<style>.lazy{display:none}</style>
27.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Jean Monnet Burs Başvuruları

Jean Monnet Burs Başvuruları

Jean Monnet Burs Başvuruları

Jean Monnet Burs Başvuruları Elden, Posta Yada Kargo Yolu İle Alınacak. 2025-2025 Döneminde 190 Kişiye Karşılıksız Burs Verilecek.

Jean Monnet Burs Programı Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatına ilişkin alanlarda uzmanlaşmış kişi sayısını artırarak bu alanda ihtiyaç duyulan idari kapasitenin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

2024-2025 akademik yılında yaklaşık 190 kişiye burs verilmesi planlanmaktadır. AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açık olan

Jean Monnet Burs Programına;
• kamu çalışanları (kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dâhil)
• özel sektör çalışanları (sivil toplum kuruluşlarında, yerleşik yabancı misyonlarda vb. çalışanlar dâhil)
• üniversitelerin akademik veya idari personeli
• üniversitelerin lisans düzeyinde son sınıf veya lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencileri
başvuruda bulunabilir.

Başvurular kapalı zarf içerisinde posta veya kargo yoluyla veya elden, 17 Kasım 2023’e kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin aşağıdaki adresine ulaştırılmalıdır:

Ads

Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB)
Barbaros Murat KÖSE (Başkan V.)
Hazine ve Maliye Bakanlığı Kampüsü E Blok
İnönü Bulvarı No:36
06490 Emek – Ankara / Türkiye

Programın Amacı
Jean Monnet Burs Programı, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış kişi sayısının artırılması ve böylece AB müktesebatının etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulması çabalarını desteklemeyi hedeflemektedir.

Programın Desteklediği Çalışma Alanları

Jean Monnet Bursları, ülkemizin AB’ye uyum süreci ve AB müktesebatı ile ilgili konularda gerçekleştirilecek lisansüstü ve araştırma düzeyindeki akademik çalışmalara tahsis edilmektedir. Bu nedenle, diğer lisansüstü burs programlarından farklı olarak sadece aşağıda belirtilen AB müktesebat başlıklarında yapılacak politika temelli akademik çalışmalar desteklenecektir:
Fasıl 1: Malların Serbest Dolaşımı
Fasıl 2: İşçilerin Serbest Dolaşımı
Fasıl 3: İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi
Fasıl 4: Sermayenin Serbest Dolaşımı
Fasıl 5: Kamu Alımları
Fasıl 6: Şirketler Hukuku
Fasıl 7: Fikri Mülkiyet Hukuku
Fasıl 8: Rekabet Politikası
Fasıl 9: Mali Hizmetler
Fasıl 10: Dijital Dönüşüm ve Medya1 (Lütfen Önemli Not-1’e bakınız)
Fasıl 11: Tarım ve Kırsal Kalkınma
Fasıl 12: Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı
Fasıl 13: Balıkçılık
Fasıl 14: Taşımacılık Politikası
Fasıl 15: Enerji
Fasıl 16: Vergilendirme
Fasıl 17: Ekonomik ve Parasal Politika
Fasıl 18: İstatistik
Fasıl 19: Sosyal Politika ve İstihdam
Fasıl 20: İşletme ve Sanayi Politikası
Fasıl 21: Trans-Avrupa Şebekeleri
Fasıl 22: Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu
Fasıl 23: Yargı ve Temel Haklar
Fasıl 24: Adalet, Özgürlük ve Güvenlik
Fasıl 25: Bilim ve Araştırma (Lütfen Önemli Not-1’e bakınız)
Fasıl 26: Eğitim ve Kültür (Lütfen Önemli Not-1’e bakınız)
Fasıl 27: Çevre ve İklim Değişikliği
Fasıl 28: Tüketicinin ve Sağlığın Korunması
Fasıl 29: Gümrük Birliği
Fasıl 30: Dış İlişkiler
Fasıl 31: Dış, Güvenlik ve Savunma Politikaları
Fasıl 32: Mali Kontrol

Burs Süresi ve Akademik Çalışmanın Türü
Bursiyerler, süresi en az 3 (üç), en fazla 12 (on iki) ay olan lisansüstü veya araştırma programlarına katılabilecektir. Süresi 12 aydan fazla olan akademik çalışmalar, geri kalan sürenin masrafları bursiyer tarafından karşılansa dahi desteklenmeyecektir.
Bursların, verildiği akademik yıl içinde kullanılması esastır. Kazanılan bursların bursiyerlerin talebi üzerine ertelenmesi ve/veya uzatılması mümkün değildir.
Akademik çalışmaların bitiş tarihi 1 Mart 2026 tarihini geçmemelidir.

Burs Miktarı
Her akademik yıl için burs miktarı ve okul ücretlerine ilişkin tavan tutar, Jean Monnet Yönlendirme Komitesi tarafından bursiyerlere gidecekleri ülkede asgari bir yaşam düzeyi sağlayacak şekilde belirlenmektedir.
Burs miktarının kapsamı aşağıdaki gibidir:
• Okul ücreti (22.000 avro’ya kadar),
• Yaşam giderleri (konaklama, yiyecek, iletişim, yerel ulaşım, kültürel faaliyetler vb.), (miktarı gidilecek AB üyesi ülkeye göre değişiklik göstermekte ve Avrupa Birliği Başkanlığının internet sitesinde yer almaktadır),
• Çeşitli masraflar için bir defaya mahsus sabit ödenek (3.500 avro) (vize-pasaport başvurusu, eğitim materyali, seyahat, çalışma ziyareti, yerel makamlara kayıt, sağlık ve sigorta ile her türlü vergi ve benzeri masraflar için kullanılmak üzere)

Okul ücretinin 22.000 avroyu aştığı durumlarda kalan tutar bursiyer tarafından karşılanmalıdır. Bursiyerler, varsa ev sahibi kurumun ücret indirimlerinden/ muafiyetlerinden de yararlanabilir.
Jean Monnet Bursu yalnızca bursiyerlerin masraflarını karşılamaktadır. Ailesi/refakatçisi ile birlikte gidecek olanlara ek bir ödenek verilmemektedir.
Öğrenimini başarıyla tamamlayamayan veya sözleşme yükümlülüklerini yerine getiremeyen adayların almış oldukları bursun tamamını veya bir bölümünü geri ödemeleri istenir.
Burslar aylık olarak ödenmemektedir. Bunun yerine, burs miktarının %90’ı sözleşme imzalandıktan sonra, geriye kalan %10’u ise eğitim programı tamamlanıp kapanış işlemleri yapıldıktan sonra ödenmektedir. Sözleşmenin kapanış işlemlerinin tamamlanabilmesi için, Ek 8: Faaliyet Tanımı (Description of the Action) başlığı altındaki “Madde 7: Ödemeler (Payments)” kapsamında listelenen belgelerin, programın/araştırmanın bitiminden sonraki dokuz ay içerisinde bursiyerler tarafından elden veya posta aracılığıyla Avrupa Birliği Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri
2023-2024 Dönemi Burs Başvurusu 7 Eylül – 17 Kasım 2023 Tarihleri Arasında Alınacak.

Detaylar İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