<style>.lazy{display:none}</style>
26.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması

Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması

Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması

Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması Başvuruları. Yarışmaya Yüksek Kaliteli, Üstün Niteliklerle Yemek Yapan Ve Servis Eden Tüm Otel/Restoran/Kafe Şefleri Ve Bağımsız Şefler Katılabilir.

Yarışma Hakkında
WorldFood İstanbul, dünyanın önde gelen şef, gurme, yemek yazarı, gazetecileri ve restoran işletmecilerinin üye olduğu World Gourmet Society (WGS) ile iş birliğini devam ettirerek uluslararası “Best Plate Challenge” yarışmasının bu sene de özel ortağı oldu.

2018 yılında Türkiye’de ilki gerçekleşen bu dijital yarışmanın başarılı iş sonuçları almasının ardından WorldFood İstanbul, Türkiye’de üçüncü kez düzenlenecek olan Türkiye “Şefin En İyi Tabağı Yarışması” ile Türk şeflerini en iyi ve en yaratıcı tabaklarını sergilemeye davet ediyor.

WGS iş birliği ve Aşçılar Derneği, Favori Lezzetler ve Gastronomi Turizmi Derneği destekleriyle düzenlenen yarışma ile Türkiye’nin dört bir yanındaki şeflerin uluslararası platformda tanınmaları, yerel ürünleri tanıtmaları, bölge ve kültürlerini paylaşmalarında bir köprü olunması amaçlanıyor.

Yarışmaya Çağrı
Dünyanın dört bir yanındaki birçok gurme, farklı ülkelerdeki şeflerin yemeklerini nasıl hazırladığını ve sunduğunu bilmiyor. Bir şef olarak kişiliğinizi ve yemeğinizi tabak üzerinde ne kadar yaratıcı bir şekilde sunabileceğinizi tüm dünyaya gösterin!
WorldFood İstanbul tarafından ve World Gourmet Society ortaklığında Türkiye’de üçüncü kez düzenlenen “Şefin En İyi Tabağı Yarışması”na en yaratıcı tabağınızla hemen katılın!
Bize en yaratıcı tabağınızı, sizi, ülke veya bölgenize dair yerel malzemeler kullanılarak kültürünüzü yansıtan bir video veya fotoğraf yollayın. Bu fotoğraf veya videoda restoranınızı, tekniklerinizi, malzemelerinizi, ekibinizi, tabağınızı ve en önemlisi de kişiliğinizi görmek istiyoruz!

Ads

Yarışmaya katılmak için; geçtiğimiz yıllarda World Gourmet Society’ye (WGS) gönderilen en iyi 10 videoyu inceledikten sonra, uzunluğu 3 dakikadan fazla olmayacak şekilde, video grafikler ile en etkili şekilde hazırlanmış videonuzda; tabağınızın neden yaratıcı olduğunu ve neden eşsiz bir şef olduğunuzu anlatan, yerel malzemeler kullanarak ülke/bölgenizi temsil eden videonuzu bize gönderin. Hem mutfağınıza tanıtın hem ülkenizi ve bölgenizi gururla temsil edin!

Kimler Katılabilir?
Yüksek kaliteli, üstün niteliklerle yemek yapan ve servis eden tüm otel/restoran/kafe şefleri ve bağımsız şefler katılabilir.
Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Neden Katılmalısınız?
• Mutfağınızı, ülkenizi ve kendinizi uluslararası platformda gururla temsil etme şansı elde edecek, hazırladığınız iyi bir videonun gelecekte “sosyal medyadaki iziniz” olabilmesi fırsatı yakalayacaksınız.

• Kabul edilen tüm fotoğraf ve videolar World Gourmet Society’nin global topluluğuna ve de WGS tarafından belirlenen dünya klasmanında bir jüriye sunulacaktır.

• WGS’nin prestijli üyelerinden oluşan 50.000’i aşkın global gurme ağına gönderilen 10’den fazla haber bülteni ve çeşitli duyurular ile 3.000’den fazla gazeteciye doğrudan gönderilen basın bültenleri ve 35’ten fazla basın, radyo ve TV içeriği çalışmalarında yer alma şansı sizin olabilir.

