Halk Eğitim Arapça Usta Öğreticisi Nasıl Olunur?

Halk Eğitim Arapça Usta Öğreticisi Nasıl Olunur?

Halk Eğitim Arapça Usta Öğreticisi Nasıl Olunur?

Halk Eğitim Arapça Usta Öğreticisi Nasıl Olunur? Hak Eğitim Merkezlerinde Arapça Kursunda Kimler Usta Öğretici Olarak Görev Alabilir. Halk Eğitim Merkezlerinde Arapça Seviye A1 Kurs Programı, Arapça Seviye A2 Ve Arapça Seviye B1 Olmak Üzere 3 Farklı Kurs Açılabilmektedir.

Halk Eğitim Arapça Kursu Usta Öğreticisi Olma Koşulları

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları kapsamında aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede yer alan, alan öğretmenleri esas alınarak;

A. Öncelikli olarak yaygın eğitim kurumlarına Arapça öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görev almalıdır.

B. Yaygın eğitim kurumunun kadrolu Arapça öğretmeni bulunmadığı takdirde Millî Eğitim Bakanlığı’nda Arapça öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görevlendirilir.

Ads

INSTAGRAM'DA TAKİP ET   X'DE TAKİP ET
BURS DUYURULARINDAN HABERİN OLSUN

C. Programın uygulanmasında Millî Eğitim Bakanlığı’nda Arapça öğretmeni olarak atanmış öğretmenlerden yararlanılamadığı durumlarda aşağıdaki niteliklere sahip öğretmenler görevlendirilebilir:

1) Millî Eğitim Bakanlığı dışından görevlendirilecek öğretmenler için üniversite veya fakültelerin yabancı dil bölümlerinden Arapça mezun olanlardan öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

2) Üniversite veya fakültelerin diğer bölümlerinden mezun olanlar için;
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS / ÜDS / YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS / ÜDS /YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen Arapça dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

b) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olmayanlar için;

i) Arapça dil eğitimi verebileceğine dair uluslararası geçerliliği olan dil öğretim sertifikası ile birlikte ve KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS / ÜDS / YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen Arapça dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

ii) Yabancı dilde Arapça öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından mezun olup KPDS / ÜDS / YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS / ÜDS /YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen Arapça dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

D. Yukarıda sayılan özelliklerde eğitici bulunamadığı hallerde, söz konusu eğiticilerden KPDS / ÜDS/ YDS’ den 60 ve üzeri puan aldığını belgeleyenler.

Not: Arapça Seviye B1 Kursu İçin Son Maddedeki 60 Puan Yerine 70 Puan Şartı Aranır.

İngilizce Usta Öğreticisi Nasıl Olunur? Okumak İçin Tıklayın.

Arapça Seviye A1
Somut İhtiyaçların Karşılanmasını Amaçlayan, Bilinen Günlük İfadeleri Ve Oldukça Basit Cümleleri Anlayıp Kullanabilir. Kendini Tanıtabilir, Başkalarını Tanıştırabilir. Başkalarına, Kendileri Hakkında (Örneğin, Nerede Oturdukları, Kimleri Tanıdıkları Ve Nelere Sahip Oldukları) Sorular Yöneltebilir Ve Sorulan Benzeri Soruları Yanıtlayabilir. Karşısındaki Kişiler Yavaş Ve Anlaşılır Bir Biçimde Konuşuyorlar Ve Yardımcı Oluyorlarsa, Onlarla Basit Yollardan Anlaşabilir.

Arapça Seviye A2
Temel Kişisel Bilgiler, Aile Bilgileri, Alışveriş, Yakın Çevre Ve İş Gibi Doğrudan Öncelik Alanlarıyla İlgili Cümleleri Ve Sıklıkla Kullanılan Deyimleri Anlayabilir. Basit Ve Doğrudan Bilgi Alışverişini Gerektiren Basit Ve Bildik Etkinlikler Çerçevesinde, Bilindik Ve Alışılagelmiş Konular Üzerinde İletişim Kurabilir. Kendi Öz Geçmiş Ve Yakın Çevresini Basit Bir Şekilde Betimleyebilir, Temel Gereksinimlerine Denk Düşen Konuları Anlatabilir.

Arapça Seviye B1
Açık Ve Standart Bir Dil Kullanıldığında İş, Okul Ve Boş Zaman Etkinlikleri Gibi Bilindik Şeyler Söz Konusu Olduğunda Konuşmanın Ana Hatlarını Anlayabilir. Öğrenilen Dilin Konuşulduğu Bir Bölgeye Yapılan Yolculuk Sırasında Karşılaşılan Durumların Çoğunluğunun Üstesinden Gelebilir. Bilindik Veya İlgi Alanına Giren Konular Üzerine Birbiriyle Bağlantılı Basit Metinler Üretebilir. Olayları, Deneyimlerini, Hayallerini, Beklentilerini, İsteklerini Tanımlayabilir, Plan Ve Düşüncelerine İlişkin Gerekçeler Ya Da Açıklamaları Kısaca Dile Getirebilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