Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması 2024
Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması
32. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Başvuruları Online Olarak Yapılacak. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda Bir Tema Yada Sezon Yok. Kendi Belirleyeceğin Tema, Konsept Yada Sezonda Bir Koleksiyon Hazırlayabilirsin.
32 yıldır genç tasarımcıları Türk moda sektörüne kazandırarak artı değer yaratan ve bu güçlü endüstrinin sürdürülebilirliğine önemli katkı sağlayan Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, moda tasarımı alanında kariyer yapmak ve endüstriye girmek isteyen genç yeteneklerle buluşmaya devam ediyor. 24 Eylül 2024 günü final defilesi ile sonuçlanacak 32. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, hazır giyim koleksiyonu sunmak isteyen ve aşağıdaki kriterlere uyan tüm katılımcılara açıktır.
32. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması
Yarışmayı Düzenleyen Kurum: İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (“İTKİB”) bünyesinde faaliyet göstermekte olan İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (“İHKİB”).
Yarışma Türü: Moda Tasarım Yarışması
Yarışmanın Kapsamı: Türkiye Geneli
Kimler Katılabilir: 1997 Ve Sonrası Yıllarda Doğmuş Olanlar Moda Tasarım Bölümünde Okuyan Yada Mezunlar
Başvuru Şekli: Online
Başvuru Koşulları
• T.C. Vatandaşı olan,
• 1 Ocak 1997 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olan,
• Üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde ya da moda tasarım bölümlerinde okuyan ya da mezun olan, moda tasarımı meslek yüksek okullarında veya olgunlaşma enstitülerinde okuyan ya da mezun olan, en az 2 yıllık moda tasarımı sertifika / diploma programında okuyan ya da mezun olan kişiler başvuru yapabilir.
• Kendi adına resmi kayıtlı ticari firması, markası olan ve ticari sponsoru bulunan veya kendisine ve/veya 3. şahıslara ait herhangi bir fiziksel/online mecrada ürün satışı yapan Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışmasına katılamaz. Bu şartı sağlamadığı halde başvuruda bulunan yahut başvurduktan sonra herhangi bir aşamada bu şartı sağlamadığı tespit edilen adaylar katılmış ve herhangi bir seçimden geçmiş olsalar dahi ödül alamazlar, almışlarsa tüm haklarını kaybeder ve ödülleri iade ederler. İHKİB, bu madde kapsamında verilen yanlış bilgi sebebiyle uğradığı zarara ilişkin her türlü tazminat hakkını saklı tutar.
• Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda ve Türkiye’deki İhracatçı Birlikleri tarafından herhangi bir alanda düzenlenen tasarım yarışmalarında daha önce ödül alan kişiler yarışmaya katılamaz. Tasarımcılar aynı yıl içerisinde İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen tasarım yarışmalarından sadece birine katılabilir ancak takım olarak yarışmaya giren tasarımcıların aynı yıl içerisinde bireysel olarak başka bir tasarım yarışmasına katılabilme hakkı saklıdır. Bu şartları sağlamadığı halde başvuruda bulunan yahut başvurduktan sonra herhangi bir aşamada bu şartı sağlamadığı tespit edilen adaylar katılmış ve herhangi bir seçimden geçmiş olsalar dahi ödül alamazlar, almışlarsa tüm haklarını kaybeder ve ödülleri iade ederler. İHKİB, bu madde kapsamında verilen yanlış bilgi sebebiyle uğradığı zarara ilişkin her türlü tazminat hakkını saklı tutar.
• Online ve fiziken gerçekleştirilecek Final gecesinde görev yapan Jürisi’nin birinci dereceden yakın akrabaları, çalıştıkları ve/veya sahibi oldukları kurumlarda çalışanlar Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’na katılamaz, katılmış ve herhangi bir seçimden geçmiş olsalar dahi ödül alamazlar, almışlarsa tüm haklarını kaybeder ve ödülleri iade ederler.
