<style>.lazy{display:none}</style>

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıt İşlemleri 2023-2024 3. Dönem

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıt İşlemleri 2023-2024 3. Dönem

Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 3. Dönem Kayıt Tarihleri

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları Ne Zamana Kadar Alınacak, Başvurular Nereye Yapılacak, Açık Ortaokulu Kayıt Koşulları Nelerdir, Kaçıncı Sınıftan Başlanır, Kayıt Ücreti Ne Kadar, Kimler Kayıt Olabilir, Tüm Soruların Cevabı İçin Okumaya Devam Ediniz.

Açık Öğretim Ortaokulu 2. Dönem Sınav Sonuçlarını Açıklandı. Sonuçları Öğrenci Girişi Yaparak Görebilirsiniz. Açık Ortaokul 3. Dönem Kayıtlarının Nisan Ayının Sonunda Başlaması Bekleniyor.

Açık Ortaokul Çıkmış Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Açık Ortaokul da Aktif Kaydı Olan Öğrenciler İçin E-Sınav Randevu Alma İşlemleri Yeniden Açıldı. (2. Dönem E-Sınav Randevu İşlemleri 8 Şubat 2024 – 19 Şubat 2024 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilmişti)
Açık Öğretim Ortaokulu (Tutuklu – Hükümlü, Engelli Ve Yurt Dışı Programlar Hariç) E-Sınav Randevusunu Almayan Öğrenciler İçin 8 Mart – 13 Mart 2023 Tarihleri Arasında Randevu Sistemi Yeniden Açılacaktır.
E-Sınav Randevunuzu Öğrenci Sayfanızdan, Halk Eğitimi Merkezleri Veya 444 06 32 MEBİM Çağrı Merkezi Aracılığıyla Alabilirsiniz.

Açık Ortaokul 2. Dönem Kayıt Tarihleri

Ads

Açık Ortaokul Kayıt Tarihleri

İlk Kayıt İşlemleri İşlemleri

2. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri 4 Ocak 2024 İle 22 Ocak 2024 (29 Ocak 2024) Tarihleri Arasında Yapılacak.
(2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 2. Dönemi ilk kayıt işlemleri 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 22 Ocak 2024 (29 Ocak 2024 Tarihine Kadar Uzatıldı) tarihi mesai bitiminde sona erecektir.)

Kayıt Yenileme Tarihleri
Öğrencilik Durumu Donuk Yada Tasdikname Almış Olanların Kayıtları 4 Ocak 2024 İle 5 Şubat 2024 Tarihleri Arasında Yapılacak.
(2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1.döneminde kayıt yenilememiş, öğrencilik durumu “Donuk” veya “Tasdikname almış” olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.)

Öğrencilik Durumu Aktif Olanların Kayıtları 22 Ocak 2024 İle 5 Şubat 2024 Tarihleri Arasında Yapılacak.
(Açık öğretim okulları 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1. döneminde kayıt yenilemiş, öğrencilik durumu “Aktif” olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1.dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 22 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.)

Ücret muafiyeti kapsamında olan öğrenciler kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (MEBİM) başvuru oluşturarak ya da halk eğitimi merkezi müdürlükleri ile iletişime geçerek; kayıt yenileme taleplerini iletmeleri, sistem üzerinde güncellenmesi gereken raporları sunmaları, Engelli Sınav Hizmetleri bilgilerini kontrol ederek kayıt yenileme işlemlerinin tamamlandığını teyit etmeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı engelli, tutuklu-hükümlü öğrenciler ile Ortadoğu Programına kayıtlı öğrencilerin sınavları 16 Mart 2024 tarihinde basılı evrakla okullarda yüz yüze yapılacaktır.

e -Sınav Tarihleri ve e-Sınav İşlemleri: Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı (engelli, tutuklu-hükümlü öğrenciler ile Ortadoğu Programına kayıtlı öğrenciler hariç ) öğrencilerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 2. Dönem sınavları e-Sınav merkezlerinde 1 Mart 2024 – 29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Öğrenciler 8 Şubat 2024 – 17 Şubat 2024 tarihleri arasında e-sınav merkezlerinden randevu alma işlemini gerçekleştirecek olup e-sınav merkezi randevusu almamış olan öğrenciler, e-sınav merkezlerine 18 Şubat 2024 tarihinde resen yerleştirilecektir.

