<style>.lazy{display:none}</style>
19.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Engelsiz İzmir Kısa Film Yarışması

Engelsiz İzmir Kısa Film Yarışması

Engelsiz İzmir Kısa Film Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kısa Film Yarışması Başvuruları. Yarışmaya 18 Yaş Ve Üzeri Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Katılabilir.

Yarışma Ödülleri
Yarışmada, 3 Başarı Ödülü Ve Jüri Özel Ödülü Verilecektir.
Başarı Ödülü Olarak;
Birincilik Ödülü 30 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 15 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 10 Bin Türk Lirası
Jüri Özel Ödülü 5 Bin Türk Lirası

Olarak Belirlenmiştir. Jüri Gerekli Görürse Birden Fazla Jüri Özel Ödülü Verebilir. Fakat Bu Sayı 3 Adet İle Sınırlandırılmıştır. Birincilik, İkincilik Ve Üçüncülük Ödülü Paylaştırılamaz.

Yarışmayı düzenleyen İdare: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Yarışmanın Türü Ve Şekli
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun ilgili maddelerine dayanılarak hazırlanmış olan ‘Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği’ esas alınarak düzenlenen bu yarışma, serbest ulusal tek kademeli bir güzel sanat eserleri yarışmasıdır.

Ads

Yarışmanın Yeri
Yarışma “Uluslararası Engels İzmir 4. Kongresi” kapsamında İzmir’de gerçekleştirilecektir.

Yarışmanın Adı, Konusu Ve Amacı
Yarışmanın adı: Engelsiz İzmir 4. Ulusal Kısa Film Yarışması: “10 Dakika Engelli”

Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak 2013 yılında Türkiye’de ilk kez uluslararası bir kongre düzenlemiştir. ‘Engelsiz İzmir’, bilimsel bir kongre olmasının yanında, kentsel yaşamda engelleri ve engellileri görünür kılacak sosyal projeleri hayata geçirmeye başlamıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 27-29 Mayıs 2021 tarihlerinde “Kriz Belediyeciliği ve Kamusal Hizmetlere Erişim” temalı Uluslararası Engels izmir 4. Kongresi gerçekleştirilecektir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, insan hakları bağlamında engelli haklarına ve engellilerin kentsel ve sosyal yaşama katılımlarının kolaylaştırılmasına dikkat çekmek, bu konuda duyarlılığa sahip olanların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla bu kısa film yarışmasını düzenlemiştir.

Yarışmaya Katılım Koşulları

1-Yarışma 18 yaş üzeri olmak üzere tek kategoride yapılacaktır (başvuru tarihinde bitirilen yaş dikkate alınacaktır).
2-a-Yarışmaya, filmin yasal sahibi (Yapımcı veya Yönetmen) başvurabilir. Yarışmaya bireysel ya da ekip olarak katılım mümkündür.
2-b-Filmin birden fazla yasal sahibi varsa bunlara ait bilgilerin Kimlik Formunda belirtilmesi gerekmektedir. Ekip katılımları durumunda, İdare ile ilişkilerin yürütülmesiyle sınırlı olmak üzere, bir kişinin ekip başı olarak Kimlik Formunda belirtilmesi gerekmektedir.
3-Filmlerin genel norm veya mevzuata uygunluğundan ve her türlü telifinden filmin sahibi (Yapımcı veya Yönetmen) sorumludur. İdarenin telifle ilgili herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalması durumunda, kayıtsız şartsız nakden ve defaten film sahibine rücu eder.
4-Filmlerin, idare tarafından ticari olmayan eğitim, tanıtım, kültür ve sanat faaliyetlerinde izleyiciye gösterilmesi yarışmacılar tarafından kabul edilmiş sayılacaktır.
5-Yarışmacılar aşağıdaki şartlara uymak zorundadır:
• TC vatandaşı olmak.
• Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyenler ve atayanlar arasında olmamak.
• Jüri üyeleri (danışman, asli, yedek) ve raportörlerle bunların 1. dereceden akrabaları, resmi ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak.
• Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmış olmamak.
• Yarışmayı açan İdarede, yarışmayla ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak.
• Yarışmayı açan İdare adına hareket eden danışmanlarla bunların 1. dereceden akrabaları, resmi ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak.
• Şartname alıp, adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, iletişim ve adres bilgilerini Yarışma Raportörlüğüne kaydettirmek. (Ekip halinde katılımlarda bir kişinin bu şartı yerine getirmesi yeterlidir.).
Bu koşullara uymayanlar yarışmaya katılmış olsalar dahi filmleri yarışmaya katılmamış sayılır.