Yarışma Ödülleri
Dereceye Giren Finalistlere Verilecek Ödüller
İlk Üç Dereceyi Alacak Finalist Ödülleri
Para Ödülü
Birincilik Ödülü 150 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 100 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 75 Bin Türk Lirası
Yurt Dışı Eğitim Ödülü
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin “5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar” çerçevesinde Ticaret Bakanlığı’na sunacağı projenin onaylanması durumunda, dereceye giren yarışmacılara yine Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen ilk üç dereceyi alacak kişi sayısı doğrultusunda yurt dışında eğitim hakkı verilebilecektir. Yurtdışı eğitim desteğinin sağlanması İstanbul Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’nun uygun görüşü ve Ticaret Bakanlığı’nın onayına tabidir.
Yurtdışında eğitim ödülünü kazanması muhtemel yarışmacı her halükârda, yarışmanın gerçekleştiği tarihten itibaren 2 (iki) yıl içerisinde ve ilgili eğitim kurumunda takvimine uymak kaydı ile eğitimlerine başlamalıdır, aksi takdirde bu hakkından feragat etmiş olur. Yurtdışı eğitime başlayabilmesi için gerekli olan yabancı dil yeterlilik belgesinin ve eğitim kurumu ile Ticaret Bakanlığı’nın talep edebileceği diğer belgelerin (YDS/e-YDS vs.) yarışmacı tarafından İHKİB’in talep edeceği sürede temin edilmesi gerekmektedir.
Yabancı Dil Eğitim
Yurt içinde 1 yıllık İngilizce dil eğitim hakkı
İngilizceye hâkim finalistler bir başka yabancı dil eğitimi alabilirler.
(İHKİB tarafından belirlenecek kurumda, %90 devamlılık şartı aranır)
İlk On Dereceyi alacak Finalist Ödülleri
Atölye ve Danışmanlık Desteği
Koleksiyon hazırlama sürecinde atölye ve danışmanlık desteği
İHKİB tarafından belirlenecek mentörler tarafından birebir danışmanlık görüşmeleriyle yürütülen bir süreçtir. Bu süreçte finalistler, tasarımcılardan oluşan Koleksiyon Danışma Kurulu ile İHKİB tarafından belirlenen tarih ve yerde aşağıda içeriği belirtilen kapsamda en fazla 3 görüşme yapabilirler.
Birinci Görüşme kapsamında koleksiyonların teknik çizimleri, kumaş ve malzeme seçimleri ve uygulamaya dair teknik konular değerlendirilir ve finalistler yönlendirilir. Finalistlerin bu görüşmeye yarışmaya sundukları portfolyoları ile uygulamaya yönelik detaylı teknik çizimleri, malzeme ve aksesuar örneklerini tamamlayarak katılmaları beklenir.
İkinci Görüşme kapsamında prototip uygulamaları değerlendirilir ve kritikler verilir. Finalistler bu görüşmeye koleksiyonlarında yer alan tüm giysilerin prototiplerini tamamlamış olarak katılmalı ve dikimde kullanacakları kumaş, yardımcı malzemeler, baskı, nakış, aksesuar vb. malzemelerini prototiplerle birlikte danışma kuruluna sunmalıdır. Finalistlerin uygulama sürecinde birlikte çalıştıkları teknik ekip bu görüşmede yer alabilir.
Üçüncü Görüşme kapsamında dikimi tamamlanmış koleksiyonların manken üzerinde fit denemeleri yapılır ve uygulama kritikleri verilir.
Koleksiyon Hazırlama ve Malzeme Alım Bedeli
Koleksiyonlarının üretilmesi aşamasında her finaliste 40.000 TL kalıp, dikim ve malzeme alım bedeli verilmektedir.
Not: İHKİB yukarıda yer alan ödül, koleksiyon hazırlama ve malzeme alım bedelinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Eğitim Ödülü
İstanbul Moda Akademisi’nin ileri düzey eğitim programlarından Moda Tasarımı ve Yönetimi Master Class Diploma Programı’na katılım hakkı sağlanır
Diploma Program’ına katılmaya hak kazanan finalistlerin bu programa kayıtlarını yaptırdıkları takdirde programa % 90 oranında devam etmeleri zorunludur. Finalistler program başlangıç tarihinden önce kayıt yaptırmak ve programa aynı sene içinde katılmak zorundadırlar. Programa kayıt yaptırmayan ve ilk 3 hafta süre ile devamlılık göstermeyen finalistler programa devam edemezler.
