<style>.lazy{display:none}</style>
27.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Bergama Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması

Bergama Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması

Bergama Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması

Bergama Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması Düzenliyor. Ödüllü Yarışmaya Ülkemizde Yerleşik 18 Yaş Ve Üzeri Herkes Katılabilir.

Yarışmanın Adı
7. Bergama Fotoğraf Günleri ve Fotoğrafçılar Maratonu

Yarışma Ödülleri

Bergama / Tarih – Mimari Kategorisi Ödülleri (A Kategorisi)
Birincilik Ödülü 12 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 8 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 4 Bin Türk Lirası
Mansiyon Ödülü 2.500 Türk Lirası
En Fazla 10 Adet Sergilenme Ödülü 1.500 Türk Lirası

Bergama / Hayatın İçinden kategorisi ödülleri (B Kategorisi)
Birincilik Ödülü 12 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 8 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 4 Bin Türk Lirası
Mansiyon Ödülü 2.500 Türk Lirası
En Fazla 10 Adet Sergilenme Ödülü 1.500 Türk Lirası

Ads

Bergama / Merkezden Uzakta – Kırsal Kategorisi Ödülleri (C Kategorisi)
Birincilik Ödülü 12 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 8 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 4 Bin Türk Lirası
Mansiyon Ödülü 2.500 Türk Lirası
En Fazla 10 Adet Sergilenme Ödülü 1.500 Türk Lirası

Beafsad Mehmet İzzet Kutlu Özel Ödülü
A, B Ve C Kategorilerindeki Konuları Kapsayacak Şekilde Bergama Sınırları İçerisinde Düzenlenecek Olan Yarışmamızda Teslim Edilen Drone Fotoğraflarından Birine “Mehmet İzzet KUTLU Özel Ödülü” Verilecektir: 4 Bin Türk Lirası

Ödül Ve Sergileme Dışında Düzenleyici Kurum Yarışmaya Gönderilen Fotoğraflardan En Az Sergileme Bedeli Karşılığı Satın Alabilir.

Yarışmanın Amacı ve Konusu

a. Yarışmanın Amacı: UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne “Bergama ve Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı” olarak kabul edilen tarih ve turizm kenti Bergama, insanlık tarihinden pek çok iz taşıyan önemli bir yerdir. Amacımız, Bergama’yı yurt içinde ve yurt dışında fotoğraflarla tanıtarak bu zengin kültürel mirası ve turistik değerleri geniş kitlelere aktarmaktır.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen fotoğraf severlerle Bergama’nın misafirperver insanlarının bir araya gelerek kaynaşmasını sağlamak hedefimizdir. Bu birlikteliği fotoğraf ve insanlar aracılığıyla kurduğumuz dostluklarla başka yerlere taşıyarak kalıcı kılmak istiyoruz.

Bu güzel ilçede yaşayan insanların fotoğraf sanatına olan ilgilerini artırmak ve fotoğraf konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacındayız.

Fotoğrafçılar Maratonu etkinliğine katılan fotoğraf sanatçılarının Bergama’da çektikleri fotoğraflarla kent fotoğraf arşivini zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Bu arşiv, günümüzün tanıklığını geleceğe taşımamızı sağlayacaktır.

Bergama Kermesi, Türkiye’nin ilk yerel festivali olup Atatürk’ün önerisiyle düzenlenmeye başlanmıştır. Fotoğraf etkinliğimiz ise bu yıl 7. kez gerçekleştirilecek olup Bergama’nın kültürel zenginliklerini ve fotoğraf sanatını bir araya getirerek önemli bir köprü görevini üstlenmektedir.

7. Bergama Fotoğraf Günleri ve Fotoğrafçılar Maratonu etkinliği süresince; düzenlenecek olan sergi, panel, tanıtım, fotoğraf gösterimi sayesinde tüm katılımcı fotoğrafçıların bilgi ve birikimlerini artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, farklı coğrafyalardan gelen fotoğraf dostlarının bir araya gelerek birlikte ilham verici deneyimler yaşamalarını sağlamak hedefimizdir. Paylaşımı arttırarak ortak sorunlara kolektif çözümler bulmayı amaçlıyoruz.

b. Yarışmanın Konusu: 28 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Bergama Fotoğrafçılar Maratonu, Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerine odaklanan bir etkinliktir. Bu özel etkinlik, fotoğraf tutkunlarını Bergama’nın benzersiz atmosferinde buluşturarak, tarihi mekanları, doğal güzellikleri ve kültürel mirası fotoğraflarla belgeleme fırsatı sunmaktadır. Fotoğrafçılar Maratonu, fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesi, Bergama’nın büyüleyici dünyasını keşfetmeye ve ölümsüzleştirmeye davet etmektedir.

