Junioshow Bebek Ve Çocuk Giyim Geç Tasarımcılar Yarışması

Junioshow Bebek Ve Çocuk Giyim Geç Tasarımcılar Yarışması
4. Junioshow Bebek Ve Çocuk Giyim Geç Tasarımcılar Yarışması BTSO Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Ve BEKSİAD Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici Ve İş Adamları Derneği Tarafından Düzenlenmektedir.
Yarışmaya Üniversitelerin Tekstil, Giyim, Tekstil/Giysi Tasarımı Ve Moda İle İlgili Ön Lisans Ve Lisans Yada Yüksek Lisans Programlarında Öğrenci Olan Yada Adı Geçen Bölümlerden En Son 6 Ay İçinde Mezun Olmuş Olanlar Katılabilir.
Yarışma Ödülleri (Her Bir Kategoride)
1. Nakdi Ödüller
Birincilik Ödülü 10 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 5 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 2.500 Türk Lirası
2) Yurt Dışı Tasarım Bursu
Bebek Ve Çocuk Giyimi Tasarım Yarışması’nda Dereceye Giren (İlk 3) Yarışmacılar; T.C. Ticaret Bakanlığı Tarafından Yürütülen 2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında, Tebliğ Kapsamında T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Onaylaması Halinde Yurtdışı Eğitim Hakkı Kazanır. Söz Konusu Tebliğin İlgili Bölümü Aşağıda Sunulmuştur.
“2008/2 Sayılı Tebliğ’in 6’ncı Maddesinin İkinci Fıkrası Çerçevesinde, Tasarım Yarışmalarının Gerçekleştirilmesi Sonrasında; Dereceye Giren Tasarımcılardan Yurt Dışı Eğitim Desteğine Başvurmak İsteyenler, Mevzuatta Yer Alan Tasarım Konusunda Uluslararası Çapta Tanınan Eğitim Kurumlarına Başvurularını Yaparlar. Tasarımcılar, Yurt Dışı Eğitimlerine İlişkin Olarak Başvurdukları Eğitim Kurumlarından Kabul Almalarını Müteakiben Mevzuatta Yer Alan Belgelerle Birlikte Tasarım Yarışmasını Düzenleyen İş Birliği Kuruluşuna Başvururlar. İlgili İş Birliği Kuruluşu Nihai İncelemenin Yapılabilmesi Ve Yurt Dışı Eğitim Desteği Sağlanacak Tasarımcıların Belirlenmesi Amacıyla Adaylara İlişkin Listeyi Mevzuatta Yer Alan Belgelerle Birlikte Yarışmanın Gerçekleştiği Yılı Takip Eden 2 (İki) Takvim Yılı İçerisinde Olmak Kaydıyla Her Yılın Nisan Ayında Bakanlığa İletir.”
Ayrıca Yurtdışı Eğitim Hakkı Kazanan Yarışmacının Yurtdışı Eğitime Başlayabilmesi İçin, Ticaret Bakanlığının İlgili Mevzuatı Çerçevesinde Talep Edilen Yabancı Dil Yeterlilik Belgesinin, Yarışmacı Tarafından Temin Edilmesi Gerekmektedir.
Burstan Faydalanacak Proje Sahiplerinden, BTSO Tarafından Belirlenecek Konulara İlişkin Ücretsiz Olarak Sunum, Rapor Vb. Talep Edilebilecektir.
3) Online İngilizce Eğitimi
Tüm Kategorilerde Birincilik Ödülü Sahibi Olan Yarışmacılara Online İngilizce Eğitim Fırsatı Tanınacaktır.
4)Staj İmkanı
Ayrıca Talep Edilmesi Halinde Kategorilerde Dereceye Giren Yarışmacılara (Ulaşım Ve Konaklama Masrafları Kendilerine Ait Olmak Üzere) Bursa’da Bebek Ve Çocuk Konfeksiyonu Konusunda Hizmet Veren Firmalarda Staj Hakkı Tanınacaktır.
Yarışmaya Başvuru Koşulları
• Yarışmaya katılacak öğrencilerin; üniversitelerin tekstil, giyim, tekstil/giysi tasarımı ve moda ile ilgili ön lisans programlarında, lisans bölümlerinde veya yüksek lisans programlarında öğrenci olmaları gerekmektedir. Adı geçen bölümlerden son 6 ay içinde mezun olmuş kişiler de yarışmaya başvuru yapabilir.
• T.C. ve K.K.T.C. vatandaşı olup yurtiçi ve yurtdışında okuyan ya da son 6 ay içinde mezun olmuş; aynı zamanda yukarıdaki koşulları sağlayan kişiler katılabilir.
Yarışma Kategorileri
1.Kategori:
0-1 Yaş Bebek Giysi Ürünleri
Bu kategoride katılımcılardan hastane çıkış ürünleri (tulum, body, önlük, şapka, alt zıbın, tek alt ve battaniye) tasarımlarının yer aldığı bir koleksiyon hazırlanılması istenmektedir.
Hazırlanacak paftalarda, hastane çıkış ürünleri grubuna ait (tulum, body, önlük, şapka, alt zıbın, tek alt ve battaniye vb.) birbiriyle uyumlu (en az 5 en fazla 15 adet) farklı ürün tasarımını içeren kapsül bir koleksiyon yer almalıdır.