Sınav Katılım Ücretlerinin İadesi: Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusunu yapmayan ya da yanlış ücret yatıran adaylara ücret iadesi yapılır. Ücret iadesi, sınavın tamamlanmasından sonra MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesi tarafından herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın gerçekleştirilir. Ücret iadeleri hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca T.C. Ziraat Bankası AŞ sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılarak gerçekleştirilir.

Açık Öğretim Kurumları 3. Dönem Sınavları 1 Temmuz 2024 İle 31 Temmuz 2024 Tarihleri Arasında Yapılacak.
Açık Öğretim Kurumları 2024-2025 1. Dönem Sınavları 1 Aralık 2024 İle 31 Aralık 2024 Tarihleri Arasında Yapılacak.

Açık Ortaokul Çalışma Soruları İçin Tıklayın.

Açık Öğretim Ortaokulu 2. Dönem Sınav Tarihleri
1. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da
2. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te,
3. Oturum: 17 Mart 2024 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00’da.

Açık Ortaokul Sınavı Nasıl Yapılacak? Detaylar İçin Tıklayın.

Açık Ortaokul Yeni Kayıt İşlemleri
İlk Kez Kayıt Olacaklar Halk Eğitim Merkezlerine Başvuru Yapacaklar

İlk Kayıt Başvurusunda Gerekli Belgeler
1 Adet Fotoğraf
Kimlik Belgesi
Diploma

Ders Kitapları Halk Eğitim Merkezleri Tarafından Dağıtılmaktadır. Mezun Oluncaya Kadar Her Dönem Kayıt Yenileme İşlemi Yapılmalıdır. Ders Seçimi Yapmayan Öğrencilerin Ders Ataması Otomatik Olarak Yapılır. (Kayıt Ücreti Yatırıldıktan Sonra Halk Eğitim Merkezine Başvurulmaz İse Gün Sonunda Sistem Otomatik Olarak Ders Seçimi Yapar)
Her Dönem İçin En Fazla Dokuz Dersten Sınava Girilebilir.
Açık Ortaokuldan Mezun Olduktan Sonra Tamamlama Belgesini Halk Eğitim Merkezinden Yada E-Devlet Sisteminden Buraya Tıklayarak Alabilirsiniz.

Sistem Giriş Şifresini Unutan Öğrencilerimiz, Aök Bilgi Yönetim Sisteminde Yer Alan Şifremi Unuttum Seçeneğinden Veya Mebim 444 0 632 Danışma Hattı İle Görüşerek Şifrelerini Öğrenebilirler.

Açık Ortaokul Kaç Yılda Biter
• Beşinci Sınıftan Başlayan Bir Öğrenci En Erken Dört Dönem Sonunda, Yaklaşık 1,5 Yılda Mezun Olabilir.
• Altıncı Sınıftan Başlayan Bir Öğrenci En Erken Üç Dönem Sonunda, Yaklaşık 1 Yılda Mezun Olabilir.
• Yedinci Sınıftan Başlayan Bir Öğrenci En Erken İki Dönem Sonunda, Yaklaşık 8 Ayda Mezun Olabilir.
• Sekizinci Sınıftan Başlayan Bir Öğrenci En Erken Bir Dönem Sonunda, Yaklaşık 4 Ayda Mezun Olabilir.

