<style>.lazy{display:none}</style>
24.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği Bursu

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği Bursu

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği Bursu Başvurusu

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği Bursu Başvuruları Ne Zaman Yapılacak, Başvuru Nasıl Alınacak.
Diğer Dernek Bursları İçin Tıklayın.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği Ekoloji Ve Demokrasi Alanlarına Yönelik Birer Burs Programı Yürütmektedir.
Ekolarship Burs Programı Ekoloji Alanı Altında Ve Yüksek Lisans Öğrencilerine Yöneliktir.
Agora Burs Programı Demokrasi Alanı Altında Ve Lisans Öğrencilerine Yöneliktir.

Ekolarship Burs Programı
Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin Ekoloji Alanı Altında Yürütmekte Olduğu Burs Programıdır. Eğitim Bursu Başvurusu Online Olarak Yapılacak.

Başvuru Koşulları
• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,
• YÖK tarafından tanınmış bir Türkiye üniversitesinde yüksek lisans programına kayıtlı,
• Ağırlıklı araştırma alanı ve tez konusu olarak kırsal kalkınma veya yenilenebilir enerji / enerji verimliliği konularını belirlemiş öğrenciler tarafından yapılabilmektedir.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD) olarak Mart 2008’den itibaren ekoloji alanında alternatiflerinin geliştirilmesine yönelik bir burs programı yürütmekteyiz. Burs programımıza dahil olan öğrencilerden beklentilerimiz; çevre adaleti veya enerji dönüşümü alanlarına yönelik hazırlayacakları tezlerinin HBSD’nin program başlıklarının temel değerlerine uyumlu, sosyo-politik bir angajman ile yüksek derecede bilimsel katkı sunuyor olması.

Ads

Amacımız, bir yandan bu alanlardaki nitelikli bilimsel araştırmaları desteklerken, bir yandan da bu, geleceğin en önemli araştırma alanlarına olan akademik ilgiyi ve lisans sonrası eğitimde enerji dönüşümüne ve çevre adaletine yönelen gençlerin, geleceğin uzman, araştırmacı ve bilim insanlarının sayısını artırmak. Böylece hayati öneme sahip bu konuların üniversitelerin, araştırma kuruluşlarının ve bilim enstitülerinin gündemine daha fazla gelmesine katkıda bulunmak.

Enerji dönüşümü ve çevre adaleti alanları, temel bilimlerden mühendisliğe, sosyal bilimlerden yönetim bilimlerine kadar çok çeşitli alanlara ve multidisipliner bir bakış açısıyla yapılan araştırmalara ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle teknoloji araştırmalarından sosyal bilim araştırmalarına kadar geniş bir akademik ilgiyi harekete geçirmeyi umuyoruz. Burs programına katılmak isteyen genç, yaratıcı ve toplumsal duyarlığa sahip öğrencileri bekliyoruz.

Hangi Alanları Kapsıyor

Enerji dönüşümüyle ilgili yapılacak araştırmalar iklim değişikliğiyle mücadele başta olmak üzere fosil yakıtların tedavülden kaldırılması; ekonominin karbonsuzlaştırılması ve düşük karbonlu alternatiflerin geliştirilmesi; güneş ve rüzgâr başta olmak üzere yenilenebilir enerji; elektrik iletim ve dağıtım hatlarının yenilenebilir enerjiye uygun hale getirilmesi; dağıtık üretim, yurttaşın enerji santralleri ve enerji kooperatifleri; enerji verimliliği teknolojileri, uygulama biçimleri ve yönetimi; yenilenebilir enerjinin ve verimlilik uygulamalarının finansmanı; fosil yakıtlara dayalı ulaşım sistemlerinden motorsuz ulaşıma, toplu taşımaya ve elektrikli araçlara geçilmesi; enerji politikaları ve enerji demokrasisi gibi konuları kapsıyor.

