<style>.lazy{display:none}</style>
25.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

İMİB Doğal Taş Tasarım Yarışması

İMİB Doğal Taş Tasarım Yarışması

İMİB Doğal Taş Tasarım Yarışması

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği 12. İMİB Doğal Taş Tasarım Yarışması Düzenliyor. Yarışma Öğrenci Kategorisi Ve Profesyonel Kategorilerinde Yapılacak.

Yarışma Ödülleri

Profesyonel Kategori Ödülleri
Birincilik Ödülü 125 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 75 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 50 Bin Türk Lirası

T.C Öğrenci Kategorisi Ödülleri
Birincilik Ödülü 75 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 50 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 35 Bin Türk Lirası

Yarışmanın Amacı
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen 12. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın amacı;

Ads

• Türk doğal taş kalitesini ve zenginliğini tasarım ile buluşturarak çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek,

• Tasarımla buluşan Türk doğal taşına katma değeri yüksek ve yenilikçi bir kimlik kazandırmak,

• Türkiye doğal taş sektöründe tasarımın değer ve önemini vurgulamak, kullanımına teşvik etmek, yaratıcı fikirleri desteklemek, yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak,

• Türk doğal taşının endüstriyel olarak kullanımını arttırmak,

• 650’nin üzerinde renk ve desen çeşitliliğine sahip Türk doğal taşlarının mimarlar ve tasarımcılar tarafından daha yakından tanınması ve farklı alanlarda kullanılmasını sağlamak,

• Doğal taş ihracatında tasarım açısından güçlü, endüstriyel olarak üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmek,

• Doğal taş ihracatına yönelik rekabet gücünü artırmak, sektörün gelişimine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak,

• Doğal taş sektöründeki firmalar ile sektöre ilgi duyan profesyonel ve öğrenci düzeyindeki tasarımcı, mimar ve iç mimarları sektörle buluşturmak ve bu alandaki başarılı tasarımcıları ödüllendirmektir.

Yarışmanın Konusu
Dönüşümü Taşla Başlat! Düşün / Taşın
Yarışmanın konusu doğal taş kullanılarak ve özgün tasarım ile yarışma konusuna uygun bir hikâye oluşturularak endüstriyel olarak üretilebilir olması ana şartıyla doğal taş kullanımını arttırmayı özendirici, üretilebilir, ticarileşebilir yeni tasarım ürünlerinin ve kullanım alanlarının ortaya konmasıdır.

Açıklamalar:

• Tasarımlarda Türk doğal taşlarının kullanılması zorunludur. Tasarımlar yapılırken kullanılan doğal taşın teknik özelliklerine, yapılan tasarım için uygunluğuna ve söz konusu ürünün seçilen doğal taş ile endüstriyel olarak üretilebilir olmasına dikkat edilmelidir.

• Doğal taşlar, doğadan çıkarıldıktan sonra ticari olarak işletilebilen en eski inşaat malzemeleridir. İhracatımızda önemli yeri olan ve tasarımlarda kullanılmasını beklediğimiz doğal taşlar; mermer, traverten, granit, oniks, kayağan taşı, kireçtaşı, andezit, bazalt gibi taşlardır.

• Detaylı Bilgi ve görsel malzeme www.turkishstones.org sitesinden elde edilebilir.

Kategoriler
Yukarıdaki Kapsamda Yarışma 2 Kategoriden Oluşmaktadır.
I. Öğrenci Kategorisi
II. Profesyonel Kategori

Yarışmaya Katılım Koşulları

T.C. Öğrenci Kategorisi:
i. 18 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşı olmak,
ii. Yarışmanın öğrenci kategorisi, üniversitelerin Endüstriyel Tasarım; İç Mimarlık; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı; Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı; Mimarlık; Peyzaj Mimarlığı; Takı Tasarımı; Endüstri Ürünleri Tasarımı; Ürün Tasarımı; İç Mekân Tasarımı lisans veya ön lisans bölümlerinde okuyan tüm öğrencilere açıktır.
iii. Yarışmanın “Öğrenci” kategorisinde ekip olarak katılacak yarışmacılardan her birinin lisans veya ön lisans eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir. Bu kategorideki ekipte profesyonel kişi bulunamaz.
iv. Ekipler en fazla 10 kişiden oluşabilir.

