İzocam Öğrenci Yarışması

İzocam Öğrenci Yarışması
İzocam Öğrenci Yarışması Tasarımınla Yaşamı Filizlendir. 20. Uluslararası Öğrenci Tasarım Yarışmasına Üniversitelerin Tüm Bölümlerinde Öğrenim Gören Ve 1 Ocak 1993 Ve Sonrası Doğumlu Lisans Ve Yüksek Lisans Öğrencileri Katılabilir.
Yarışma Ödülleri
Ulusal Aşama Ödülleri
Ulusal İkinci Aşamada Dereceye Girecek Projeler Para Ödülü Ve Paris’de Gerçekleşecek Uluslararası Finale Katılma Hakkı Kazanır.
Birincilik Ödülü 10 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 7.500 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 5 Bin Türk Lirası
Uluslararası Aşama Ödülleri
Birincilik Ödülü 1.500 Euro
İkincilik Ödülü 1.000 Euro
Üçüncülük Ödülü 750 Euro
Özel Ödül 500 Euro
Öğrenci Ödülü 500 Euro
Yarışmanın konusu; konut, eğitim ve dinlenme alanlarının birleştirildiği yeni bir yaşam alanı tasarlamaktır. Saint-Denis’in eski sanayi bölgesi Coignet Enterprise’yi hem bölgenin tarihi mirasının izlerine hem de günümüz mahallelerinin ihtiyaçlarına uygun bir yeşil yaşam, öğrenme ve dinlenme alanına dönüştürmektir.
Yarışmanın Türü Ve Şekli
Ulusal Aşama
Yarışmanın ulusal aşaması İzocam, SG Rigips ve G Weber işbirliğiyle düzenlenmektedir. Ulusal aşama her bölümden lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olup en iyi üç projenin seçileceği aşamadır. Ulusal aşama kendi içinde iki aşamadan oluşmaktadır.
Ulusal Birinci Aşama
Birinci aşamada, yarışma sorusunda açıklanan proje alanının bölgesel şartlarını hesaba katarak, sürdürülebilir ve iklimle dengeli bir mimari tasarım fikri geliştirmeleri ve bu fikir projelerinin somutlaştırılarak mimari ön projeye dönüştürülmesi beklenmektedir.
Ulusal İkinci Aşama
İkinci aşamada, ilk aşamada başarılı bulunan projelerin Jüri yorumlarıyla daha üst düzeye taşınması beklenmektedir. Proje sahipleri bu aşamada jüriye projelerini doğrudan anlatma şansı bulacaklar, soru-cevap bölümünde Jüri’den kritik alabileceklerdir. Bu aşamada tasarımın yanı sıra teknik kriterler de değerlendirilecektir. Yapılan sunumlar sonrasında jüri en iyi 3 projeyi uluslararası aşamada Türkiye’yi temsil etmek üzere derecelendirecektir. Jüri uygun bulmaması durumunda 3’den daha az projeyi derecelendirebilir. Jürinin verdiği karar nihai ve geri dönülmezdir; bu karara itiraz edilemez.
Uluslararası Aşama
Yarışmanın uluslararası aşaması 3 – 6 Haziran 2020 tarihleri arasında Paris’de düzenlenecektir. Ulusal aşamada dereceye giren projeler Türkiye’yi temsil etmek üzere Paris’de gerçekleşecek uluslararası finale katılacaktır.
Uluslararası aşama; karşılama töreni, projelerin sergilenmesi, projelerin sunulması, jüri kararı, ödül töreni, gala öğle yemeği ve geri bildirim oturumu dahil olmak üzere çeşitli aktivitelerin gerçekleştirileceği 3 günlük bir etkinliktir. Gündem başlıkları ve aktiviteler ilgili yarışmaya göre değiştirilebilir ya da uyarlanabilir.
Yarışmaya katılan projeler, Uluslararası aşama sırasında incelenmek ve üzerinde tartışılmak üzere sergilenecektir. Daha sonra, proje sahipleri, beş dakikalık bir sunumla projelerini uluslararası jüriye ve diğer ülkelerden gelen yarışmacılara anlatma şansı bulacaklardır. Tüm sunumlar canlı olarak internet üzerinden yayınlanacaktır.
Uluslararası jüri, uluslararası aşamayı kazanan 3 projeyi belirleyecektir. Buna ek olarak jüri, yarışmacıların sağladığı farklı fikirlere özel ödüller verebilir. Sunumlardan sonra jürinin karar toplantısı ve ardından da ödül töreni yapılacaktır. Jürinin Uluslararası Aşama esnasında verdiği karar nihai ve geri dönülmezdir; bu karara itiraz edilemez.
Yarışmaya Katılım Koşulları
• Yarışmanın ilk aşamasına üniversitelerin tüm bölümlerinden öğrenimi devam eden 1 Ocak 1993 ve sonrası doğumlu lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabilir.
• Yarışmanın ulusal aşamasında, her grupta en az bir mimarlık öğrencisi olması şartı aranır.
