<style>.lazy{display:none}</style>
25.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması

Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması

Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması Düzenliyor. Sekizincisi Düzenlenen Yarışmaya Yurt İçi Ve Yurt Dışından Katılıma Açıktır.

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü 25 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 20 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 15 Bin Türk Lirası
Cüneyt Cebenoyan Özel Jürü Ödülü (Mansiyon Ödülü) 10 Bin Türk Lirası

Katılım Koşulları

1. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (bundan böyle “TSPB” olarak anılacaktır.) tarafından düzenlenen “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temalı “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına katılan yarışmacılar aşağıdaki şartları ve koşulları kabul etmiş sayılır.

2. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar kameraelindegelecegincebinde.com adresli internet sitesi üzerinden kayıt oluşturarak katılım sağlayacaktır.

Ads

3. Katılımcılar ilk olarak “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temasına uygun senaryoları ile başvuru yapacaklardır. Senaryoların değerlendirilmesi sonrasında, senaryo aşamasını geçen katılımcılar, başvuru yapmış oldukları senaryo kullanılarak çekilmiş 3 dakikalık kısa filmleri ile yarışmanın film aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır.

4. Katılımcılar sadece bir senaryo ve bir film ile katılım sağlayabileceklerdir.

5. Yarışma, yurt içi ve yurt dışından bütün katılımcılara açıktır. Gönderilen senaryonun dilinin Türkçe olması zorunludur.

6. Film aşamasına kalan yarışmacıların başvurdukları filmin dilinin Türkçe olması zorunludur.

7. Katılım için yaş sınırı bulunmamaktadır.

8. TSPB çalışanları, Metropol Digital ortakları, yöneticileri ve çalışanları ve bunların birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar ve ödül kazanamazlar.

9. Senaryo aşamasına başvurular 15 Haziran 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Eylül 2022 tarihinde sona erecektir.

10. Senaryolar, kameraelindegelecegincebinde.com adresindeki başvuru sayfasından online olarak en geç 16 Eylül 2022 tarihi saat 18.00’e kadar yüklenmelidir.

11. Film aşamasına kalan filmler, kameraelindegelecegincebinde.com adresindeki başvuru sayfasından online olarak en geç 2 Aralık 2022 tarihi, saat 18.00’e kadar yüklenmelidir.

12. Senaryo aşamasını geçemeyen yarışmacılar, kısa film aşamasına katılamayacaklardır.

13. Başvuru sürecinde katılımcının, senaryosunu yüklemeden önce site üzerinde bir kullanıcı profili oluşturması gerekmektedir. Kullanıcı, profili oluştururken kullanmış olduğu e-posta adresini, e-posta adresine gelecek olan bağlantı üzerinden doğrulamalıdır. E-posta adresi doğrulaması yapmayan katılımcılar senaryolarını sisteme yükleyemez ve başvuruda bulunamaz.

14. Senaryolar, Times New Roman yazı karakterli ve 11 punto, 1,5 satır aralıklı, sağ-sol kenarlar 3 cm, üst-alt kenarlar 2 cm boşluklu olacak şekilde, Fransız veya Amerikan formatında, 3-5 sayfa arası olacak biçimde hazırlanmalı ve .docx veya .pdf formatında yüklenmelidir.

15. Filmlerin uzunluğu en fazla 3 dakika olmalıdır. Her filmin yüksek çözünürlükte olacak şekilde öncelikle Youtube’a yüklenmesi, daha sonradan yüklenen filmin embed linkinin kameraelindegelecegincebinde.comsitesi üzerinden yapılacak başvuruda ilgili kısma eklenmesi gerekmektedir.

16. Yarışmaya başvuruların son başvuru tarihinden önce kameraelindegelecegincebinde.cominternet adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Belirtilen son teslim tarihi ve saatinden sonra gelen senaryolar ve filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.

17. Senaryo aşaması sonrasında kısa film aşamasına kalan eserler için katılımcıların ıslak imzalı taahhütnamelerini, iadeli taahhütlü posta yoluyla veya kurye/kargo aracılığıyla TSPB’ye göndermesi gerekmektedir.