Maratona katılanlar, Bergama’nın köylerinden kale mahallesine, antik tiyatrodan müzelere, camilerden hamamlara kadar çeşitli mekanlarda eşsiz fotoğraf kareleri yakalayacaklardır. Bergama’nın tarihi geçmişi, antik kalıntıları, dar arnavut kaldırımlı sokakları ve rengârenk evleri, fotoğrafçılar için ilham kaynağı olacaktır.

Maratonun amacı, katılımcıların fotoğraf yeteneklerini sergilemelerini sağlamak ve Bergama’nın büyüleyici atmosferini paylaşmaktır. Yarışmada farklı kategorilerde değerlendirilecek olan fotoğraflar, jüri tarafından incelenecek ve ödüller verilecektir. Aynı zamanda, maratonun bir sosyal etkinlik olması da hedeflenmektedir. Katılımcılar, Bergama’nın kültürel ve doğal mirasını keşfederken birbirleriyle etkileşimde bulunacak, deneyimlerini paylaşacak ve yeni dostluklar kuracaklardır.

Bergama Fotoğrafçılar Maratonu, fotoğrafçılığa ilgi duyan herkesin katılımına açıktır. Profesyonel ya da amatör, her seviyeden katılımcılar bu etkinliğe katılarak hem yeteneklerini geliştirecek hem de Bergama’nın benzersiz atmosferini yakalayacaklardır.

Bergama Fotoğrafçılar Maratonu, hem fotoğrafçılık tutkunlarına yeni fırsatlar sunmakta hem de Bergama’nın turizm potansiyeline dikkat çekmektedir. Bu etkinlik, Bergama’nın göz alıcı güzelliklerini tanıtmak ve ziyaretçileri bu benzersiz destinasyona çekmek için önemli bir adımdır.

Yarışma Organizasyonu
Yarışma, T.C. Bergama Belediyesi (bundan sonra Düzenleyici Kurum olarak anılacaktır) ve Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (BEAFSAD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile yapılacaktır.

Yarışma Kategorileri
Yarışma; Dijital (Sayısal) Renkli ve / veya Siyah-Beyaz fotoğraflarla katılım sağlanacak A, B ve C kategorileri olarak üç ( 3 ) kategoridedir.

a) Bergama Tarih – Mimari: Bergama, Helenistik, Roma, Doğu Roma ve Osmanlı Dönemlerine ait katmanları içerisinde barındıran ve “Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı” olarak UNESCO Dünya Miras Listesine 2014 yılında dahil edilmiştir. Bu bölge, çeşitli tümülüsler, önemli sağlık merkezi Asklepion, Athena Tapınağı’nın yer aldığı Kale Dağı’ndaki Akropol, Trajan Tapınağı, Helenistik dönemin en dik tiyatro yapısı, kütüphane, Heroon, Zeus Sunağı, Dionysos Tapınağı, Agora ve Gymnasion, Mısır Tanrılarına adanmış olan Kızıl Avlu yapıları da dönemin mimarisinin en seçkin örneklerinden biridir. Bergama’da, Osmanlı dönemi mimarisine ait pek çok önemli eser bulunmaktadır. Bu eserler arasında camiler, hanlar, hamamlar ve ticari merkezler yer almaktadır.

