında TPAO’nun alt şirketi TP-OTC’de çalışma imkanına erişecektir. Bu programı başarıyla tamamlayan mezunlar için burs karşılığında TP-OTC’de çalışma şartı bulunduğundan, adayların program süresince elde ettikleri teorik ve pratik kazanımları iş hayatında uygulaması sağlanacaktır.