Açık Ortaokula Kaçıncı Sınıftan Başlanır
• 5 Yıllık İlkokulu Mezunları Altıncı Sınıftan Başlar
• İlkokulların Dördüncü Sınıfında Başarılı Olup Beşinci Sınıfa Geçenler Beşinci Sınıftan Başlar
• Yetişkinler İkinci Kademe Eğitimi Başarı Belge Tarihi 17.09.2012 Tarihinden Önce Olanlar Altıncı Sınıftan, 17.09.2012 Tarihinden Sonra Olanlar Beşinci Sınıftan Başlar
• İlkokul Mezunları İle İlköğretim Okulları Ve Ortaokulların Beşinci Sınıfını Başarı İle Tamamlayanlardan Ustalık, Kalfalık, Usta Öğreticilik Belgesi Olanlar Yedinci Sınıftan Başlar
• Dışarıdan Bitirme Belgesi Olanlar Başarısız Oldukları Dersin Bulunduğu İlk Sınıftan Başlar
• Tasdikname Belgesi ( Öğrenim Belgesi ) Olanlar İntibak İşlemi Sonucuna Göre, Belirlenen Sınıftan Eğitimlerine Devam Ederler.

Açık Öğretim Ortaokulu Kaçıncı Sınıftan Başlar Detaylar İçin Tıklayın.

Açık Öğretim Ortaokulu İş Takvimine Sayfa Altından Ulaşılabilir.

Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2023 2. Dönem İlk Kayıt İşlemleri

Açık Ortaokul Yeni Kayıt Kılavuzu

İlk Kayıt
Açık Öğretim Ortaokuluna ilk defa kayıt olacak öğrencilerin yaptırdıkları kayıt işlemine ilk kayıt denir.

Başvuru Yeri
İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir. Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise bizzat kendilerinin (zorunlu durumlarda vekâlet verdiği kişinin) halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurması gerekmektedir. 18 yaşını doldurmamış olanların velilerinden alınacak olan dilekçe öğrencinin dosyasında saklanacak, sisteme yükleme yapılmayacaktır.

Öğrencinin sınav katılım bedelini yatırması
Öğrencinin kayıt için gerekli belgeleri halk eğitimi merkezi bünyesindeki kayıt irtibat bürolarına teslim etmesi
Halk eğitimi Merkezi bünyesindeki kayıt irtibat bürolarının öğrencinin ilk kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi

T.C. Kimlik Numarası Olmayan Öğrencilerin Başvuruları
Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerden T.C. kimlik numarası olmayanların ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen Yabancı Kimlik numaralarını almaları gerekmektedir. İlk kayıt işlemleri alınan bu Yabancı Kimlik numarası üzerinden yapılacaktır.

Açık Öğretim Ortaokuluna Kimler Başvurabilir?
Bakanlığımızca örgün eğitim kurumları için her yıl belirlenen eğitim ve öğretim yılının başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıtlarda aranacak yaş sınırını belirler. Eğitim öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir. Eğitim ve öğretim yılındaki tüm dönem kayıtlarında bu tarih esas alınır.

Ancak;
• İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurul Kararı olanlar,
• Tutuklu veya hükümlü olanlar,
• Yurt Dışı Programlarına kayıt yaptıranlar (Yurtdışı programına kayıt yaptırıp, daha sonra Türkiye programına geçmek isteyenlerde mecburi öğrenim çağı dışına çıkmış olma şartı aranır.), yaş sınırı aranmadan ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.

Yukarıdaki maddelerdeki şartlardan birini taşıyanlardan;
• 4. sınıfı bitirenler,
• İlkokul mezunları,
• İlköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar,
• Ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar,
• Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi olanlar,
• Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,
• Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfı bitirenler düzeyinde Denklik Belgesi
olanlar,
ilk kayıt için başvuru yapabilir.

Sınav Katılım Ücreti
Öğrenci adayı, T.C. kimlik numarası ile T.C.Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 160 TL ödeyecektir.https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile sınav katılım ücreti yatırabilir.

Dikkat: Sınav katılım ücretini yatırdıktan sonra kayıt süresi içerisinde evraklar ile birlikte halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurulmalıdır. Sınav katılım ücretinin doğru olarak yatırılmasından öğrenci adayı sorumludur. Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde Aktif duruma geçilip geçilmediği öğrenci adayı tarafından kontrol edilmelidir.

Dikkat: T.C. kimlik numarası olmayan kişiler kayıt yaptıracakları kurum aracılığıyla Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü’ne telefonla veya aoo@meb.gov.tr adresine mail göndererek ulaşmaları gerekmektedir. Bu öğrencilere Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından sınav katılım ücretlerini ödeyebilecekleri banka hesap numarası verilecektir. Halk eğitimi merkezi müdürlüğü banka dekontunu sisteme yükleyerek Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sistemi’nde öğrenci adayının AKTİF olmasını sağlayacaktır.