Eski Reji binası, önceden Bergama Lisesi olarak kullanılan bir yapıdır. Günümüzde ise bu bina Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet vermektedir. Ayrıca, restore edilmiş olan eski ilçe emniyet müdürlüğü binası da bu bölgede yer almaktadır.
Ulu Camii, Kurşunlu Camii, Laleli Camii, Kulaksız Camii, Yeni Camii, Şadırvan Camii, Emir Sultan Camii, Selçuklu Minaresi, Küplü Hamam, Tabaklar Hamamı, Hacı Hekim Hamamı, Mescid Altı Mescidi, İncirli Mescit, Parmaklı Mescit, Kız Türbesi, Bedesten, Çukurhan, Büyükalan Çeşmesi, Kasapoğlu Çeşmesi, Sivri Kemerli Çeşme ve Karaosman Sebili gibi yapılar önemli Türk-İslam eserleri arasında yer almaktadır. Bergama, bu tarihi eserleriyle de büyük bir kültürel değere sahiptir.

b) Bergama / Hayatın İçinden: Bergama kent merkezinde yapılan düzenlemelerle birlikte meydanlar, sokaklar, parklar, pazarlar, kahvehaneler, eğlence yerleri, lokantalar, helvacılar, memurlar, öğrenciler, sanayi çarşısı gibi çeşitli alanlar yer almaktadır. Aynı zamanda kaybolmakta olan meslekleri icra eden insanlar, üretim ve tüketim faaliyetlerinde bulunanlar, yaşlılar, gençler, çocuklar, kadınlar ve erkekler bu sokaklarda bir araya gelmektedir.

Ağaçlar, çiçekler ve sokak hayvanları da bu yaşam alanlarına renk katmaktadır. Bergama sokakları, günlük yaşamın dinamiklerini yansıtan birçok sahneyi içermektedir. Bu nedenle Bergama, sokak fotoğrafçılığı için son derece güzel bir kenttir ve bu fırsatın değerlendirilmesini sağlamaktadır.

c) Bergama / Merkezden Uzakta – Kırsal: Bergama ilçesinde toplamda 114 köy (mahalle) bulunmaktadır. Bu bölgede tarım ve hayvancılık sektörleri gelişmiş durumdadır. Verimli Bakırçay Ovası’nda tütün, pamuk, zeytin ve üzüm gibi ürünler başarıyla yetiştirilmektedir. Özellikle Kozak Yaylası (merkeze 20 km uzaklıkta Yukarıbeyler Mahallesi) çam fıstığı üretimiyle ekonomik olarak önemli bir gelir kaynağıdır. Ayrıca, arıcılık sektörü de hızla gelişmekte olup önemli bir geçim kaynağı haline gelmiştir. Bergama’da halıcılık ve kilim dokumacılığı da önemli bir sanayi dalı olarak faaliyet göstermektedir.

Eğer kendi aracınızla seyahat ediyorsanız, Bergama merkezine yakın kırsal alanlarda köyleri, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini, sulanan tarlaları, fıstık ağacı ormanlarını, torakçılar tarafından üretilen mangal kömürünü, ovaların ortasında rüzgâr pervanelerinin dönüşünü, çiçekleri, böcekleri ve kuşları gözlemleyebilirsiniz. Bir köy kahvesine girip sohbet edebilir, biraz dinlenebilirsiniz. Ancak süreyi iyi değerlendirmeniz önemlidir, çünkü etrafınızda sizi bekleyen çok güzel manzaralar bulunmaktadır.

Mehmet İzzet KUTLU Özel Ödülü – Drone: A, B ve C kategorilerindeki konuları kapsayacak şekilde Bergama sınırları içerisinde düzenlenecek olan yarışmamızda teslim edilen drone fotoğraflarından birine “Mehmet İzzet KUTLU Özel Ödülü” verilecektir.

Yarışma Koşulları
a. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

b. Yarışma; BEAFSAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Düzenleme Kurulu Üyeleri, Etkinlikte Görevli Olan BEAFSAD üyeleri, yarışma sekretaryası, Seçici Kurul üyeleri ve TFSF Yarışma Temsilcisi ile birinci dereceden yakınları dışında, ülkemizde yerleşik amatör ve profesyonel 18 yaş üstü tüm fotoğrafçıların katılımına açıktır. Haklarında TFSF tarafından verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.

c. Her katılımcı, her bir kategoriye en fazla 4 adet Sayısal Renkli veya Siyah-Beyaz eserle yarışmaya katılabilir.

d. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların Bergama ilçesi sınırları içerisinde, kayıt masasına başvuru formu teslim edildikten sonra 28 Eylül 2023 09.00 ile 1 Ekim 2023 saat 09.00 arasında çekilmiş olması zorunludur. Kaydolmadan önce çekilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez.