2.Kategori:
1-10 Yaş Çocuk Giysi Ürünleri
Bu kategoride katılımcılardan kız çocuk giysi ürünleri için; elbise ve abiye elbise, etek, bluz, ceket, hırka, yelek, eşofman takım, sweatshirt, t-shirt, mont, palto, yağmurluk, atkı-bere-eldiven, pijama ürün tasarımlarının yer aldığı bir koleksiyon hazırlanılması istenmektedir.
Erkek çocuk giysi ürünleri için ise ceket, pantolon, gömlek, takım elbise, hırka, yelek, eşofman takım, sweatshirt, t-shirt, mont, palto, yağmurluk, atkı-bere-eldiven, pijama ürün tasarımlarının yer aldığı bir koleksiyon hazırlanılması istenmektedir.
Hazırlanacak paftalarda bir ürün grubuna ait ürünler (örnek: mont koleksiyonu, abiye elbise koleksiyonu, takım elbise koleksiyonu, gömlek koleksiyonu) olabileceği gibi, birkaç farklı ürün tasarımını (etek, bluz, pantolon, hırka, gömlek gibi ürünleri) içeren kapsül bir koleksiyon (en az 2 parçadan oluşan kombinler) da olabilir.
Bu kategori için hazırlanacak kapsül koleksiyonun; birbiriyle uyumlu 3’ü kız ve 3’ü erkek çocuk ürün tasarımı olacak şekilde 6 farklı (tek parça elbise veya en az 2 parçadan oluşan kombinler) tasarımdan oluşması gerekmektedir.
Yarışma Başvuruları 22 Kasım 2019 Saat 16:59’a Kadar Online Olarak Yapılacak.
Başvuru Belgeleri
• Yarışma başvuruları, dijital ortamda internet üzerinden yapılacaktır. Proje sahiplerinin başvuru sırasında aşağıda yer alan tüm belgeleri, sisteme PDF formatında taratarak yüklemeleri gerekmektedir.
• Tasarım Yarışması Fotoğraflı & Islak İmzalı Taahhütname/Başvuru Formu (Şartname ekinde yer alan EK1) (pdf formatında taratılarak yüklenecektir)
• Islak İmzalı 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu İle İlgili Aydınlatma/Bilgilendirme Formu (Şartname ekinde yer alan EK2) (pdf formatında taratılarak yüklenecektir)
• Okuduğu okuldan alınan güncel tarihli, ıslak imzalı, kaşeli Öğrenci Belgesi (E-devlet çıkışlı resmi öğrenci belgesi de kabul edilecektir) (pdf formatında taratılarak yüklenecektir)
• Mezun ise diploması (Son 6 ay içinde mezun olmuş olması gerekmektedir)
• Fotoğraflı Özgeçmiş (pdf formatında taratılarak yüklenecektir)
• Nüfus Cüzdan Fotokopisi (pdf formatında taratılarak yüklenecektir)
• Proje Paftaları (Tema paftası, ürün anlatım paftası ve teknik çizim paftası) (pdf formatında taratılarak yüklenecektir)
PROJE PAFTALARI
TEMA PAFTASI:
Koleksiyona ait açıklama bilgilerinin bulunduğu maksimum 50 kelimeden oluşan bir metin ve koleksiyona ait esin kaynaklarının (görsel veya metin), malzeme, kumaş ve aksesuarlar için araştırma, kavramsal yaklaşım, koleksiyon ismi gibi bilgilerin yer aldığı 50*70 boyutunda bir adet tema paftası (Mood Board) tasarlamalıdırlar.
TEKNİK ÇİZİM PAFTASI:
Koleksiyona ait giysileri anlatan teknik çizim, tasarımda kullanılan kumaş veya kumaşlardan örnekler (taratılarak eklenebilir), kullanılacak malzeme ve aksesuarları vb. belirten örnekler ve gereken açıklamalar 50*70 boyutundaki teknik çizim paftasında yer almalıdır.
ÜRÜN PAFTASI:
Tasarımların bebek veya çocuk üzerine giydirilmiş şekilde görsellerini içeren paftadır. Ürünlerin var ise, kullanım kolaylığı sağlayan işlevsel önerileri de 50*70 boyutundaki ürün paftasında yer almalıdır.
Yarışmacılar 1 adet tema paftası, 2 adet teknik çizim ve 2 adet ürün paftası olmak üzere toplamda 5 adet pafta hazırlayarak yarışmaya katılabilirler.
Yüklenecek tüm paftalar, 50cm x 70cm ölçülerinde yatay olarak hazırlanmalıdır. Başvuru aşamasında tüm paftaların tek bir PDF dosyası haline getirilerek sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Başvuru dosyası; PDF formatında hazırlanmalı, çözünürlüğü 100 DPI olmalı, 50 MB’ı geçmemeli ve yarışmanın internet sitesinde bulunan “online başvuru” bölümünde talep edilen şartlara uygun olarak gönderilmelidir.
Her paftada koleksiyon ismi ile her paftanın sol üst köşesinde sadece sistem tarafından yarışmacıya iletilen 3 harf ve 3 rakamdan oluşan rumuz yer almalıdır. Yüklenecek olan pafta üzerinde rumuz dışında, yarışmacının kimliğini belirtecek herhangi bir ibare veya işaret bulunmamalıdır.
Eserini yükleyen her bir tasarımcı, başvurusunu doğru ve eksiksiz olarak tamamladığını belirten onay teyidini sistem tarafından kendisine gönderilen mail ile birlikte ekranda görecektir.
Proje sahiplerinin, başvuru sırasında yukarıdaki bilgileri eksiksiz olarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Eksik bilgi ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.
Başvuru İçin Tıklayın.