Profesyonel Kategori:
i. 18 yaşını doldurmuş T.C vatandaşı olmak,
ii. Yarışmanın profesyonel kategorisi üniversitelerin Endüstriyel Tasarım; İç Mimarlık; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı; Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı; Mimarlık; Peyzaj Mimarlığı; Takı Tasarımı; Endüstri Ürünleri Tasarımı; Ürün Tasarımı; İç Mekân Tasarımı lisans veya ön lisans programlarından mezun olan tasarımcılara açıktır.
iii. Ekipler en fazla 10 kişiden oluşabilir.

Hem profesyonel kategoride hem de öğrenci kategorisinde tek değerlendirme yapılacaktır.

Yarışma Başvurusu

Yarışma başvuruları web sitesi üzerinden tek aşamalı ve online olarak herhangi bir ön kayıt bulunmaksızın alınmaktadır.
Herhangi bir basılı belge ya da pafta teslimi gerekmemektedir.
Yarışmaya katılım ücretsizdir.

1.Kısım: Kişisel Bilgilerin Girilmesi
Rumuz: Sistem tarafından otomatik olarak her başvuru için özel olarak rumuz verilmekte ve projelerin sağ üst köşesine otomatik olarak yazılmaktadır. Bu nedenle bu bölümün boş bırakılması tavsiye edilir.

Yarışmacı Resmi: Katılımcılara ait vesikalık fotoğraflar renkli, dijital jpeg formatında, A5 boyutlarında ve 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.

Kimlik Belgesi: Katılımcıya ait nüfus cüzdanının veya kimlik kartının dijital görselidir.

Kişisel Bilgiler: İletişim bilgileri eksiksiz doldurulmalıdır; yarışmaya ilişkin tüm duyurular ve postalar (davetiyeler, yarışma kitabı vs.) bu bilgilere dayanılarak hazırlandığı için doğru girilmesi önemlidir.

Eğitim / Mezuniyet Belgesi: Öğrenci kategorisinde yarışmaya başvuracaklar için üniversitelerin lisans veya ön lisans bölümlerinde eğitimini sürdürdüğünü, profesyonel kategorisinde başvuracaklar için üniversitelerin lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olduklarını kanıtlayan belgenin dijital görselidir.

Öğrenci Belgesi: Üniversiteden imzalı kaşeli alınmış dijital görsel ya da e-devlet sisteminden barkotlu belge şeklinde sunulmalıdır.
Mezuniyet Belgesi: Üniversiteden imzalı kaşeli alınmış dijital görsel ya da e-devlet sisteminden barkotlu belge şeklinde sunulmalıdır.

NOT: Ekip olarak başvuru yapanlar katılım statüsü olarak “EKİP” kısmını işaretleyerek üyelerden her birinin bilgi ve belgelerini “Ekle” butonuyla aynı sayfada yüklemelidir.

2.Kısım: Projeye Ait Bilgilerin Girilmesi

Proje Paftası: Projenin 1 adet sunum paftasında anlatılması gerekmektedir. Pafta A2 (59.4x42cm) boyutunda, en az 300 dpi çözünürlükte olmalıdır. Baskının kaliteli olması için mümkün olan en yüksek çözünürlükte yüklenmesi gerekmektedir. Pafta kimlik bilgisi içermemelidir.

Pafta üzerinde aşağıdaki unsurlar yer almalıdır:
• Projenin fonksiyonel ve estetik yönlerini, nasıl kullanılacağını iyi anlatan en az bir adet veya daha fazla sayıda görsel.
• Projenin nasıl uygulanacağını ve teknik detaylarını gösteren en az bir adet kesit (Tercih edilirse daha fazla çizim de eklenebilir.).
• Projeyi açıklayan minimum 150 maksimum 300 kelimelik Türkçe proje raporu.