e. Kayıt sırasında fotoğraf makinesinin tarih güncellemesi ve bellek kartının sıfırlaması yapılır ve makinenin seri numarası alınır. Katılımcının T.C. kimlik kartı bulunması gereklidir. Fotoğrafçılar Maratonu, her yarışmacı için kayıt masasında yapılacak kayıt ve belirlenen bir görüntünün çekilmesi ile başlayacaktır. Bu fotoğraf, yarışmacı tarafından ödül törenine kadar saklanacak, gerektiğinde beyan edilecektir. Çekilen fotoğrafın exif bilgileri (çekildiği tarih ve saati) kayıt sırasında kaydedilecektir. Bir makine/drone bir kişi adına kayıt yaptırılabilir, aynı makine/drone ile ikinci bir kişinin başvurusu kabul edilmeyecektir. Birden fazla fotoğraf makinesi kullanımı durumunda her makine ile çekilen ilk fotoğrafın exif bilgilerinin kaydettirilmesi gerekmektedir. Katılımcılar kayıt sırasında kendilerine verilecek yarışmacı kartlarını fotoğraf maratonu boyunca üzerlerinde görünür biçimde taşımak zorundadırlar.

f. Yarışmaya daha önce ya da bu yarışma ile eş zamanlı yapılan TFSF onaylı başka herhangi bir yarışmada ödül alan ya da bu fotoğrafların deklanşör/kadraj farklılığı ve/veya bir kısmının kesilmesiyle oluşturulan veya renk değişiklikleri yapılarak üretilmiş fotoğraflar katılamaz. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Fotoğrafın, sergilenmiş veya yarışma organizasyonu dışında yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez.

g. Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazı işlemler yapılması, kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahaleler kabul edilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır.

h. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj), cep telefonu ile çekilen fotoğraflar ve HDR (High Dynamic Range) uygulanan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

i. İnsanlı veya insansız hava aracı (drone) vb çekilen fotoğraflar kabul edilir. Fotoğraf çekimi için insanlı veya insansız hava araçlarının (Drone) kullanımına ilişkin tüm izin ve sorumluluklar katılımcıya aittir. Bir drone’u bir kişi kullanmalıdır. (Fotoğrafçılar maratonu düzenleme komitesi, yarışmaya katılanların drone çekimleri için gerekli izinleri alabilmeleri amacıyla Müze Müdürlüğü ile işbirliği yapmayı planlamaktadır. Kayıt esnasında, drone çekim izni başvurusunun sonucu hakkında bilgi almanız gerekmektedir.)

j. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.

k. Katılımcılar, kişisel verilerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak işlenmesine ve aktarılmasına yönelik her türlü idari ve teknik tedbiri almakla yükümlüdür. Bu kapsamda gerçek kişiye ait fotoğrafların işlenmesi durumunda kişilerin Kanun kapsamında bilgilendirilmesi ve açık rızasının alınması gereken durumlarda açık rızalarının alınması gerekmektedir. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine; fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Kanun’a uygun şekilde aktarılmayan fotoğraflar hakkında sorumluluk katılımcıya aittir.

l. Katılımcı, yarışma için teslim ettiği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Başkasına ait görüntüleri olduğu gibi veya kısmen kullanan, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.

m. Kural ihlallerinde, “Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Ulusal / Uluslararası Fotoğraf Yarışması Düzenleme Ana Yönergesine Ek Yaptırımlar ve Kural İhlal uygulamaları Yönergesi (TFSF YG 02-D)” ndeki yaptırımlar uygulanır. Kural ihlali tespit edilen katılımcının elde ettiği ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül iptal edilir; yeri boş bırakılır. Bu durum diğer katılımcıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış katılımcılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmiş ise katılımcının ödülü aykırılığın tespit edildiği tarihten 7 (yedi) iş günü içerisinde düzenleyici kuruma iade edilir.