Uluslararası Fuar Ziyareti
İlk 10 finalist arasında yer alan, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yarışma Komitesi’nin belirleyeceği adette finaliste ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yarışma Komitesi’nin belirleyeceği koşullarda, yurt dışı fuarlardan herhangi birine ziyaret hakkı verilmesi planlanmaktadır.
Katılımcı Yükümlülükleri
• Finale kalan 10 yarışmacı, koleksiyonlarının kullanım haklarını sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süre ile hiçbir koşul öne sürmeksizin sözleşme ile İHKİB’e devretmiş sayılacaklardır.
• Yarışmacı, yarışmaya katılan eser üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında olduğu bütün fikri ve sınai haklarından peşinen feragat eder, eser üzerindeki tüm fikri ve sınai haklarını, eserlerin münhasıran kullanım, çoğaltma, yayma ve kopyalama haklarını sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle İHKİB’e devreder. Yarışmacılar bu konuda hazırlanan sözleşmeyi imzalayacaklardır. Yarışmacı, Sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi halinde, İHKİB’in kendisini yarışmadan çıkarma hakkı olduğunu kabul eder.
• Yarışmacılar şartnamede belirtilen ödüller dışında İHKİB’den hiçbir talepte bulunamazlar.
• Yurt dışında eğitim ödülünü kazanan yarışmacı, bu hakkını yarışmanın gerçekleştiği tarihten en geç 2 (iki) yıl içerisinde kullanmalıdır, aksi takdirde bu hakkından feragat etmiş olur. Yurt dışı eğitime başlayabilmesi için gerekli olan yabancı dil yeterlilik belgesinin (YDS/e-YDS vs.) yarışmacı tarafından temin edilmesi gerekmektedir. Yurt dışı eğitim hakkı bir yıldır.
• Finale kalan 10 yarışmacı, İHKİB tarafından sağlanacak eğitimlere %90 devamlılığı taahhüt ederler.
• Yarışma finalinden sonra İstanbul Moda Akademisi’nin ileri düzey eğitim programlarından Moda Tasarımı ve Yönetimi Master Class Diploma Programı’na katılmaya hak kazanan finalistlerin bu programa kayıtlarını yaptırdıkları takdirde programa devam etmeleri zorunludur. Finalistler program başlangıç tarihinden önce kayıt yaptırmak ve programa aynı sene içinde katılmak zorundadırlar. Programa kayıt yaptırmayan ve ilk 3 hafta süre ile devamlılık göstermeyen finalistler programa devam edemezler.
• Her bir yarışmacı yarışmaya gönderdiği koleksiyonun/eserin bütününün tamamen özgün olduğunu ve koleksiyonun/eserin her bir unsurunun kendisine ait veya ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü izinlerinin alınmış vaziyette olduğunu, koleksiyonun/eserin bütününün veya herhangi bir parçasının herhangi üçüncü kişi ya da kuruluşun fikri mülkiyet haklarını gasp ve tecavüz etmediğini, bu ürün ile daha önce bir başka yarışmaya katılmadığını veya başka bir yarışmada bu tasarımların ödül almadığını ve sergilenmediğini, hiçbir biçimde daha önce profesyonel/ticari anlamda kullanılmadığını, profesyonel/ticari anlamda kullanılmış bir tasarımdan yararlanılmadığını, yarışmaya katılmak için gerekli özellikleri şartnamelere uygun biçimde beyan ettiğini, beyanının gerçek olduğunu, işbu maddeye aykırılık sebebiyle İHKİB’in herhangi bir zarar uğraması halinde mahkeme kararına gerek kalmaksızın İHKİB’in uğramış olduğu tüm doğrudan ve dolaylı zararları ferileri ile birlikte tazmin etmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
• Katılımcılar başvuru formlarını İHKİB’e teslim etmeleri ile işbu Şartnamede belirtilen tüm hususları kabul etmişlerdir. Yarışmacıların işbu taahhütlerine aykırı hallerin tespit edilmesi halinde tasarım ödülü almış ise ödül geri alınır ve İHKİB bu yarışmacı hakkında maddi ve manevi zararın giderilmesi için hukuki işlem başlatır. İlgili yarışmacı mevcut yarışmadan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yarışma Hazırlık Komitesinin kararıyla diskalifiye edilir, İHKİB bu nedenle uğradığı zarar ve ziyanları rücuen tazmin etme hakkına sahiptir.