18. Katılımcı, gönderi zarfının üzerine kendi isim, soyadı, iletişim bilgilerini ve başvuru formunda belirttiği e-posta adresini yazmalıdır.

19. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışması için senaryo ve film gönderenler, senaryo ve filmlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Başkasına ait senaryo ve filmlerin kullanımından dolayı oluşabilecek her türlü hukuki ve cezai yükümlülük, katılımcıların kendi sorumluluğundadır.

20. TSPB, uygunsuz olabileceğini ya da hakaret içerdiğini düşündüğü (örneğin; şiddet, suç, dini konular, politika, ırkçılık ya da cinsellik içeren) senaryoları ve filmleri yegâne takdir yetkisine dayanarak yarışma dışına çıkarma hakkını saklı tutar.

21. Katılımcıların yazacakları senaryoların ve tasarlayacakları kısa filmlerin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna uygun şekilde özgün olması gerektiği gibi; filmlerde kullanılacak her türlü fikir ve sanat eserlerinin ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmış olması gerekmektedir.

22. Senaryolarda ve kısa filmlerde yer alacak eser, müzik ya da görsel efektlerle ilgili olarak eser veya bağlantılı hak sahipleri ya da ilgili meslek birliklerinden 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası ile ilgili mevzuat uyarınca alınması gereken izin ve ödenmesi gereken telif bedelleri, katılımcıların sorumluluğundadır. Bu konuda TSPB’nin hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Katılımcıların belirtilen yasa gereklerine uygun davranacağını, yasanın öngördüğü kurallara aykırı davranılması nedeniyle doğabilecek her türlü hukuki sorumluluğun kendilerine ait bulunduğunu ve bu konuda TSPB’nin uğrayabileceği bilcümle zararların katılımcıların kendisine rücu edileceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

23. Katılımcı, senaryosunda ve kısa filminde kullanılan eser, müzik ya da görsel efektlerle ilgili olarak telif hakları veya herhangi bir sebeple eserin TSPB tarafından kullanılamaması, paylaşılamaması, yayınlanamaması, çoğaltılamaması halinde ödüle hak kazanmış olsa bile ödül alamayacağını, almış ise TSPB’ye derhal iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Katılımcının verdiği bilgilerin yanlış, eksik veya hatalı olmasından dolayı TSPB hiçbir sorumluluk kabul etmez.

24. Yapılan başvurular aşağıda yer alan jüri sınıfları tarafından değerlendirilecektir. Kazananların belirlenmesinde yarışma temasına ve teknik hususlara uygunluk şartı aranacaktır.
a. Senaryo Jürisi
b. Ana Jüri

Senaryo Jürisi
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nden Murat İri ve Kanal D dramaturgu Duygu Ertekin senaryo jüri grubunu oluşturmaktadır.

Ana Jüri Üyeleri
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Alp Birol, Sinema Yazarı ve Haber Editörü Selin Gürel, Hürriyet Gazetesi Sinema Yazarı Uğur Vardan, Oyuncu Feride Çetin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nden Murat İri, Medcezir, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara, Yargı gibi dizilerin yönetmeni Ali Bilgin ve TSPB Genel Sekreteri Serdar Sürer ana jüri grubunu oluşturmaktadır.

25. Senaryo aşaması sonuçları 2022 Ekim ayı içerisinde, kısa film sonuçları ve ödül hak kazananları ise 2022 Aralık ayı içerisinde www.kameraelindegelecegincebinde.com sitesi üzerinden ilan edilecektir. Ödül kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek, katılımcıların kendi sorumluluğundadır.

26. İlan edilecek yarışma sonuçlarına ilişkin karar nihaidir, bağlayıcıdır ve karar sonucunun gözden geçirilmesi söz konusu değildir.

27. Senaryo aşamasını geçen katılımcılar Murat İri ve Ali Bilgin ile yarım günlük “sinema unsurları” üzerine bir atölye eğitimi ve kısa film, senaryo yazımı ile sermaye piyasaları konularında kitap seti ödülü kazanacaktır.