n. TFSF onaylı/patronajlı bir yarışmaya katılmakla katılımcı, TFSF üyesi federe dernek üyesi olsun veya olmasın, yarışmaya gönderdiği fotoğrafların gerek duyulduğu takdirde TFSF kural ve tanımlarına uygunluğunun tespit edilebileceğini önceden kabul etmiş sayılır; TFSF elindeki bütün imkân ve teknikleri kullanarak bu araştırmayı yapabilir. Katılımcının kendisinden istenen gerekli bilgileri sunmaması, fotoğraf makinesi ile çekilen orijinal dosyayı vermemesi veya problemin çözümüne yönelik TFSF ile iş birliğine girmemesi durumunda katılımcı, kural ihlali yaptığı gerekçesi ile TFSF tarafından yasaklanır ve adı her şekilde teşhir edilir.

o. TFSF yarışma temsilcisine teslim edilen fotoğrafların EXİF bilgileri (DPI, piksel bilgileri gibi) muhtemel soruşturmaları kolaylaştırmak için bozulmamış olarak tutulması tavsiye edilmektedir. Aksi halde sistemde yaşanacak problemlerden düzenleyici kurum ve TFSF sorumlu değildir.

p. Düzenleyici; ödül alan, sergilemeye değer bulunan ve satın alınan fotoğrafların yüksek çözünürlüklü dijital dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.

q. Düzenleyici kurum; ödül ve sergileme almayan fotoğraflardan dilediği kadarını en az sergileme bedeli kadar bir bedel ödeyerek satın alabilir.

r. Düzenleyici kurum, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleyici kurum, iptal ya da erteleme durumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir. Düzenleyici kurum, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartnamenin kuralları, program değişikliği, değerlendirme, ödüllendirme dahil her türlü değişikliği yapmaya, TFSF Yarışmalar Birimine Son Katılım Tarihi’nden en geç bir hafta öncesine kadar yazılı olarak bilgilendirmek ve olurunu almak koşuluyla, yetkilidir.

s. Katılımcılar doğal bir ortamda yarıştıkları için her türlü doğal tehlikeye karşı gereken önlemleri bizzat kendileri almak zorundadırlar. Yarışma sırasında meydana gelebilecek olası her türlü kaza ve zarardan katılımcılar bizzat kendileri sorumludur.

t. Katılımcılar doğaya zarar vermeden çekim yapacaklardır. Doğaya zarar veren senaryo, kurgu vb unsurların saptanması halinde katılımcı yarışma dışı bırakılır.

u. Fotoğrafçılar Maratonuna katılım için gelecek olan kişilerin, konaklama, ulaşım ve yemek gibi ihtiyaçları için şartname sonunda bilgi verilmiştir.

Diğer Hususlar
a. Fotoğraflar seçici kurula tümüyle karartılabilir bir salonda, en az 1080p: 1920×1080 piksel çözünürlüklü bir projeksiyon makinesinde veya en az 1m en fazla 2.5 m diyagonal uzunlukta bir ekranda veya 42/55 inç’lik bir LCD monitörde, katılımcıya ilişkin hiçbir bilgi olmaksızın, kodlanmış olarak sunulacaktır.

b. Yarışmanın ödülleri (belirtilen net tutar), yarışma başvuru onay bedeli, seçici kurul üyeleri huzur hakkı ve TFSF Yarışma Temsilcisi yol, konaklama ve yemek giderleri düzenleyici kurum tarafından karşılanacaktır. Şartnamede belirtilen maddi ödüller, Ödül Töreninde elden teslim edilebileceği gibi, hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına düzenleyici kurum tarafından gönderilecektir. Hak sahibinin ödülü elden teslim almadığı veya kişisel banka hesap/IBAN numarasını ve düzenleyici kurumun istediği belge ve bilgileri göndermemesi durumunda ödül bedeli, sonuç bildirim tarihinden itibaren 1 (bir) yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb. herhangi bir talebi olamaz.

c. Yarışma ödülleri; Sonuçlar, 1 Ekim 2023 Pazar günü saat 14.00’te Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Ödül Töreni’nde açıklanacak ve kazananlara nakit olarak ödülleri takdim edilecektir. Ödül töreninde bulunamayan katılımcıların ödülleri ise IBAN hesaplarına havale edilecektir.

d. Düzenleyici kurum, e-posta, ödül ve dijital katalog gönderimi konusunda elinden geldiğince titiz davranır, ancak ödül ve katalog gönderim sırasında doğabilecek hasarlardan sorumlu tutulamaz. Katılımcılar, yarışma başvurusu sırasında kullandıkları adreslerin bu şekilde yapılacak her türlü teslimata esas yasal ikametgâh adresleri olduğunu kabul ederler. Katılımcıların adresleri yanlış bildirmesinden kaynaklanan konularda düzenleyici kurum hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.

e. Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda düzenleyici kurum, Seçici Kurul ve “Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Ulusal / Uluslararası Fotoğraf Yarışması Düzenleme Ana Yönergesi” ile TFSF Yönetim Kurulunun kararları geçerlidir.

f. Katılımcılar; başvuru formunu teslim ederek yarışma koşullarını okumuş, içeriğini anlamış ve hükümleri kabul edip onaylamış sayılırlar. Bu şartname, katılımcının yarışma başvuru formunu kayıt masasına teslim etmesiyle yürürlüğe girer. Katılımcıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.

Eserlerin Teslimi
a. Yarışma online (çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (e- posta, kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir.

b. Yarışma fotoğraflarının online (çevrimiçi) olarak gönderilmesi http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresinden üyelik ve fotoğraf gönderme / yükleme yönergeleri takip edilerek gerçekleşecektir.

c. İlgili yarışmaya fotoğrafları yükleyebilmek için önce siteye üye olunması gerekmektedir. Üyeliğin kesinleşmesi üye olunduktan sonra sistemden e-posta adresinize gelecek aktivasyon linkinin tıklanması ile olacaktır. Aktivasyon linki için e-postanın gelen klasörü veya spam ya da gereksiz klasörü kontrol edilmeli, link içeren e-postanın ulaşmaması halinde bu linke tıklanarak yeniden kod talep edilmelidir.

d. Daha önce üye olanlar eski kullanıcı adı ve şifrelerini kullanacaklardır. Şifrenin unutulması halinde şifremi unuttum linkinden yeni şifre oluşturulabilir.

e. Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.

f. Katılımda yüklenecek fotoğrafların teknik özellikleri, boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri önceden yapılarak dosyalar hazırda tutulmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.

g. Yarışmaya katılacak fotoğraf(lar), 72-350 DPI çözünürlükte JPG/JPEG formatında kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 1 Mb’den az olmamalı, 4 Mb’yi de geçmemelidir. Aksi durumda veya EXIF bilgilerinin bozulmuş olması durumunda, sistem fotoğraf(lar)ın yüklenmesine izin vermeyecektir.

h. Fotoğraflar sisteme yüklenirken açılan formda her fotoğraf için “Fotoğraf Adı”, “Çekildiği Yer” ve “Çekildiği Tarih” bilgisi ilgili alanlara yazılmalıdır. Bu bilgiler katılımcının beyanı olarak esas alınır. Yanlış beyan kural ihlali sayılır.

i. Bir fotoğrafa verilen ismin aynı fotoğraf ismiyle kullanılması önerilir.

j. İnternet üzerinden üye olma veya yarışmaya katılma aşamasında sistemden veya kullanıcıdan kaynaklı hatalar oluşması halinde https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/sss/kategori/yarisma-katilim-tr adresindeki sıkça sorulan sorular incelenmeli çözüm bulunamıyorsa https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/iletisim adresindeki iletişim formu kullanılarak sorun hakkında detaylı bilgi verilmesi gerekmektedir. Bu iletişim formu yalnızca olası sorunların çözümüne yönelik kullanılmalıdır. İletişim formu üzerinden fotoğraf gönderilmesi yarışmaya katılındığı anlamına gelmez.

k. Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için düzenleyici kurum sorumlu olmayacaktır.

Yarışma Takvimi
Kayıt Yeri ve Kayıt Masası: Bergama Kültür Merkezi
Kayıt Gün ve Saatleri: 28-29-30 Eylül 2023 09.00-17.00
Yarışmanın Başlangıç Tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe Saat: 09.00
Son Teslim Tarihi: 01 Ekim 2023 Pazar Saat: 08.00
Seçici Kurul Toplantı Tarihi: 01 Ekim 2023 Pazar saat 10.00
Sonuç Bildirim Tarihi: 01 Ekim 2023 Pazar saat 14.00
Ödül Töreni Yer: Bergama Kültür Merkezi

Yarışma Şartnamesi Ve Başvuru İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