Dikkat: Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıran her öğrencinin mezun oluncaya kadar sınava girmek istediği her dönem iş takviminde belirlenen tarihler arasında sınav katılım ücretini ödeyerek kaydını yenilemesi gerekmektedir.

Dikkat: Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrenci adaylarından kimlik numarası olmayanların ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen kimlik belgesi üzerinde yer alan yabancı kimlik numarasını öncelikle almaları gerekmektedir.

Sınav Bedeli Ücret Muafiyeti Olanlar İçin Yapılacak İşlemler
İlk kayıt işlemleri için iş takviminde belirtilen kayıt sürelerinde halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvuran;

• Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası olduğunu,
• Gazilerin kendisi ile eş, çocuk, anne veya babası olduğunu,
• İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlandığını,
• 15/07/2005 tarihli 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında olduğunu,
• Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kaldığını,
• Tutuklu, hükümlü veya denetimli serbestlik kapsamında olduğunu,
• 08/03/2012 tarihli 6284 sayılı Aile Koruma ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu Kapsamında olduğunu,
• Sağlık kurulu raporu ile en az % 40 engelli olduğunu,
• İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurul Kararı ile Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt yaptıracak özel eğitim ihtiyacı olduğunu, belgelendirenlerden sınav katılım ücreti alınmayacaktır. Söz konusu belgeler “ücret muafiyeti” sayfasına yüklendikten sonra öğrenci dosyasına konulacaktır.

İlk Kayıt İçin Gerekli Belgeler

İlkokul Mezunu (5 Yıl Süreli) Öğrenciler

• T.C. kimlik numarasını gösteren belge (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, ehliyet, süresi geçmemiş pasaport),

• Bir adet biyometrik fotoğraf,

• İlkokul diplomasının aslı,

• Diploması kayıp olanlardan, Diploma Kayıt Örneğinin aslı istenir.

II. Kademe Okur Yazar Belgesi Olan Öğrenciler

• T.C. kimlik numarasını gösteren belge (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, ehliyet, süresi geçmemiş pasaport),

• Bir adet biyometrik fotoğraf,

• Yetişkinler II. Kademe Okur Yazar Belgesinin aslı.

• Yetişkinler II. Kademe Okur Yazar Belgesi kayıp olanlardan, Kayıp Belge Örneğinin aslı istenir.

Dikkat: e-Yaygın sisteminden bilgileri gelen öğrencilerden II. Kademe Okur Yazarlık Belgesi istenmez.

İlköğretim veya Ortaokulların Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrenciler

• T.C. kimlik numarasını gösteren belge (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, ehliyet, süresi geçmemiş pasaport),

• Bir adet biyometrik fotoğraf,

• Okuduğu tüm sınıflara ait yılsonu başarı notları ile varsa kaldığı sınıfın derslerine ait not/puanlarını gösteren Tasdikname (Öğrenim Belgesi) veya tasdikname kayıp belgesi, notları/puanları eksik ya da bulunmayan belgelerin ekinde not döküm çizelgesi (Bir üst sınıfa sorumlu geçilen belgelerde sorumlu geçilen sınıfın derslerine ait not döküm çizelgesinin getirilmesi zorunludur.),

• Okul dışı bitirme sınavlarına katılardan okulundan almış olduğu sınav notlarını gösteren Okul Dışı Belgesi istenir.

Dikkat: Öğrencinin tasdikname/tasdikname kayıp belgesinde sınıfı, okuduğu sınıflardaki yılsonu başarı puanları, ayrıldığı okulun ismi ile belge tarih ve numarasının mutlaka yazması, son ayrıldığı sınıfta ŞÖK kararı ile geçme durumu var ise belirtilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerden biri yazmıyor ise eksik olan bilgiyi tamamlayacak ayrıca bir belgenin olması istenir.

Dikkat: Tasdiknamenin ekinde olması gereken not döküm belgesinin aslının temin edilememesi durumunda, notları gösteren belgelerin onaylı sureti kabul edilir.

