<style>.lazy{display:none}</style>
25.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Mimarlıkta Eleştirel Okumalar Yarışması

Mimarlıkta Eleştirel Okumalar Yarışması

Mimarlıkta Eleştirel Okumalar Yarışması

Mimarlıkta Eleştirel Okumalar Metin Yarışması 1927 Mimarlar Derneği Tarafından Düzenlenmektedir. Yarışmaya Türkiye Ve Yurtdışında Eğitim Veren Üniversitelerin Lisans Ve Yüksek Lisans Öğrencileri İle Okullardan 2021 Yılında Mezun Olanlar Katılabilir.

1927 Mimarlar Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Mimarlıkta Eleştirel Okumalar Metin Yarışması, “Praksis ve Piksel Arasında: Dijital Ortamda Mimarlık Karşılaşmaları” üst başlığı çerçevesinde, mimarlık ve dijital ortam ilişkisini farklı boyutlarıyla tartışmaya açan metinler elde etmeyi hedeflemektedir. Hemen her entelektüel üretimin ve paylaşımın, kamuoyuna en hızlı ulaşabildiği, dağıtıma/dolaşıma sokulabildiği bir mecranın biçim ve kapasitesine uyma, bu mecranın biçimini almanın olumlu ve olumsuz halleri uzun süredir tartışılmaktadır. Mimarlığın bir yandan aktörleri ve eylemleri ile bir dijital ortam malzemesi haline geldiği, diğer yandan yöntem ve içerik dönüşümleriyle çeşitlenen, zenginleşen mimarlık üretimlerinin farklı türde medya platformlarına (sosyal medya, bloglar, yarışmalar, arşivler, portaller vb.) malzeme olduğu da açıktır. Bu anlamda, mimarlık hem pratik hem eğitim aracılığıyla dijital ortamda üretilmekte ve tüketilmektedir. Mimarlık ve dijital ortam karşılaşması sonsuz sayıda düşünsel içeriği, üretimi, eleştiriyi, temsili ve görseli sistematik ve/veya rastlantısal bir biçimde bir araya getirmesi nedeniyle çeşitli sanal belleklerin oluşumuna, iletişim ağlarının oluşmasına bilgilerin istiflenmesine imkân vermektedir.

Yarışma, dijital ortam ve mimarlık karşılaşmalarını tasarım, uygulama, eğitim, düşünce, söylem, temsil, etik vb. açılımlar düzeyinde tartışan eleştirel metinler üretmeye çağırıyor.

Başvuru Koşulları

a. Yarışmaya, Türkiye ve yurtdışında eğitim veren üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile bu okullardan 2021 yılı itibariyle mezun olanlar katılabilir. Yarışma, doktora öğrencilerinin katılımına açık değildir.

Ads

b. Yarışma, mimarlık kuramıyla ilişkilenebilen tüm disiplinlerden öğrencilerin katılımına açıktır.

c. Yazı dili Türkçedir. Yarışmaya katılan yazılar daha önce yayımlanmamış olmalı ve yazıda, eser sahibini tanıtan işaretler yer almamalıdır.

d. Her öğrenci yarışmaya tek bir metinle katılabilir.

e. Birden fazla yazar ortak bir metinle yarışmaya katılabilir.

f. Ödüllendirilen ve yayına değer bulunan yazılar yayımlanır; bu çalışmaların yayın hakkı 1927 Mimarlar Derneği’ne aittir.

g. Teslim edilen yazıların tamamı, sonuçların ilanından sonra, Derneğin www.md1927.org.tr adresli web sitesinde ilgi duyanların okumasına sunulur ve açık bir tartışma ortamı yaratılır.

h. Dernek yönetimindeki görevlilerin, Değerlendirme Kurulu üyeleri ve yarışma ile ilgili görevleri bulunanların birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

i. İntihal yapıldığı belirlenen yazılar değerlendirme dışı bırakılır.

Yazım Şekli
Yarışmaya gönderilecek yazılar 1000 kelimeden az, 1500 kelimeden fazla olmamalı, bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır. Dipnotlar ve kaynakça bu sınırın dışındadır. Yazılara, gerek duyulursa, en fazla 5 adet olmak üzere görsel malzeme eklenebilir. Kullanılan görsel malzemelerin yazara ait olmaması durumunda görselin alındığı kaynak belirtilmelidir.

Yazılarda, TMMOB Mimarlar Odası’nın yayınlamakta olduğu Mimarlık dergisinin atıf verme kurallarına uyulması beklenilmektedir. Bu atıf verme şeklinin detaylarına şu bağlantıdan ulaşılabilir:

http://www.mimarlikdergisi.com/index.cfm?sayfa=kosul

Başvuru
Başvurular dijital olarak yapılacaktır. Aşağıda formatları belirtilen belgelerin verilen URL adresi üzerinden Google Forms bağlantısına yüklenmesi başvuru için yeterlidir.

a. Yarışma metni
– .DOCX formatında: Arial yazıtipinde, 10 punto ve 1,5 satır aralığıyla, görseller dahil en fazla 5 MB büyüklüğünde olmalıdır.
– Yarışma metninde yazar(lar)ın ismi yer almamalıdır.

b. Başvuru Formu (eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış olmalı)

c. Onaylı Öğrenci Belgesi (2021 yılı itibariyle mezun olanlar için Mezuniyet Belgesi veya Diplomanın onaylı kopyası)
URL adresi: https://forms.gle/eAY1Aj5abJ7FX7v9A

Yarışma Takvimi
Yarışmanın ilanı: 2 Şubat 2022
Son soru sorma tarihi: 7 Şubat 2022
Soru ve cevapların ilanı: 14 Şubat 2022
Teslim tarihi: 2 Mayıs 2022 (23.59’a kadar)
Sonuçlarının açıklanması: 12 Mayıs 2022
Ödül ve sertifika töreni: 24 Mayıs 2022 (Salgın koşullarına göre çevrim içi veya yüz yüze)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