• Takım üyelerinin, öğrencilik durumlarını, bağlı bulundukları yüksek öğrenim kurumundan alacakları belge ile kanıtlamaları gerekmektedir.
• Katılım bireysel olarak veya 2 kişiden oluşan ekipler halinde olabilir. Yarışmacı sadece tek bir proje grubunda yer alabilir.
• Seçici kurul ve organizatör kuruluş bünyesinde (İzocam A.Ş., Rigips, Weber), yarışmayla ilgili çalışanlar, yarışmanın her hangi bir evresinde görev almış olanlar ve bu kişilerle birinci dereceden akrabalığı olanlar projelerini teslim etseler bile yarışmaya katılmamış sayılırlar.
• Yarışmaya katılmak isteyen tüm öğrenciler www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak kayıt olmalıdır. Ekip halinde yapılan başvurularda her üye için ayrı form doldurulmalıdır. Yarışmaya kayıt yaptırmayan öğrenciler projelerini teslim etseler bile katılımları geçersiz olacaktır.
• Projesini teslim etmeyen ve ulusal aşamada finale fiziksel olarak katılmayan ekip üyesi olması durumunda proje diskalifiye edilir.
Yarışma Süreci Ve Yöntemi
• Yarışma www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com üzerinden yürütülecektir.
• Organizasyon, tüm adayların isimlerini saklayarak, yarışma jürisinin tarafsızlığını sağlamayı taahhüt eder.
• Kazanan projeler, www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com adresinde kamuya açık ve süresiz olarak yayınlanacaktır.
• Bütün yarışmacıların 9 Mart 2020 tarihine kadar www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com adresine kayıt olması gerekmektedir. Bunu yapmayan ya da eksik ya da yanlış bilgi sağlayan ekipler yarışmadan diskalifiye edilecektir.
• Yarışmayla ilgili tüm resmi duyurumlar web sitesine kayıt yaptıran öğrencilere e-mail ile gönderilecektir.
Ulusal Birinci Aşama- Proje Teslimi ve Jüri Değerlendirmesi
• Yarışmacılar 9 Mart 2019, Pazartesi günü saat 23:59’a kadar ön projelerini dijital olarak www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com sitesine yüklemekle yükümlülerdir.
• 16 Mart 2020 Pazartesi gününe kadar yarışmanın web sitesinde Ulusal birinci aşamayı geçen ekipler ilan edilecektir.
• Finalist grupların ulusal İkinci Aşamaya hazırlanmaları için jüri değerlendirme tutanağı kendileri ile paylaşılacaktır.
Ulusal İkinci Aşama- Proje Teslimi ve Jüri Değerlendirmesi
• Proje önerilerinin mimari ve teknik detaylandırılması aşaması için finalist ekipler 15 Nisan 2020, Çarşamba günü saat 23:59’a kadar www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com sitesine projelerini yükleyeceklerdir.
• Proje teslim eden finalistler 18 Nisan 2020 Cumartesi günü yarışma organizasyonu tarafından daha sonra duyurulacak saatlerde ve yerde jüriye sunum yapacaklardır.
• Jüri, bu sunumların ardından Türkiye’yi temsil edecek proje ve ekiplerini belirleyecektir.
• Yarışma organizasyonu dereceye giren projeleri www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com sitesinden duyuracaktır.
Uluslararası Aşama
• Saint Gobain Öğrenci Yarışması 2019 Kazananları, İzocam, SG Rigip, SG Weber ve ulusal jürinin desteğiyle uluslararası aşama için sunum hazırlayacaklardır. 30 Nisan 2020, Perşembe günü saat 14:00’a kadar istenilen dosyaları sayısal (dijital) olarak yarışmanın uluslararası sitesine (www.multicomfort.saint-gobain.com ) dijital olarak yükleyeceklerdir.
• Uluslararası aşama 3-6 Haziran tarihleri arasında Paris şehrinde gerçekleşecektir.
Yarışma hakkındaki resmi bildirimler, www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com adresine kayıt yaptırmış olan tüm yarışmacılara e-posta yoluyla gönderilecektir. Daha fazla bilgi almak ve sorularınız için www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com sitesinden soru formu gönderebilir ve İzocam’a danışabilirsiniz.
Yarışma Takvimi
Yarışmanın İlanı: Ocak 2020
Ulusal Birinci Aşama Proje Teslimi: 9 Mart 2020 Pazartesi, Saat 23:59 (web sitesine dijital yükleme)
Ulusal Birinci Aşama Sonuçların duyurumu: 16 Mart 2020 Pazartesi
Ulusal İkinci Aşama Proje Teslimi: 15 Nisan 2020 Çarşamba, Saat 23:59 (web sitesine dijital yükleme)
Ulusal İkinci Aşama Jüri Sunumu: 18 Nİsan 2020, Cumartesi
Uluslararası Aşama Sunum Teslimi: 30 Nisan 2020, Perşembe, Saat 14:00’a kadar
Uluslararası Aşama Jüri Sunumu: 3 – 6 Haziran 2020, Paris
Yarışmaya Katılım İçin Tıklayın.
Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.