• Finalist ve kazanan fotoğraf/videolar World Food İstanbul’un sosyal medya hesaplarında paylaşılacak. WGS’nin kendi web sitesinde ve duyuru kanallarında gösterilecektir.

• Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışmasına kabul edilen tüm yarışmacılar global yarışmaya da doğrudan katılma hakkı kazanacak. Global final ise 25 Ocak 2020 tarihinde Londra’da gerçekleşecek ve dünyanın dört bir yanından ünlü şefleri ağırlayacak.

Kategoriler
Gönderilen videolar ve fotoğraflar 8 ayrı kategoride değerlendirilecek ve her kategori için finalistler ve bir kazanan belirlenecek. Videonuz veya fotoğrafınız birden fazla kategoride yarışıp farklı kategorilerde birinci olabilir. Bu sene belirlenen 8 kategori içinde ise yıldız kategoriler: “Şef Olarak Kişiliğini Göster!” ve “En Profesyonel Hazırlanmış Fotoğraf/Video”
1. Şef Olarak Kişiliğini Göster – 2020 yılının Yıldız Kategorisi
2. En Profesyonel Hazırlanmış Fotoğraf/Video – 2020 yılının Yıldız Kategorisi
3. En Yaratıcı Tabak
4. En İyi Malzeme Kullanımı
5. En İyi Pişirme Tekniği
6. En İyi Yerel Lezzet
7. En Eğlenceli Video
8. En İyi Sosyal Medya Etkileşimi

Kazanan Fotoğraf – Video Olma İpuçları

a. World Gourmet Society web sitesinde 2018 ve 2019 yılında Türkiye’den ve diğer ülkelerden gönderilen en iyi 10 videoyu inceleyin. Sitede bu yıl yeni açılan fotoğraf kategorisinden örneklere de ulaşabilirsiniz.
b. Videonun uzunluğu 3 dakikadan fazla olmamalıdır.
c. İyi bir video grafiker bulun ve videonun en etkili şekilde nasıl hazırlanacağını konuşun.
d. Videonuzu kişiselleştirin; tabağınızın neden yaratıcı olduğunu ve neden eşsiz bir şef olduğunuzu gösterin.
e. Yerel malzemeler kullanarak Türkiye mutfağını, bölgenizi ve kültürünüzü gururla temsil edin.
f. Videonuzu zevkle hazırlayın ve iyi bir videonun gelecekte “sosyal medyadaki iziniz” olabileceğini unutmayın.
g. Şeflerin yaratıcılıklarını ön planda tutmaları, özgün tabak fotoğrafları iletmelerini öneririz. Daha önce kullanılmamış süslemeler, bir hikayesi olan yemek seçimleri sizi bir adım öne geçirecektir.
h. Fotoğraf-video eğlenceli hatta belki de izleyiciyi şaşırtacak nitelikte olmalı ve insanların şefin işleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamalıdır. Fotoğraf-video “içten” ve orijinal olmalıdır.
i. Fotoğraf-video şefin menşe ülkesinin mirasını da kapsayabilir. Tabak düzeni veya yemek içeriyle bu duyguyu sağlayabilir diğer yarışmacılar arasında fark yaratabilirsiniz.
j. Yaratıcı arka planlarla fotoğrafınızı hareketlendirebilir, sadece tabağınızla değil mizanpajınız ile de pek çok kategoride adaylık şansı yakılabilirsiniz. Tabağınızın tek fotoğrafına ek olarak tabakla verdiğiniz bir pozu da paylaşmanızı önerebiliriz.
k. Yüksek çözünürlük ve doğru ışık ile tabak fotoğrafınızın-videonuzun kalitesini arttırıp, daha başarılı bir sunum yakalayabilirsiniz.
l. Geçmiş yarışmalardan kazanan videoları aşağıdaki linklerden izleminizi tavsiye ederiz.