E-Okulda Kayıtlı Öğrenciler
• T.C. kimlik numarasını gösteren belge (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, ehliyet, süresi
geçmemiş pasaport),
Bir adet biyometrik fotoğraf istenir.

Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt şartlarını taşıyan ve e-Okul bilgi yönetim sistemine kayıtlı olan öğrencilerden öğrenim belgesi istenilmez. Öğrencilerin bilgileri e-Okul sisteminden otomatik olarak aktarılır. e-Okulda kayıtlı öğrencilerin e-Okul bilgileriyle öğrenim belgesindeki bilgileri/öğrencinin beyanında tutarsızlık varsa durumunun ayrıldığı okul tarafından düzeltilmesinin sağlanması gerekmektedir.

e-Okul sisteminde bir dönem okuyarak dönem sonu notları/puanları oluşan öğrencilerin Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sistemine bu notları/puanları aktarılamaması halinde “İntibak” sayfasında manuel giriş yapılır. Manuel girişi yapılan dönem sonu notları/puanlarına ait belge sisteme yüklenecektir.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler

• Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerimizden T.C. kimlik numarası olmayanların ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını gösteren belge,

• Bir adet biyometrik fotoğraf,

• Öğrenim belgesi bulunmayıp; il/ilçe yerleştirme ve nakil komisyonunca Açık Öğretim Ortaokulu’na yönlendirilen yabancı uyruklu öğrencilerden; il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından düzenlenecek, sınav belgesinin tarih ve sayısının da bulunduğu denklik belgesi,

• Sınav katılım ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
istenir.

Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olan Öğrenciler

• T.C. kimlik numarasını gösteren belge (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, ehliyet, süresi geçmemiş pasaport),

• Bir adet biyometrik fotoğraf,
• Yurt dışında öğrenim görmüş olanlardan, Denklik Belgesinin aslı, (Karneler denklik belgesi yerine geçmez),

• T.C. kimlik numarası olmayanlardan, sınav katılım ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
istenir.

Açık Öğretim Ortaokulunda Kullanılan Terimler
Aktif: İlk kayıt olan veya kaydını süresinde yenileyen öğrenci,
Donuk: Kaydını yenilemeyen öğrenci,
Mezuniyet Kontrolü: Mezuniyet aşamasına gelmiş, kayıt evrakı incelenecek öğrenci.
Mezun: Tamamlama belgesini almaya hak kazanan öğrenci.
Tasdikname Almış: Açık Öğretim Ortaokulundan ayrılanlara verilen belge

Kayıt Başvurusunun Geçersiz Olduğu Durumlar
a) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine kayıt için başvurmamışsa,
b) Sınav bedeli ödenmemişse,
c) Kayıt için istenen belgeler ile belgelerde yazması gerek bilgilerde eksiklik varsa,
d) Sınav bedelinden muaf olan öğrenciler muafiyet belgelerini teslim etmemişse öğrencilerin kayıtları kabul edilmez.

Öğretim Sistemi
a) Açık Öğretim Ortaokulunda sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır. Öğretim yılı ise birbirinden bağımsız 3 dönemden oluşmaktadır. Öğrenciler, yapılan sınavlarda en az 45 puan aldıkları derslerden başarılı sayılırlar.
b) Sınıfın bütün derslerinin sınavlarına girmek ve Türkçe dersini başarmış olmak şartıyla, derslerin başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 45 puan olan öğrenciler en fazla iki başarısız dersten ortalamayla sınıf geçerler.
c) Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıran öğrenciler; kayıt yaptırdıkları dönem sınavlara girme hakkı kazanır. Sonraki her dönem sınavlara girebilmek için mezun oluncaya kadar kayıt yenileme işlemi yaptırmak zorundadırlar.
d) Öğrenim belgesine göre, başarısız ders/dersleri Açık Öğretim Ortaokulunda okutulmayan ancak okula ait tüm dersleri başarmış olanların kaydı kabul edilir. Bu durumdaki öğrenciler sınavlara katılmaz, kayıt döneminin sonunda yapılan sınavlarda mezun olanlarla birlikte mezun edilir.