• Taahhütnamede yer alan hususlar ile ilgili aykırı bir durumun tespiti halinde dereceye giren yarışmacının ödülleri, varsa yapılan masraflar nakden geri tahsil edilir ve durum kamuoyuna ilan olunur.
• Yarışmacılar, yarışma süreci, diğer yarışmacılar ve Birlik ile ilgili olarak bu yarışma sürecinde edindikleri her türlü bilginin gizli olduğunu, bu bilgileri 3. Şahıslara açıklamamayı, yarışma haricinde hiçbir amaçla kullanmamayı kabul, beyan ve taahhüt ederler. Bu hususa aykırı bir halin tespiti halinde dereceye giren yarışmacının ödülleri, varsa yapılan masraflar nakden geri tahsil edilir
Değerlendirme Kriterleri
Birinci Ve İkinci Aşama
1. Yaratıcılık
a. Fikir ve konsept
b. Seçilen temanın tasarıma aktarımı
c. Form
d. Koleksiyon bütünlüğü
2. Malzeme Kullanımı
a. Özgünlük
b. Tasarıma uygunluğu
c. Aksesuar ile kullanımı
d. Malzemelerin birbirleri ile uyumu
3. Sunum ve Teknik Çizim
a. Portfolyo
b. Sunum
c. Teknik Çizim
4. Giyilebilirlik (Ticari Potansiyel)
Üçüncü Aşama (Final Jürisi)
1. Yaratıcılık
a. Fikir ve konsept
b. Seçilen temanın tasarıma aktarımı
c. Form
d. Koleksiyon bütünlüğü
2. Malzeme Kullanımı
a. Özgünlük
b. Tasarıma uygunluğu
c. Aksesuar ile kullanımı
d. Malzemelerin birbirleri ile uyumu
3. Uygulama / Üretim
a. Finishing ve dikiş kalitesi
b. Kalıp ve Fit
4. Giyilebilirlik (Ticari Potansiyel)
Not: İHKİB yukarıda yer alan değerlendirme kriterlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Yarışma Aşamaları
Sunum Dosyaları
Tüm işlemler www.kozayarismasi.com adresinden yürütülecektir.
Yarışma sunum dosyaları en geç 16 Mayıs 2024 Perşembe günü mesai bitimine kadar www.kozayarismasi.com adresinden dijital olarak siteye yüklenecektir. Eksik doldurulan ve/veya son teslim tarihinden sonra yüklenen dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
Her bir yarışmacının tek bir dosya ile başvurma hakkı bulunmaktadır.
Koza 2024’te herhangi bir tema verilmeyecek, koleksiyonların herhangi bir sezona yönelik olması istenmeyecektir.
Yarışma Başvurusu İçin Dijital Ortamda Tamamlaması Gerekenler
A. Başvuru Formu ve Katılımcı Beyanı
Başvuru formu www.kozayarismasi.com adresinden online olarak doldurulacaktır ve katılımcı şartnameyi, başvuru formu ile birlikte imzalayacaktır. Başvuru formunun yarışmacılar tarafından eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru formunun ve şartnamenin çıktısı alındıktan sonra imzalanması gerekecektir. Başvuru formunun ve şartnamenin imzalı hali daha sonra sisteme tekrar yüklenecektir.
B. Başvuran Yarışmacının Fotoğrafı
Katılımcı fotoğrafını elektronik ortama yükleyecektir.
C. Diploma/Öğrenci Belgesi
Katılımcı diplomasını/öğrenci belgesini elektronik ortama yükleyecektir.
D. Gelecek planı
Katılımcı elektronik ortamda gelecek planlarını anlatan bir yazı hazırlayacaktır.
