<style>.lazy{display:none}</style>
25.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması

İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması

14. İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması

İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması Başvuruları Başladı. If Weddıng Fashıon İzmir 2023 14. Gelinlik Tasarım Yarışması Teması “Akış”.

IF WEDDING FASHION İzmir 2023 14. Gelinlik Tasarım Yarışması

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü 17.500 Türk Lirası Artı IF WEDDING FASHION İZMİR 2023’de Performans Defilesi Organizasyon Hakkı/ (Ödül İZFAŞ tarafından verilmektedir.)
İkincilik Ödülü 15 Bin Türk Lirası (Ödül EGSD Tarafından Verilmektedir.)
Üçüncülük Ödülü 12.500 Türk Lirası (Ödül İZFAŞ tarafından verilmektedir.)

Yarışmanın Konusu

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğiyle; IF Wedding Fashion İzmir 2023 Fuarı etkinlikleri kapsamında “Gelinlik Tasarım Yarışması “ düzenlenecektir.

Ads

“Gelinlik Tasarım Yarışması”, Türkiye’de gelinlik sektörüne genç tasarımcılar katmak ve sektöre ivme kazandırmak amacıyla düzenlenen bir tasarım yarışmasıdır. Genç tasarımcılar kostüm dikim süresince kazanacağı deneyim ile birlikte 1 yıl boyunca dikeceği abiye-gelinlik kostümlerinin defilesini yapma fırsatını yakalayacaktır.

Yarışma Teması

“AKIŞ” “FLOW” Akış, bir etkinliği gerçekleştiriyor olan kişinin enerjik bir şekilde odaklandığını, tamamen dahil olduğunu ve etkinlik süresince keyif aldığını hissederek kendini tamamen etkinliğe verdiği zamanki zihinsel durumdur.

Akış, kişinin ustalaştığı ve anlamlı bulduğu bir iş yaparken zamandan ve mekândan kopacak kadar kendinden geçme hali demektir.

Tasarım, beyinde bir şeyin kurgulanma, planlanma, hazırlanma sürecidir. Pamuktan, ipliğe, iplikten kumaşa evrilen süreçte tasarım ve tasarımcı başkahramandır. Tasarımcının yarattığı tasarımdan ziyade konsantrasyon halindeki tasarlama süreci kişiye haz vermektedir.

Akışta Mutluluk Senin Gözünde Nasıl?

Yarışmaya Katılım Koşulları
Yarışmaya katılacak olanların taşıması gereken asgari koşullar aşağıdaki gibidir:

1. 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşını aşmamış olmak (Yarışmacının ödül törenine kadar 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.),

2. Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinde, Moda Tasarım Bölümlerinde, Moda ve Tekstil Tasarımı Meslek Yüksekokulları, Sahne tasarımı ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları, Olgunlaşma Enstitülerinde, en az 2 yıllık Moda Tasarımı bölümlerinde öğrenci veya mezun olmak, MEB onaylı Moda Tasarımı kurslarından sertifika sahibi olmak,

3. Jüri üyeleri, yarışma raportörleri, İZFAŞ çalışanları ile bu kişilerin birinci dereceden yakını (eş ve kayın hısımlar da dahil) olmamak,

4. Daha önce İZFAŞ ve EGSD tarafından düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışmalarının herhangi birinde ilk üç dereceye girmemiş olmak,

5. Moda sektöründe tanınmış bir isim veya marka olmamak, sektöre yönelik ürünlerle ilgili kendi adına kayıtlı bir iş yerine sahip olmamak,

6. Sektör ile ilgili bir kurum ya da kuruluşta eğitimci veya akademisyen olmamak,

Yarışmacılardan İstenenler
Katılımcılar başvuru dosyasında yarışmanın ilk elemesinde kullanılacak tasarım paftasına yer vermelidir. Yarı Finale kalan yarışmacılardan dikili ürünler daha sonra ayrıca talep edilecektir.

1. Yarışmacıların Dosyalarında Bulunması Gerekenler:

• Tasarımın ilham kaynağından ürün haline gelmesini açıklayan ve içeriğinde görünen bölümlerde şantuk, tafta, saten, dantel, tül, organze, iplik, kumaş, boyarmadde, aksesuar ve yardımcı malzeme v.b. renk, teknik çözümleme vs. bilgilerinin yer aldığı genel konsept içindeki en fazla 3 farklı tasarımdan oluşan A3 boyutunda sunum paftası.

• Yarışmacının, tasarımında anlatmaya çalıştığı duygu/düşünceyi ifade eden en fazla 100 kelimeden oluşan A3 boyutunda kavramsal yaklaşım paftası. (Kavramsal yaklaşım tercih doğrultusunda fotoğraflarla da desteklenebilir.)

• Kullanılacak kumaş ve tamamlayıcı aksesuar örneklerinin yer aldığı bir adet A3 boyutunda pafta.

2. Tasarımların Sunumu ve Teslim Şekli:

• Yarışmacılar, madde 5.1. belirtilen şekilde hazırlanmış tasarımlarını büyük harf ile “13. Gelinlik Tasarım Yarışması” ibaresi yazılı A3 boyutunda karton ya da plastik proje çantası içinde teslim edeceklerdir. Yarışmacı herhangi bir RUMUZ kullanmayacaktır.

• Çizilen tasarımların, yarışma eleme süreçlerindeki led ekran ve projeksiyon sunumunda kolay görünür ve belirgin olması için sınır çizgilerinin koyu kalem ile çizilerek konturleme yapılması gerekmektedir. Tasarımların beyaz perdeye yansıtılacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

• Yarışmacılar, çantanın içine üzerinde büyük harf ile yazılmış “13. GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI” ibareli Kimlik Zarfı koyacaklardır. Kimlik zarfının içinde aşağıdaki bilgi ve belgeler olacaktır:
– İnternetten temin edilecek yarışma başvuru formu ve ıslak imzalı taahhütname, – Nüfus cüzdan fotokopisi,
– Son mezun olduğu kuruma ait diploma ya da halen öğrenci ise öğrenci belgesi,
– Yarışmacının fotoğraflı özgeçmişi,
– Tasarımın PDF formatında kaydedildiği CD,( arka fonu beyaz olmalıdır.)

Projelerin Teslim Süresi Ve Yeri
Projeler en geç, 15.09.2023 tarihi saat 17.00’a kadar elden veya kargoyla aşağıda yer alan adrese teslim edilecektir.

İletişim Bilgileri:
İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) Zafer Mahallesi, Sakarya Caddesi, 35410 Gaziemir/İzmir
Tel: 0 232 497 10 10
E-posta: melike.selcuk@izmirfair.com.tr https://ifwedding.izfas.com.tr/tr
Yarışma ile ilgili tüm iletişimlerde yukarıdaki iletişim bilgileri kullanılacaktır.
Kargo süresince meydana gelebilecek gecikmelerden İZFAŞ sorumluluk kabul etmeyecektir.

Yarışma Takvimi
Yarışma Son Başvuru Tarihi: 15.09.2023
Ön Eleme: 29.09.2023
Yarı Finalist İlanı: 02.10.2023
Finalist Bilgilendirme Toplantısı: 06.10.2023
Yarı Final: 19.11.2023
Final ve Ödül Töreni: 21.11.2023

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.
Başvuru Formu İçin Tıklayın.
Taahhütname İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