Ders Seçimi
Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıran öğrencilerimize, atandığı sınıfa ait ve alt sınıflardan sorumlu derslerinin tamamı sistem tarafından atanır. Öğrencinin üst sınıftan alabileceği en fazla 4 (dört) ders Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, ders seçiminin yapılmaması durumunda sistem tarafından otomatik olarak atanır.

Mecburi ilköğretim çağında olan öğrenciler, bir eğitim ve öğretim yılı içindeki sınav dönemlerinde yalnız bir sınıfın derslerinden sınava katılabilir.

Mecburi ilköğretim çağı dışına çıkmış öğrenciler bir sınav döneminde varsa başarısız olduğu alt sınıfa ait dersler, bulunduğu sınıfın dersleri ile bir üst sınıfın derslerinden en fazla 9 (dokuz) dersten sınava katılabilir.

Dikkat: Öğrencilerimizin öğrencilikleri devam ettiği sürece; Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğünün WEB sitesinde yayınlanan duyurular ile sistem üzerinden atılan mesajları takip etmeleri gerekmektedir.

Öğrencilik Haklarından Yararlanma
Öğrencilik durumu aktif veya donuk olan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanır.

Mezuniyet Şartları
Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıran öğrenciler sistemde sorumlu oldukları sınıf ve o sınıflara ait tüm derslerden başarılı olmaları durumunda mezun durumuna geleceklerdir. Mezun durumuna gelen öğrencilere Tamamlama Belgesi verilmektedir. Tamamlama Belgesi halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden alınabilir.

Sınav Merkezinin Belirlenmesi
Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler, çalışma takviminde belirtilen süreler içerisinde, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine veya Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi- MEBİM (444 06 32)’ne başvurarak sınav merkezi değişikliği yapabilirler.
Açık Öğretim Ortaokulu ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerekli görülmesi durumunda sınav merkezinde değişiklik yapılabilir.

Dikkat: Adres bilgilerinin değiştirilmesi sınav merkezinizin de değişeceği anlamına gelmez. Bu nedenle sınav merkezinin de sistemde değiştirilmesi gerekmektedir.

Sınav Şekli ve Sınav Yeri
Açık Öğretim Ortaokulu sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.

Sınavlar

Sınav Tarihi
Sınavlar Açık Öğretim Ortaokulu resmi internet sitesinde duyurulan tarihlerde yapılacaktır.

Sınav Merkezi Tercihi
Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler, çalışma takviminde belirtilen süreler içerisinde, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine veya Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine (MEBİM) başvurarak sınav merkezi değişikliği yapabilirler. Açık Öğretim Ortaokulu ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerekli görülmesi durumunda sınav merkezinde değişiklik yapılabilir.

Adres bilgilerinizin değiştirilmesi sınav merkezinizin de değişeceği anlamına gelmez. Bu nedenle sınav merkezinin de sistemde değiştirilmesi gerekmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim sistemine giriş şifresini unutan öğrencilerimiz yeni şifrelerini halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden veya 444 0 632 nolu Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) telefonundan alabilirler.

Sınav Giriş Belgesinin Alınması
Öğrenciler, Sınav Giriş Belgelerine https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx adresinden öğrenci numarası ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilir.

Sınav Sonuçlarının Duyurulması
Sınav sonuçları internet ortamında https://aio.meb.gov.tr adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem sınavına katılabilmek için kayıt yenilemeleri zorunludur.

İletişim
Açık Öğretim Ortaokulu ile ilgili soru ve sorunlarınız için ilk başvuracağınız yer bulunduğunuz bölgedeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan irtibat bürolarıdır.

Açık Öğretim Ortaokulu İle İlgili Bilgilerinize Ulaşmak Ve Merak Ettiğiniz Konuları Öğrenmek İçin 444 0 632 MEB İletişim Merkezini Arayabilirsiniz.