E. Kısa özgeçmiş
Katılımcı elektronik ortamda kısa özgeçmişini anlatan bir yazı hazırlayacaktır.
F. Koleksiyon Paftaları
Katılımcılar, kadın, erkek ya da her ikisini karma olarak koleksiyon bütünlüğünü ifade edecek ve 6 tam görünümden oluşan bir koleksiyon hazırlayacaklardır. Hazırladıkları koleksiyonu 6 farklı paftada jpg ya da png uzantılı online olarak sisteme yükleyeceklerdir. (Her biri max. 5 mb boyutunda en fazla 12 dosya yüklenebilir.)
Koleksiyon sunumu ve paftalarda bulunması gerekenler:
6 tam görünüm/paftadan oluşan koleksiyon sunumu (Her biri 50 x 70 cm ölçülerinde, her bir tam görünümü detaylandıran artistik ve teknik çizimler, ayrıca her bir paftada o görünümde kullanılacak kumaş detayları ve tamamlayıcı aksesuar detayları belirtilmeli)
Koleksiyon temasının anlatımı ve/veya tasarım yaklaşımlarını destekleyen ilham panosu (mood board), hikâye panosu (storyboard), renk panosu (color board), yarışmacı tarafından hazırlanan veya ilham aldığı: video/kısa film, fotoğraf ya da yazılı metin
Artistik ve teknik çizimlerin olduğu paftaların önünde ve arkasında kimliği belirtici isim / imza / mahlas vb. olmamalıdır. Kimlik belirtici işaret olan dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
Bu formatların dışındaki dosyalar kabul edilmeyecektir.
Çok önemli Not: Başvuru sahiplerinin isimleri tasarımların üzerinde yazmamalıdır. Projenin herhangi bir yerinde başvuranın kimliğini belirten herhangi bir işaret (fotoğraf dahil) bulunmaması gerekmektedir. Aksi durumda değerlendirmeye alınmayacaktır.
G. Nüfus Kağıdı Fotokopisi
Başvuru yapan kişiye ait nüfus kağıdı fotokopisi
H. Taahhütname
Yarışmaya sunulan tasarımların yarışmacının kendilerine ait orijinal tasarımlar olduğunu, hiçbir biçimde daha önce profesyonel anlamda kullanılmadığını, profesyonel anlamda kullanılmış bir tasarımdan yararlanılmadığını ve yarışmacının daha önce TİM, İHKİB ve diğer İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen bir moda tasarım yarışmasında ilk üç dereceye girmediğini, tüm yarışma şartlarını taşıdığını taahhüt eden, www.kozayarismasi.com internet adresinde başvuru formu doldurulduktan sonra ekrana gelecek olan taahhütnamenin yarışmaya katılan tasarımcı tarafından çıktısı alındıktan, imzalandıktan ve sonrasında imzalanarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
İ. Yarışma Süreci ve Değerlendirme
Dosyalar 16 Mayıs 2024 Perşembe tarihine kadar dijital ortamda sisteme yüklenmelidir.
Birinci Aşama: Online Değerlendirme
16 Mayıs 2024 Perşembe – 21 Mayıs Salı tarihleri arasında gerçekleşecek birinci aşamada, moda endüstrisinin ve akademinin tecrübeli temsilcilerinden oluşan seçici kurul tarafından, tüm katılımcıların başvuru dokümanları ve sunum dosyaları online olarak incelenerek ve puanlanarak ilk değerlendirme gerçekleştirilecek, yapılacak seçim ile ilk 30 yarışmacı belirlenecektir.
Değerlendirme sonuçları www.kozayarismasi.com ve www.ihkib.org.tr sitelerinden ilan edilecektir.
İkinci Aşama: Yüz Yüze Mülakat
İlk aşamayı geçen katılımcılar, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü seçici kurul ile gerçekleşecek mülakata davet edileceklerdir. Bu aşamada, yarışmacılardan sundukları 6 tam görünümden oluşan koleksiyonları hakkında seçici kurula bilgi vermeleri istenecektir. Bu değerlendirme sonucunda 10* finalist belirlenecektir.
