<style>.lazy{display:none}</style>
25.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Bulgurcu Vakfı Burs Başvurusu

Bulgurcu Vakfı Burs Başvurusu

Bulgurcu Vakfı Burs Başvurusu

Bulgurcu Vakfı Burs Başvurusu Ne Zaman Yapılacak, Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir.

Burs Süresi Miktarı
Yılda 9 Ay Süre İle Ödenecek. Aylık 800 Türk Lirası Olarak Verilecek.

Başvuru Nasıl Yapılır
Online Olarak Alınmaktadır.

2022-2023 Döneminde 21 Kadın Öğrenciye 9 Ay Süre İle Aylık 800 Türk Lirası Burs Verilecek.

Başvuru Koşulları

Ads

• Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
Bulgurcu Vakfı burs programından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilirler.

• Maddî İmkânları Yetersiz Olmak
Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddî imkânlarının yetersiz olduğunu kabul ve beyan etmesi esastır. Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmek zorundadır.

• Başarılı Olmak
Vakıf bursları, lisans kademesinde hazırlık sınıfı ve birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrencilere veya ara sınıf öğrencilerine verilir. Hazırlıktan birinci sınıfa geçenler ara sınıfta sayılır. Dağıtımda ara sınıf farkı gözetilmez. Bursun tahsisi ve sürdürülmesi için gerekli başarı şartları aşağıda verilmiştir:
Ara sınıfta olan öğrenciler için AGNO’nun (okulun başlangıcından itibaren tüm yarıyıllar için hesaplanan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması) bağıl not sistemine göre yapılan değerlendirmede 4 üzerinden en az 2 olup, alt yıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programında 1’ den fazla alttan dersi olmayan adaya tahsis edilir.

• 25 Yaşından Büyük Olmamak
Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmamış olan adaylara tahsis edilir.

• Adli Sicil Kaydı Bulunmamak
Başvuru tarihi itibariyle adayın adli sicilinde herhangi bir kaydın bulunmaması gerekir.

Güncel Burs Duyuruları İçin Tıklayın.

Burs Tutarı Ve Süresi
Vakıf Bursları genel ilke olarak Ekim ayında başlamak üzere yılda 9 ay süre ile aylık 800 TL olarak verilir. Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında bursiyerlere ödeme yapılmaz.

Vakıf bütçe imkânlarında olağandışı bir sebeple daralma olmadığı sürece, bu yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen ve istikrarlı bir şekilde bunu devam ettiren öğrencinin her sene başvurusunun alınmasına gerek olmaksızın mezun olana kadar bursunun devam etmesi esastır. Burslar; lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlık sınıfından burs almaya başlayan öğrenciler için 5 yıl, lisans eğitimi için azami 4 yıl süreyle verilir. Vakıf yönetiminin, burs sürecinin herhangi bir aşamasında bursu sonlandırma yetkisi saklıdır.

Vakıf tarafından her yıl yeniden tespit ve ilan edilecek kontenjan, tutar ve sürelerde Vakıf Üniversiteleri tam burslu veya Devlet Üniversitesi’nde okuyan öğrencileri kapsayan karşılıksız burslar:
a) Özel ya da Devlet Üniversitelerinde, bölümüne bakılmaksızın 4 öğrenci.
b) GÖZDELERİMİZ projesi kapsamında;
• Bilgisayar Mühendisliği
• Elektrik-Elektronik Mühendisliği
• Endüstri Mühendisliği
• Endüstriyel Tasarım Mühendisliği
• Enerji Sistemleri Mühendisliği
• İnşaat Mühendisliği
• Kontrol Otomasyon Mühendisliği
• Makine Mühendisliği
• Mekatronik Mühendisliği
• Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
• Otomotiv Mühendisliği
• Yapay Zekâ Mühendisliği
• Yazılım Mühendisliği
bölümlerinde lisans öğrenimi yapan 21 kız öğrenciye verilecek burslardan oluşmaktadır.

• Devlet üniversitesinde veya özel üniversitelerin tam burslu yukarıda belirtilen mühendislik programlarında okuyan öğrenciler başvurabilirler. Başvurular https://www.bursverenler.org/ üzerinden yapılacaktır.

Bursverenler üzerinden başvuru koşulları sağlandıktan ve gerekli belgeler sisteme yüklendikten sonra, ön değerlendirmesi olumlu olan adaylar mülakata davet edilir.

Başvuru
Adaylık şartlarını taşıyan istekli her öğrenci, Üniversitesinden temin edeceği öğrenci belgesini, fotoğrafını, transkriptini ve kişisel bilgilerini www.bursverenler.org sitesine eksiksiz bir şekilde yükler.
Yapılacak başvurularda, Öğrenci Başvuru Belgesi’nin ekinde bulunması gereken belgeler şunlardır:
a) Adli Sicil Belgesi,
b) Lisans öğrenimine yeni başlayan bursiyer adayları için başarı belgesi olarak adayın ÖSYM Sonuç Belgesi ile gerekirse Üniversiteye girişteki başarı sırasını gösteren Üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarından alınacak belge,
c) Lisans öğrenimi ara sınıfındaki bursiyer adayları için başarı belgesi olarak adayın tamamladığı son ders yılı veya yarıyıl itibariyle derslerinden aldığı notları, bütün derslerin genel not ortalamasını gösteren ve üniversite tarafından onaylanmış belge,
d) Bu belgelerin dışında; tapu kaydı, şehitlik belgesi (zorunlu değil), kira kontratı, vukuatlı nüfus kayıt belgesi, özür belgesi (zorunlu değil) belgelerinin mülakat sırasında ibrazı gereklidir.

Burs Başvuruları 3 Eylül İle 15 Eylül 2022 Tarihleri Arasında Alınacak.

Web Sitesi İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