Aliye Üster Vakfı Burs Başvuruları
Aliye Üster Vakfı Burs Başvuruları
Aliye Üster Vakfı Yüksek Lisans Ve Doktora Bursları Başvuruları Ege Üniversitesi Mezunlar Derneğine Yapılmaktadır. Burslar Ege Üniversitesinde Tezli Yüksek Lisans Ve Doktora Programlarına Yönelik Verilir. Burs Yılda 12 Ay Süre İle Tezli Yüksek Lisans Programı İçin En Fazla 24 Ay, Doktora Programı İçin En Fazla 48 Ay Olarak Verilir. Tez Aşamasında Burs Verilmez. Burs Başvuruları 1 Eylül İle 30 Eylül Tarihleri Arasında (EMÜD) Ege Üniversitesi Mezunları Derneğine Yapılmaktadır.
Başvuru Koşulları
Lisansüstü Programlara Tam Burslu Olarak Kabul Edilmenin Koşulu Yüksek Başarı Ve Ekonomik Destek Gereksinimidir.
Maddi İmkândan Mahrum Olmak: Malvarlığı Ve Gelir Durumuna Göre Maddi Desteğe İhtiyacı Olmak, Başka Yerden Burs, Maaş vb. Almamak
Başarı Koşulları
A) Yüksek Lisans İçin: Lisans Bitirme Genel Not Ortalamasının 4 Üzerinden En Az 3 (100’lük Sistemde Not Veren Üniversitelerde En Az 75 Olması),
B) Doktora İçin: Lisans Veya Yüksek Lisans Bitirme Genel Not Ortalamasının 4 Üzerinden En Az 3 Veya 100 Üzerinden En Az 75 Olması,
Yaş Sınırı: Yüksek Lisans İçin 25, Doktora İçin 30 Yaşı Aşmamış Olmak,
Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (Ales) Eşit Ağırlıklı Puanı En Az 80.00 Olmak
Başvurular 1-30 Eylül Tarihleri Arasında Ege Üniversitesi Mezunlar Derneğine (EÜMD) Yapılacaktır.
Araştırma Görevlileri Aday Olamaz.
Yüksek Lisansta Tezli Program Şartı Aranır.
Daha Önce Herhangi Bir Alanda Yüksek Lisans Veya Doktora Yapmamış Olmak Şarttır.
Burs Verilecekler, İstenen Belgeleri Eksiksiz Ve Usulüne Uygun Olarak Süresi İçinde Ulaştıran Adaylar Arasından, (İnternet Veya Elden) Yaptıkları Başvurularındaki Beyanları İle Belgeleri Karşılaştırılarak Vakıf Ve Derneğin Uygun Gördüğü Esaslar Dahilinde Belirlenecektir.
Burs Başvurusu Yapmak İsteyenler 1-30 Eylül Arasında Web Sayfasından Temin Edip Tamamlayacakları “Aliye Üster Vakfı Yüksek Lisan/Doktora Burs Başvuru Formu”na,
A) Yüksek Lisans İçin: Yüksek Öğrenim Süresince Alınan Dersleri, Notları Ve Başarı Ortalamasını Gösteren Belgeyi Ve Yüksek Lisans Öğrenimine Kabul Ve Kayıt Olduğunu Gösteren Öğrenci Belgelerini (Tezli Olup Olmadığı, Kayıt Tarihi Ve Sömester, Hazırlık Sınıfı Olup Olmadığı Açıkça Belirtilecek)
B) Doktora İçin: Lisans Veya Yüksek Lisans Öğrenimi Süresince Alınan Dersleri, Notları Ve Başarı Ortalamasını, Doktora Öğrenimine Kabul Ve Kayıt Olduğunu Gösteren Üniversite Belgelerini (Kayıt Tarihi, Sömester, Doktora Dalı Açık Olarak Belirtilecek.
C) Tüm Adaylar:
Eğitim Gördükleri Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinin İkisinden Aldıkları Tavsiye Mektuplarını, Uzmanlık Dalı Ve Araştırma Programlarını Ve Özgeçmişlerini Ekleyerek Vereceklerdir.
Nüfus Müdürlüğünden Alınmış Nüfus Kayıt Örneği, Ailenin İkametgah Ettiği Yerleşim Yerini Gösteren İkametgah Belgesi Veya Yerleşim Yeri Adres Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 2 Adet Vesikalık Fotoğraf, Öğretim Kurumundan Alınmış Onaylı Öğrenci Belgesi, Öğrenci Adına Açılmış Bankamatik Hesabını Gösteren Banka Belgesi Fotokopisi, Ailenin Mali Durumunu Gösteren Belgeler (Maaş Bordrosu, Serbest Çalışanlar İçin Gelir Vergisi Beyannamesinin Fotokopisi, Emekliler İçin Aylık Maaşı Gösterir Banka Belgesi Veya Hesap Cüzdanı Fotokopisi, Geliri Olmayanlar İçin Sosyal Güvenlik Kurumundan Anne Ve Baba Adına Kayıt Olmadığına Dair Belge) Ekleyerek İlgili Birimlerine Verirler.
Adaylar Gerektiğinde Mülakata Çağrılabilirler.