Çevre adaletiyle ilgili yapılacak araştırmalar ise iklim adaleti, iklim ve toplumsal cinsiyet, iklim ve insan hakları, iklim değişikliği ve çevre kirliliğinden yoksul ve dezavantajlı toplumsal kesimlerin etkilenmesi; çevre sağlığı ve toplumsal eşitsizlikler; kentleşmenin yarattığı sosyal ve çevresel sorunlar; iklim krizine karşı bir çözüm odağı olarak kentler; tarım, su ve gıda politikaları; kırsal kalkınma; sürdürülebilirlik ve hak temelli ekonomi alternatifleri; yerel katılım, bilgiye erişim hakkı ve demokratik süreçler; ekoloji ihtilafları ve yerel çevre mücadeleleri; doğa hakları, biyoçeşitlilik ve ekolojik adalet; çevre ve ekoloji hareketleri, yeşil düşünce, yeşil politika, çevre etiği, kuşaklararası adalet ve gelecek kuşakların hakları gibi konuları kapsıyor.

Burs Programı Başvurusu 3 Temmuz 2023 ile 21 Ağustos 2023 Tarihleri Arasında Online başvuru formunun doldurulmasıyla alınacak.
Başvuruların Ön Değerlendirmeleri Ağustos Ayı İçinde Yapılacak Olup, Mülakat Görüşmesine Hak Kazanıp Kazanmadığınız 4 Eylül 2023 Pazartesi Mesai Bitimine Kadar E-Posta Adresinize Bildirilecektir.

Burs Başvuru İçin Tıklayın.

Agora Burs Programı

Başvuru Nasıl Yapılır
Burs Başvurusu Derneğin Resmi İnternet Sitesindeki Online Başvuru Formunun Doldurulmasıyla Alınır.

Burs Süresi Miktarı
Yılda 10 Ay Süre İle Ödenecek. Aylık 5 Bin Türk Lirası Olarak Ödenecek.

Heinrich Böll Stiftung Agora Demokrasi Burs Programı

Burs Hakkında Bilgi

Agora, Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin demokrasi programı altında, toplumsal sorunlara ve insan hakları konularına ilgili, gönüllülük potansiyeli yüksek ve toplumsal güçlenme için sorumluluk almak isteyen üniversiteli gençler için oluşturulan yepyeni bir burs programı.

Programın hedefi, katılımcılarının maddi zorluk yaşamadan hem eğitimlerine devam etmesine hem de insan hakları ve sivil toplum alanında deneyim kazanmalarına katkı sağlamaktır.

Başvuru Koşulları

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,

2. YÖK tarafından tanınmış bir Türkiye üniversitesinin lisans programında kayıtlı, 2. veya 3. sınıfta olan,

3. Toplumsal konulara duyarlı, insan hakları ve sivil toplum konularında çalışma motivasyonu olan 18 – 25 yaş atası gençler tarafından yapılabilmektedir. Başvurular bu sayfadan sadece online olarak yapılabilmektedir.

Agora’da seni neler bekliyor?
Agora 10 aylık bir öğrenme programıdır.

Burs hak kazanan öğrenciler 2 sömestr (10 ay) boyunca aylık 5000TL olarak alacakları burs miktarının yanında, insan hakları ve sivil toplum konularıyla ilgili interaktif bir öğrenme ortamına dahil olacaklar.

Atölyeler: Katılımcılar demokrasi, insan hakları ve sivil toplum ile ilişkili konularda atölye çalışmalarına katılım sağlayacaklar. Agora Demokrasi Programında yer alacak atölye başlıkları şu şekilde:

• Sivil toplum ve sivil toplum kuruluşları,
• Gönüllülük ve aktif yurttaşlık,
• Demokrasi,
• Birlikte iyi yaşam,
• Gençlik hakları ve kesişimsel kimlikler bağlamında gençlerin mevcut durumu,
• İnsan hakları ve hak temelli yaklaşım,
• Ayrımcılık ve ayrımcılıkla mücadele,
• Savunuculuk,
• Toplumsal cinsiyet eşitliği,
• Ekolojik haklar ve iklim krizi.

Son başvuru tarihi 5 Temmuz 2023 Saat 17:30.

Başvuruların ön değerlendirmeleri Ağustos ayı içinde yapılacak olup, mülakat görüşmesine hak kazanıp kazanmadığınız 31 Ağustos 2023 Perşembe mesai bitimine kadar e-posta adresinize bildirilecektir.

 Başvuru İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