Açık Öğretim Ortaokulu Yazışma Adresi
Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü
Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No:21
06500-Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA

Açık Öğretim Ortaokulu Halkla İlişkiler
0 312 413 22 44
0 312 413 22 18
0 312 413 22 20

Açık Öğretim Ortaokulu Belge Geçer
0 312 213 01 73

Açık Ortaokul 2023-2024 2. Dönem İlk Kayıt Kılavuzu İçin Tıklayın.

Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 Eğitim Ve Öğretim Yılı 2. Dönem Kayıt Yenileme Kılavuzu

Başvuru
Bu kılavuzda kayıt yenileme iş ve işlemleri ile ilgili hususlar yer almaktadır. Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptıran öğrenciler mezun oluncaya kadar sınava girmek istedikleri her dönem için iş takviminde belirlenen tarihler arasında kayıt yenileme işlemini yapmak zorundadır. Kayıt yenileme işlemini yapanlar sistemde öğrencilik durumunun AKTİF olduğunu kontrol edebilirler.

Başvuru Yeri
Bilgilerinde güncelleme (T.C. Kimlik Numarası, Sınav Yeri, İletişim Bilgileri vb.) yapmak isteyen öğrenciler sınav bedeli yatırmadan önce halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Tutuklu, hükümlü veya denetimli serbestlik kapsamında olanlar hariç olmak üzere ücret muafiyetinden yararlanan tüm öğrenciler, istemeleri halinde 444 0 632 MEBİM hattı üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilirler.

Açık Öğretim Ortaokulunda Kayıtlı Ancak T.C. Kimlik Numarası Sistemde Olmayan Öğrencilerin Başvuruları;

2002 yılı ve daha öncesinde Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptırmış, bu tarihten sonra hiç kayıt yenilememiş “Donuk” durumdaki öğrencilerimizin T.C. kimlik numaraları Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı olmayabilir. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme sınav bedelini yatırmadan önce halk eğitimi merkezi müdürlüklerine, aoo@meb.gov.tr adresine başvurmaları gerekmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde öğrencimizin T.C. kimlik numarası güncelleme işlemi yapıldıktan sonra kayıt yenileme işlemine devam edebilecektir.

Kayıt Yenileme İşlemi
Açık Öğretim Ortaokulu bilgi işlem sistemde DONUK durumda olan öğrenciler mezun duruma gelinceye kadar her dönem kayıt yenileme işlemini yaptırmalıdır. TASDİKNAME ALMIŞ durumda olan öğrenciler ise istemeleri halinde kayıt yenileme işlemini yaparak eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilirler. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar dönem sınavlarına katılamaz.

Sınav Katılım Ücreti
Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin, mezun olana kadar dönem sınavlarına katılmak istedikleri her dönem sınav katılım ücreti ödemeleri gerekmektedir. Bir dönem için kayıt yenileme sınav katılım ücreti, 160 TL olarak belirlenmiştir.

Ücret muafiyeti durumunda olan öğrencilerin mezun olana kadar dönem sınavlarına katılmak istedikleri her dönem, en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne başvurarak kayıt yenileme işlemini yaptırmaları gerekmektedir. Bu işlemi yaptırmayanlar dönem sınavlarına katılamazlar.

Öğrenci, T.C. kimlik numarası ile T.C.Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 160 TL ödeyecektir. Ayrıca https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile sınav katılım ücreti yatırabilmektedir. Ücret yatırıldığında öğrenci Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde otomatik olarak Aktif duruma getirilecektir.

Dikkat: Sınav katılım ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıtların aktifleşmesini engeller. Bunun için sınav katılım ücretinin doğru hesaba yatırıldığından emin olunmalıdır.

Dikkat: Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptıran öğrenciler mezun oluncaya kadar sınava girmek istediği her dönem, iş takviminde belirlenen tarihler arasında kayıt yenileme işlemini yapmak zorundadır. Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde Aktif duruma geçilip geçilmediği öğrenci tarafından kontrol edilmelidir.

Kayıt Yenileme İş Ve İşlemlerine Ait Açıklamalar
• Sınav bedelini ödememiş ya da yanlış hesaba ödemiş,
• Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi İşlem Sisteminde T.C. kimlik numarasını güncelletmemiş,
• Sınav ücret muafiyeti olup kayıt yenileme işlemi için halk eğitimi merkezi müdürlüğü ya da 444 0 632 MEBİM hattına başvuru yapmamış, Öğrenciler “Aktif” edilmez ve bulunduğu dönemin sınavına katılamazlar.