28. Kısa film yarışma sonunda kısa filmler için ilk üç derece ödülleri ve bir mansiyon ödülü verilecektir:
– Birincilik ödülü 25.000 TL,
– İkincilik ödülü 20.000 TL,
– Üçüncülük ödülü 15.000 TL,
– Cüneyt Cebenoyan Özel Juri Ödülü (mansiyon ödülü) 10.000 TL olarak belirlenmiştir.

29. TSPB, yeterli nicelik ve nitelikte senaryo ve film gelmemesi halinde ödüllerin bir kısmını vermeme hakkını saklı tutar.

30. Ödül kazanan katılımcılar kişisel olarak, kameraelindegelecegincebinde.com adresinden başvuru aşamasında kullandıkları e-posta adresleri aracılığıyla bilgilendirilecektir. Ödül kazanan katılımcıların, bilgilendirildikleri tarihten itibaren 14 gün içinde info@kameraelindegelecegincebinde.com e-posta adresinden veya TSPB’nin her türlü telefon, faks ve posta adresinden TSPB ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Ödül kazananın, bilgilendirilme tarihinden itibaren 14 gün içinde TSPB ile iletişime geçmemesi halinde ödül geri çekilecektir.

31. TSPB, katılım koşullarını ihlal eden ya da uygulamada istismar, sahtekarlık veya hatalı katılım yapan yarışmacıları yarışmadan çıkarabilir. Yarışmada çeşitli yöntemlerle haksız avantaj sağlamaya çalışan katılımcıların belirlenmesi durumunda bu katılımcı ödüle hak kazanamayacak olup, TSPB’nin yasal işlem başlatma ve varsa bundan doğan tüm zararlarının tazminini talep etme hakkı saklıdır.

32. Ödül sahibi, kazanılan ödülle ilişkin veraset ve intikal vergisi dışındaki diğer vergi, kanuni yükümlülükler ve/veya ilave maliyetlerden kendisi sorumlu olacaktır.

33. TSPB, “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasında katılımcılardan aldığı kişisel verileri (e-posta adresi vb. bilgileri) kullanabilir. Ancak, katılımcılarla ilgili kişisel veriler üçüncü şahıslara aktarılmayacak ve onların kullanımına sunulmayacaktır.

34. TSPB, önceden haber vermeksizin yarışmanın kurallarını değiştirme, süresini kısaltma/uzatma veya iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda asla TSPB aleyhine bir iddia oluşturulamaz. Koşullar ve kurallardaki değişiklikler tüm katılımcılar için bağlayıcı nitelik taşımaktadır. Bu nedenle katılımcılar, güncel koşullar ve kuralları öğrenmek için kameraelindegelecegincebinde.com adresini düzenli olarak ziyaret etmeleri gerektiğini kabul ederler.

35. Burada belirtilen şart ve koşulların herhangi bir maddesi hukuka aykırı, hükümsüz ya da uygulanamaz olarak addedilirse söz konusu madde ayrılabilir olarak sayılacak ve geriye kalan hükümlerin geçerliliğini ve uygulanabilirliğini etkilemeyecektir. Geçersiz hale gelen hüküm yerine yarışmanın amacına ve kurallarına daha uygun yeni bir hüküm getirilebilecektir.

36. Yarışmaya katılan herkes, yarışma şartlarını okuyup anlayarak peşinen kabul etmiş sayılır. Katılımcıların yarışma şartlarına uyup uymadıklarının denetim ve değerlendirilmesi, katılımcıların beyanına dayanan bilgiler çerçevesinde, münhasıran TSPB tarafından yapılacaktır.

37. Yarışma kapsamında ortaya çıkan her türlü uyuşmazlıkta TSPB’nin kayıtları esas alınacaktır.

38. Bu şartlardaki herhangi bir hüküm konusunda yaşanacak anlaşmazlığı çözme konusunda İstanbul Mahkemeleri ve İcra Daireleri tek yetkili olacaktır.

39. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışması, Milli Piyango İdaresi’nin izni ve onayı kapsamında değildir.