Proje raporunda aşağıdaki konulara değinilmesi gerekmektedir:
• Proje önerisini tasarım ve fonksiyon açısından özgün ve yenilikçi kılan yönler hangileridir?
• Proje hangi fonksiyona/ihtiyaca çözüm getirmektedir?
• Proje önerisinde hangi doğal taş çeşidi kullanılmıştır? Neden? Bu doğal taş çeşidinin ürünün fonksiyonunu ve estetiğini destekleyen yönleri hangileridir?
• Projenin hangi yöntemlerle üretilmesi öngörülmektedir? Bu üretimi sürdürülebilir ve ekonomik kılan yönler nelerdir?
• Projenin kullanıcı dostu yönleri hangileridir?
• Projeyi çevre dostu kılan yönler hangileridir?

Ek Pafta Görselleri: Yarışmanın kitabında kullanılmak üzere projeye ait, pafta içinde kullanılan en az 1 görselin ‘jpeg’ formatında ve 300 dpi çözünürlükte ayrıca yüklenmesi gerekmektedir. Bu görseller jüri değerlendirilmesinde gerek görüldüğü takdirde gösterilecektir. Üzerinde yazı olmadan yalnızca resimler yüklenmelidir.

Proje Raporları: Projeyi Türkçe olarak anlatan ve yukarıda yer verilen sorulara cevap veren nitelikte, en az 150, en fazla 300 sözcükten oluşan yazıdır. Başvuru formunda paftanın yanı sıra ilgili kutuya yazılması gerekmektedir. Raporun Türkçe karakterlerle ve imla kurallarına uygun olarak yazılması önemlidir. Jüri değerlendirmesinde Türkçe olarak okunamayan ve anlaşılamayan bir rapor elenme nedeni olabilir; bu konuda raportörlük sorumluluk kabul etmez.

İmzalı Şartname: Katılımcılar yarışma şartnamesini çıktı alarak her sayfasını imzalamalı (ekip üyelerinin her biri yine aynı şartnamenin her sayfasını imzalamalıdır) ve başvuru ekranında ilgili bölüme yüklemelidir. İMİB gerekli hallerde şartnamenin imzalı halini katılımcılardan talep edebilir.

Açıklamalar
• Katılımcılar yarışmaya birden fazla farklı projeyle başvurabilir; bu durumda her bir başvuru için ayrı rumuz alınarak tekrar başvuru yapılması gerekmektedir.

• Katılımcı, bütün proje yüklemelerini yaparken yarışma şartnamesini ve verdiği bilgilerin doğruluğunu kabul ederek başvurusunu gerçekleştirebilir.

• Yüklenen proje görsellerinde ve metinlerde yarışmacının kimliğini belirtecek bir ibare veya işaret bulunmamalıdır.

• Kayıt tamamlandığında başvuruda beyan edilen e-mail adresine “Başvurunuz alındı.” şeklinde bir e-posta gönderilecektir. (Lütfen önemsiz postalarınızı kontrol ediniz.)

• Başvuruda istenilen belgelerden bir ya da birkaçının eksik / yanlış olması elenme nedenidir.

• Yarışmacılar tasarımlarını ve tüm belgelerini en geç son başvuru tarihinde saat 16.00’ya kadar web sitesine yüklemek zorundadır. Yükleme tarih ve saatinin son başvuru tarihi itibarıyla saat 16.00’yı aşmayacak şekilde programlanması yarışmacının sorumluluğundadır.

Yaşanabilecek yoğunluk sebebi ile katılımcıların projelerini şartnamede istenilen belgelerle birlikte son başvuru tarihinde, son saatlere bırakmadan yüklemeleri önemle tavsiye edilmektedir. Sistem belirtilen tarih ve saatte kapatılacak olup proje yükleme ile ilgili yaşanabilecek gecikmelerden İMİB sorumlu tutulamaz. Başvurular yalnızca sistem üzerinden kabul edilecektir. E-Mail yolu ile gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir

Yarışma Takvimi
Son Başvuru Tarihi: 1 Aralık 2023 Saat: 16.00
Jüri Değerlendirme Toplantısı: 11-15 Aralık 2023
Ödül Töreni: Şubat 2024

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.
Yarışmaya Başvuru İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