Ders Seçimi
Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yenileme yaptıran öğrencilerimize, bulunduğu sınıf ve alt sınıflardan sorumlu derslerinin tamamı sistem tarafından atanır. Öğrencinin üst sınıftan alabileceği en fazla 4 (dört) dersin ataması toplam ders sayısı 9 u geçmeyecek şekilde halk eğitimi merkezi müdürlüğünce yapılır. Sınav bedelini yatırıp irtibat bürolarına başvurmayan öğrenciler sistem tarafından aktif duruma getirilerek ders seçimi otomatik olarak yapılır.

Mecburi ilköğretim çağında olan öğrenciler, bir eğitim ve öğretim yılı içindeki sınav dönemlerinde yalnız bir sınıfın derslerinden sınava katılabilir. Ücret muafiyetinden yararlanan öğrencilerin ders seçimi, halk eğitimi merkezi müdürlüğüne ya da 444 0 632 MEBİM hattına başvurarak aktif duruma geldikten sonra yapılır. Ancak öğrencilerin mağdur olmamaları için şifreleri ile sisteme girerek AKTİF durumda olduklarını ve derslerinin atandığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Ders Kitapları
Öğrenciler dönem sınavlarına ait derslerin kitaplarını ilk kayıt işlemini yaptırdıkları halk eğitimi merkezlerinden ücretsiz olarak alabilirler. Ayrıca isteyen öğrenciler http://aokul.gov.tr/ adresi üzerinden ders kitaplarına dijital ortamdan ulaşabilirler.

Öğrencilik Haklarından Yararlanma
Öğrencilik durumu aktif veya donuk olan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanır.

Mezuniyet Şartları
Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıran öğrenciler sistemde sorumlu oldukları sınıf ve o sınıflara ait tüm derslerden başarılı olmaları durumunda mezun durumuna geleceklerdir. Mezun durumuna gelen öğrencilere Tamamlama Belgesi verilmektedir. Tamamlama Belgesi halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden alınabilir.

Sınavlar

Sınav Tarihi
Sınavlar tarihleri resmi web sayfamız olan https://aio.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Sınav Merkezinin Belirlenmesi ve Güncellenmesi
Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler, çalışma takviminde belirtilen süreler içerisinde, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurarak sınav merkezi değişikliği yapabilirler. Açık Öğretim Ortaokulu ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerekli görülmesi durumunda sınav merkezinde değişiklik yapılabilir.

Sınav Şekli
Açık Öğretim Ortaokulu sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.

Sınav Giriş Belgesinin Alınması
Sınava Giriş Belgeleri https://aio.meb.gov.tr resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir.

Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini unutmayınız.

Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.

Kayıt Başvurusunun Geçersiz Olduğu Durumlar

• Sınav katılım ücretini yatırmamış ya da yanlış hesaba yatırmış,
• Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde T.C. kimlik numarasını güncelledmemiş,
• Sınav ücret muafiyeti olup kayıt yenileme işlemi için halk eğitimi merkezi müdürlüğüne başvuru yapmamış
Öğrenciler “Aktif” duruma getirilmez ve bulunduğu dönemin sınavına katılamazlar.

Kayıt Yenileme İle İlgili Uyarılar

• Sınav katılım ücretini T.C. kimlik numarası beyan etmek suretiyle anlaşmalı bankalara ödemeyen öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri yapılmayacaktır.

• Kaydı yenilenen öğrenciye ait belgeler taranarak Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sistemine aynı gün içerisinde aktarılacaktır.

• İstenmedikçe irtibat büroları tarafından Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü’ne herhangi bir evrak gönderilmeyecektir.

• Kayıt yenileme işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan çıktısı alınacak olan Kayıt Yenileme Öğrenci Raporunun, öğrenci veya velisi tarafından imzalanması sağlanacaktır.

Açık Ortaokul 2023-2024 2. Kayıt Yenileme Kılavuzu İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