İlk aşamayı geçen tasarımcılar İHKİB tarafından belirlenen zamanda ve yerde bulunmaları zorunludur.
Değerlendirme sonuçları www.kozayarismasi.com ve www.ihkib.org.tr sitelerinden ilan edilecektir.
Önemli Not: Jüri belirtilen sayının altında seçim yapma hakkını saklı tutar.
Üçüncü Aşama: Final Jürisi
24 Eylül 2024 Çarşamba günü 10 finalistin her birinin hazırladığı 6’şar giysi ve tamamlayıcı aksesuarları, final jürisi için seçici kurula sunulacak ve seçici kurul en başarılı 3 yarışmacıyı belirleyecektir.
Değerlendirme sonuçları www.kozayarismasi.com ve www.ihkib.org.tr sitelerinden ilan edilecektir.
Atölye ve Danışmanlık Süreci
Yüz yüze mülakat sonucunda seçilen 10 finaliste koleksiyonlarını hazırlama sürecinde atölye ve danışmanlık desteği verilir.
İHKİB tarafından belirlenen mentörler tarafından yürütülecek bu süreçte, finalistlere kumaş seçimi, kalıp ve dikim süreci, styling ve fitting aşamalarında danışmanlık verecek deneyimli tasarımcılardan oluşan Koleksiyon Danışma Kurulu atanır.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri tarafından bir atölye ile anlaşma sağlanarak dikim işlemleri sadece bu atölyede yaptırılacaktır. Finalistlerin kendileri için belirlenecek süre içerisinde malzemeleri ile hazır bulunmaları ve dikim işlemlerini İHKİB’in bildireceği atölyede bitirmeleri gerekmektedir. Bu koşullara uymayan yarışmacı yerine ön jüri tarafından en fazla puan alan ancak ilk 10 finalist arasında yer almamış yarışmacı finalistlerden biri davet edilebilecektir. Dikim işlemleri ile ilgili giderlerin tamamı İHKİB tarafından belirlenen atölyede dikilmek kaydıyla karşılanacaktır.
Not: Tasarımların dikilmesi ile ilgili olarak tüm konularda karar vermeye ve dikim şartlarını değiştirmeye İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yarışma Komitesi yetkilidir.
Gala Gecesi/Ödül Töreni
Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışmasının ödül töreninin gerçekleştirileceği Gala Gecesinde, finale kalan yarışmacıların hazırladığı koleksiyonlar defile organizasyonu ile Türk ve yabancı basın mensuplarının yanı sıra iş ve moda dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan seçkin davetli grubuna sunulur.
Defilenin ardından kazanan 3 tasarımcı, basın ve kamuoyuna tanıtılır ve ödülleri takdim edilir.
Yarışma Takvimi
Son Başvuru Tarihi: 16 Mayıs 2024
Jüri Online Değerlendirme Ve Sonuçların Açıklanması: 22 Mayıs 2024
Jüri Yüz Yüze Mülakat: 25 Mayıs 2024
Final Jürisi Ve Gala Gecesi: 24 Eylül 2024
Diğer sorularınız için koza@itkib.org.tr’ye mail atabilirsiniz.
Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.
Başvuru Web Sitesi: https://www.kozayarismasi.com/
Mereba 2024 KOZA yarışması ne zaman??
Cevap yazarsanız sevinirim.
genelde ocak, şubat ayı gibi başlıyor.
2019 da yarışma ne zaman yapılacak ? 16 yaşındayım katılabilir miyim ? ayakkabı vb. başka yarışmalar varsa bilgi verir misiniz ?
2019 Yarışması Son Başvuru Tarihi 26 Kasım 2018.
Katılım Koşulları
1989 Ve Daha Sonraki Yıllarda Doğmuş Olmak
Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinde Ya Da Moda Tasarım Bölümlerinde Okumak Ya Da Mezun Olmak, Moda Tasarımı Meslek Yüksek Okullarında Veya Olgunlaşma Enstitülerinde Okumak Ya Da Mezun Olmak, En Az 2 Yıllık Moda Tasarımı Sertifika / Diploma Programında Okumak Ya Da Mezun Olmak