Yarışmacılardan İstenenler
1-Yarışmacılar sadece bir ( 1 ) film ile katılabilir. Filmlerin türü konusunda bir sınırlama yoktur ve tek tür kategorisinde değerlendirilecektir.
2-Film, herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir mecrada yayınlanmamış, alenileşmemiş, jenerik dahil en fazla on ( 10 ) dakikalık ve özgün olmalıdır. Film müziklerinin izin alınarak kullanıldığına ilişkin belgenin Kimlik Formuyla beraber sunulması gerekmektedir.
3-Yarışmacılar filmin bir kopyasını filmde görev alan kişilerin isimleri filmin herhangi bir yerinde yer almayacak şekilde (sadece rumuzlu olarak) diğer kopyasını filmde görev alan kişilerin isimleri yer alacak şekilde ve rumuzlu olarak gönderecektir. Jüri, kişi bilgilerinin olmadığı kopyayı izleyecek, isimlerin yer aldığı kopya, sonuçlar belli olduktan sonra açılacaktır.
4-Yarışmaya katılacak filmler; Full HD (1920×1080 pix çözünürlükte), H264, WMV, MOV formatlarından birisi seçilerek, DVD veya Taşınabilir Bellek üzerine data olarak kaydedilmeli, yukarıda belirtilen şekilde iki ( 2 ) kopya (2 ayrı DVD veya Taşınabilir Bellek) olarak gönderilmelidir.
5-Yarışma Şartnamesi internet adresinden görülebilir. Ancak Yarışmaya katılmak için Yarışma Şartnamesinin 5 TL karşılığında satın alınması zorunludur.
6-Başvuru belgeleri, en geç 09 Nisan 2021 Cuma günü, saat 17.00’ye kadar Yarışma Raportörlüğü adresine iletilmelidir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır ve eksik başvurular değerlendirilmeyecektir.

Yarışmacıların Uymakla Yükümlü Olduğu Esaslar Ve Yarışmacılardan İstenen Diğer Belgeler
1- Başvuru Belgeleri (kimlik formu ve taahhüt belgesi ile ekleri, film kopyaları, şartname bedelinin yatırıldığına ilişkin belge)
2-Aşağıda belirtilen maddelere uymayan filmler jüri kararıyla tutanağa geçirilmek şartıyla yarışmaya kabul edilmez.
• Yarışmaya Katılım Koşulları başlığı altında belirtilen uyulması zorunlu koşullara uymayan filmler
• Yarışmacılardan İstenenler başlığı altında belirtilenlerden herhangi birinin eksik olduğu filmler

Yarışma Takvimi
• Yarışmanın ilanı 14 Eylül 2020
• Soru sormak için son gün 20 Kasım 2020 Saat 17:00′ ye kadar
• Yanıt vermek için son gün 23 Kasım 2020
• Teslim için son gün 09 Nisan 2021 Saat 17:00′ ye kadar
• Jüri değerlendirme çalışması 22 Nisan 2021
• Sonuçların ilan edilmesi 07 Mayıs 2021
• Ödül Töreni ve Kolokyum 27 Mayıs 2021

Yarışma Sonuçlarının İlan Şekli
Jüri, değerlendirme çalışmaları sonucunda hazırlayacağı rapor ve varsa tutanakları orijinal imzalı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verecektir. Bu raporda belirtilen yarışma sonuçları internet sitesinde yayınlanacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi sonucun gazetelerde ve diğer yayın organlarında ilanından sonra, jüri raporunun mesleki bülten ve dergilerde yayımını ve tüm yarışmacılara gönderilmesini sağlayacak, yarışmaya katılan filmlerin geçici veya kalıcı olarak gösterimini yapma ve tanıtma hakkına sahip olacak ve bilgi verme haklarını saklı tutacaktır.

Ödül Töreni Ve Kolokyum
27 Mayıs 2021 tarihinde ödül töreni ve kolokyum düzenlenecektir, yarışmaya katılan filmler halka açık ve ücretsiz olarak gösterilecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