Ailenin Korunması Ve Toplum Düzeni Makale Yarışması

Ailenin Korunması Ve Toplum Düzeni Makale Yarışması
Ulusal Ailenin Korunması Ve Toplum Düzeni Makale Yarışması Günesyu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Tarafından Düzenlenmektedir. Yarışmaya Katılımcılar Tek Bir Eser İle Katılabilir.
Yarışmaya Türkiye Genelindeki Üniversite Öğrencileri, Akademisyenler, Öğretmenler Ve Araştırmaya Yazmayı Seven Türk Vatandaşı Herkes Katılabilir.
Yarışma, “Aile Yapısının Korunması Ve Toplum Düzeni” Konusu Altında Aşağıdaki Alt Başlıklar Çerçevesinde Tertip Edilmiştir:
1. İslamiyet’in Aile Yapısını Şekillendirmedeki Önemi
2. Aile Yapısının Korunması Ve Ailenin Evrensel Yönü
3. Mutluluk Unsuru Olarak Aile
4. Okul (Koruyucu Ve Eğitici Kurum) Olarak Aile
5. Sosyal Medya, Televizyon Dizileri Ve Programlarının Aile Mahremiyetine Yansımaları
6. Annenin İş Hayatındaki Zorluklarının Aileye Yansımaları
7. Hukuki Düzenlemeler Ve Aile
Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü 5 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 3 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 2 Bin Türk Lirası
Jüri Özel Ödülü 1.000 Türk Lirası
Ödül Töreni Güneysu’da Yapılacak Ve Dereceye Giren İlk 3 Eser Sahibinin Ulaşım, Yemek Ve 1 Gece Konaklama Vakfımız Tarafından Karşılanacaktır.
Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 15 Kasım 2019.
Yarışma Sonuçları 6 Aralık 2019 Tarihinde Açıklanacak.
Yarışmaya Katılacak Eserlerde Aranan Şartlar
1. Yazım dili Türkçe’dir.
2. A4 kâğıda sol, üst, sağ ve alttan 2,0 cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Makale, kaynakça hariç en çok 2500 kelimeden oluşmalıdır.
3. Metinler 12 punto, Times New Roman yazı karakteri kullanılarak, tek satır aralığında ve paragraflar arasında 1 satır boşluk bırakılarak yazılmalıdır.
4. Metin, başlıklar ve alt başlıklara ayrılarak sistematize edilmelidir, alt başlıklandırma en fazla 5 seviyeye kadar inmelidir. Başlıklandırmalar aşağıda belirtildiği gibi olmalıdır:
1. seviye: I. KALIN VE TÜMÜ BÜYÜK HARF
2. seviye: A. KALIN ve TÜMÜ BÜYÜK HARF
3. seviye: 1. Kalın ve Sadece İlk Harfler Büyük
4. seviye: a. İnce ve Sadece İlk Harfler Büyük
5. seviye: i. İnce ve Sadece İlk Harfler Büyük
1. Tablo ve şekiller, metin içinde ardışık olarak numaralandırılmalıdır.
2. Yararlanılan kaynaklar, metnin sonunda yazarın soyadına göre alfabetik sırada, 12 puntoda ve kaynaklar arasında 1 satır boşluk bırakılarak yazılmalıdır.
3. Eserlerin yazımında Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu esas alınacaktır.
4. Eserler özgün nitelikte olmalı. Yayımlanmış, herhangi bir yarışmaya katılmış ve ödül kazanmış/kazanamamış, dereceye girmiş/girmemiş eserler bu yarışmaya katılamayacaktır. Böyle bir durumun tespiti hâlinde yarışmacı, tüm haklarından feragat etmiş kabul edilecek ve yarışma dışı bırakılacaktır.
5. Yarışmaya katılan eserler sahiplerine iade edilmeyecek, yarışmacılar belirlenen ödüller dışında herhangi bir hak talep edemeyeceklerdir.
6. Yazarlar, Seçici Kurul tarafından ödül verilmesine karar verilen çalışmalarının yayım haklarının GÜNEYSU İLİM ÖĞRENENLERE YARDIM VAKFI’na (Vakıf) devrini kabul etmiş sayılırlar. Bu çalışmalar, Vakıf’tan izin alınmaksızın bir başka yayın organında yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Vakıf, elektronik ortamda yayımlamak da dâhil olmak üzere, tüm yayın haklarına sahiptir.
7. Vakfa gönderilmiş yazılardan kaynaklanması muhtemel herhangi bir kanuni, hukuki, iktisadi ve ahlaki sorumluluk, söz konusu yazı için ödül verilmemiş olsa bile yazarına aittir.
8. Vakfa çalışmalarını gönderen tüm yarışmacılar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.