40. Aksi katılımcı tarafından belirtilmedikçe ad, soyadı, e-posta adresi ve diğer tüm kullanıcı bilgileri sadece TSPB tarafından toplanacak, işlenecek ve saklanacaktır.

41. Katılımcılar, kameraelindegelecegincebinde.comadresindeki hesabına giriş yaptıktan sonra, “Yarışmadan Geri Çekil” butonuna basarak 16 Eylül 2022 tarihine kadar, göndermiş oldukları filmin ve bilgilerinin kullanılmasına ilişkin verdikleri onayı geri çekebilirler. Bu durumda katılımcı yarışmadan da çekilmiş olur ve değerlendirmeye alınmaz.

Yarışma Hakkında
Türkiye Sermaye Piyasası Birliği’nin (TSPB) bu yıl sekizincisini düzenleyeceği kısa film yarışması yeni bir sayfa açarak yoluna devam ediyor; önce senaryo sonra film… “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temalı bu yılki yarışmanın mottosu ise “Filmler kısa, yatırımlar uzun…”.

TSPB’nin bu yılki kısa film yarışmasında yapmış olduğu format değişikliği ile senaryo ve film olmak üzere 2 aşamalı değerlendirme süreci söz konusu olacak. Siz sinemaseverlerin önce “Sermaye piyasalarında yatırımcı olmak” temasına uygun yazmış olduğunuz senaryonuzu göndermeniz beklenmektedir. Senaryonun değerlendirildiği ön eleme aşamasını geçmeniz halinde yarışmanın ikinci kısmına bu metinleri filmleştirerek katılabilirsiniz. Öykünüzü tasarlayıp onu senaryoya dönüştürürken bilmenizde faydalı görülen sermaye piyasalarına ilişkin terimlere Sermaye Piyasası Kavramları sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Bu kelimelerin senaryoda kullanılması zorunlu olmamakla beraber, senaryonun konusunun ve içeriğinin “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temasıyla uyumlu olması açısından bu terimlerin bilinmesinde, anlaşılmasında ve senaryoya uygun olanların kullanılmasında fayda var. Bu önemli bir detay, çünkü göndereceğiniz senaryoların içeriği ilk olarak TSPB Jürisinin değerlendirmesinden geçtikten sonra, sinematografik olarak değerlendirilmek üzere sinema-televizyon uzmanlarından oluşan Senaryo Jürisi’nin elemesine tabi tutulacak. Bu ön elemeyi geçenlere, sinema-televizyon uzmanları ile “sinemanın unsurları” konulu atölye gerçekleştirdikten sonra senaryolarını filme aktarmaları için süre verilecek. Süreç sonunda da filmler Ana Jüri tarafından değerlendirilecek ve ilk üç (Birinciye 25.000 TL, İkinciye 20.000 TL, Üçüncüye 15.000 TL) ile bir mansiyon (10.000 TL Cüneyt Cebenoyan Özel Ödülü) olmak üzere dört ödül ile taçlandırılacak.

Kısa filmlerin süresi üç dakika ile sınırlı. Dolayısıyla senaryolar üç en fazla beş sayfa olmalı ve www.kameraelindegelecegincebinde.com sitesine yüklenmeli. “Times New Roman yazı karakterli, bir buçuk satır aralıklı, sağ-sol kenarlar üç cm, üst-alt kenarlar iki buçuk cm boşluklu” biçimsel özelliği olan senaryolar istenen formatta (Fransız formatında ya da Amerikan formatında) yazılabilir. Yukarıdaki “Kısa film senaryosu nasıl yazılır?” başlıklı videoyu izleyip konuyla ilgili yol gösterici bilgiye ulaşabilirsiniz.

Önemli Tarihler
• Senaryo gönderimi için son gün, 16 Eylül 2022, Cuma
• Elemeyi geçen senaryoların açıklanması, 7 Ekim 2022, Cuma
• Elemeyi geçen senaryolar için atölye çalışması, 15 Ekim 2022, Cumartesi
• Senaryoların film olarak gönderimi için son gün, 2 Aralık 2022, Cuma
• Kısa film yarışmasının sonucunun açıklanması, 12 Aralık 2022, Pazartesi

Başvuru İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