Yarışmacılardan İstenenler
a. Şefler fotoğraf ve videolarında yaratıcı olmaktan çekinmemelidir. En önemlisi ise fotoğrafın/videonun, şefin kişiliğini yansıtmasıdır. Şefin kişiliği ve yemek yapma tarzı başvurunuzu eşsiz kılacaktır.
b. Fotoğraf ve/veya video, şefin yaratıcılığını, fikirlerini, yeteneklerini ve yemek yapma sanatındaki yetkinliğini göstermelidir.
c. Video eğlenceli olmalı, bir ihtimal izleyenleri şaşırtmalı ve insanların, şefin işleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamalıdır. Video aynı zamanda samimi ve özgün olmalıdır.
d. Şef aynı zamanda ekibini, restoranını, malzemelerini, tekniklerini vb. de gösterebilir.
e. Gönderilen fotoğraf/videolar eşsiz olmalı, orijinalliklerini göstermeli, ilgili mutfağa adanmış olmalı, eğitimsel nitelik taşımalı ve en önemlisi de izleyiciler için eğlenceli olmalıdır.
f. Video, şefin ülkesinin kültürel mirasını sergilemelidir. Yemeğin nereden geldiğini ve ilgili ülkedeki yemek kültürünü açıklamanızı öneririz.
g. Video, şefin kendini rahatlıkla ifade edebileceği herhangi bir dilde olabilir. İngilizce dilindeki kayıtlar ve altyazılar sizlere sosyal medyada en iyi sonucu veren kayıtlar olacaktır.
h. Videonun son karesi her zaman ŞEFİN EN İYİ TABAĞI olmalıdır.

Teknik Koşullar
a. Videonun 3 dakikadan uzun olmamasını öneririz.
b. Videolar, 1920 x 1080 çözünürlüğünde veya en az 1280 x 720 çözünürlüğünde kaydedilmeli ve düzenlenmelidir. Günümüzde piyasada bulunan neredeyse her video kamera, hatta telefon kameraları bu çözünürlüklere ulaşabilmektedir.
c. Bu süreçte tabağın üzerinde yeterli seviyede ışıklandırma olması çok önemlidir; aksi takdirde tabak gölgede kalacaktır.
d. Şef herhangi bir cihaz kullanabilir; akıllı telefonlar da buna dahildir. İnternette kamera ve telefonla çekilmiş birçok harika video bulabilirsiniz.
e. Sabit çekimler için bir tripod, hareket halinde çekimler için ise bir gimbal kullanmanızı öneririz.
f. Videoda seslendirme için kameranın ortam sesini almaması için yaka mikrofonu kullanmanız önerilir.
g. Fotoğraflardan video yapmak sizin için pek ideal sonuçlar yaratmayacaktır.
h. Video kameralarda Elle Odaklama ve Açıklık ayarları olmalıdır; böylelikle kameranın sallanması durumunda odağın videodaki kişiden kaçması veya arka aydınlatmada sorunlar olması önlenecektir.
i. Cep telefonuyla kaydı yatay modda yapmak en iyi sonucu verecektir. Telefon kamerasının ayarı “Manuel” olarak belirlenmelidir; bunu yapmanıza yardımcı olacak uygulamalar da mevcuttur.
j. Filmin montajı, müzik eklenmesi vs. için akıl telefon kullanıldığı takdirde film prodüksiyon uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Fotoğraf / Vıdeo Gönderim Şekli
a. Bir dosya oluşturun. Dosyanız içinde olması gerekenler: i. Fotoğraf yarışmasına katılacaklar için: tabağınızın yüksek çözünürlüklü fotoğrafı
ii. Video yarışmasına katılacaklar için: videonuz (2GB’yi aşmayacak boyutta) ve tabağınızın son halinin fotoğrafı (Videonuzun son karesinin tabağınızla bitmesi gerektiği için videonuzdan bir kare de kullanabilirsiniz)
iii. Şartnamenin son sayfasında yer alan Katılım Formunun doldurulmuş ve imzalanmış taralı kopyası
iv. Kısa biyografiniz Word A4 formatında
v. Yüksek çözünürlüklü fotoğrafınız jpeg. formatında

b. Tüm yukarıdaki belgelerin olduğu dosyanızı 24 TEMMUZ 2020’ye kadar content@hyve.group adresine mail olarak göndermeniz gerekmektedir.

İletişim:
HYVE Group Türkiye Pazarlama Direktörlüğü
Fuarlar İçerik ve Etkinlikler Departmanı (Show Content)
+90 212 970 84 04
content@hyve.group
Web Sitesi: https://www.worldfood-istanbul.com/Sayfa/sefin-en-iyi-tabagi-yarismasi-2020

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