<style>.lazy{display:none}</style>Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Başvuru Koşulları
Güncel Eğitim Burs Başvurusu Kurslar Burslar KYK Yurt

Dünya İnternet Klavye Şampiyonası

Dünya İnternet Klavye Şampiyonası

İntersteno Dünya İnternet Klavye Şampiyonası

İntersteno Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Düzenliyor. Yarışma 4 Kategoride Yapılacak. 12 Yaşına Kadar, 13 İle 16 Yaş Arası, 17-20 Yaş Arası Ve 21 Yaş Ve Üzeri Kategorilerinde Yapılacak. Finaller 1 Nisan – 6 Mayıs 2019 Tarihlerinde Yapılacak.

2024 Dünya Bilgisayar İnternet Klavye Şampiyonası, Kayıtları 19 Şubat 2024 – 24 Nisan 2024, yarışları ise 18 Mart 2024 – 26 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacaktır.

Birleşmiş Milletlere bağlı “Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu – INTERSTENO” tarafından 1957 yılından beri organize edilmekte olan Dünya Klâvye, Bilgisayar ve İnternet Şampiyonalarında gençlerimiz 2023 sonuna kadar 44’ü rekorlu 122 kez Dünya Şampiyonu olmuşlardı.

Amaç, hedef ve Yazılım Formatları:

Dünya İnternet Klavye Şampiyonaları, her düzeydeki resmî ve özel öğretim kurumlarının öğrenci ve mezunlarıyla her yaştaki bilgisayar kullananları, bilimsel ve daha verimli yöntemlerle çalışmaya teşvik etmeyi hedeflemektedir. Yarışlar: http://www.intersteno.org sitesindeki TAKİ veya ZAV formatlarından birinin seçimi ile yapılır.

Ads

Katılım Koşulları:

Öğrenciler, kendi okullarındaki bilgisayar dersliklerinde, Okul Yönetiminin ve Öğretmenlerin sorumluluğunda internete bağlanarak yarışa katılabilirler. Öğrenci olmayan yarışçılar, yarış sorumluluklarını üstlenecek bir öğretim kurumunda, Intersteno Türkiye ve Dünya Yarışları Koordinatör ve Yöneticisinin işbirliği ile “Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Katılım Formu”nu doldurtup, kayıtlarını yaptırabilirler ve şampiyonaya o Okulun, İntersteno-Türk ve Dünya Organizasyonlarının müşterek sorumluluğu ile ve aslen görevli Öğretmenin sorumluluğu ve gözetimi altında katılabilirler.

Dünyanın en bilimsel klavyesi kabul edilen F Klavyenin ülkemizde yaygınlaştırılması ve teşviki amacıyla da düzenlenen bu Yarış kapsamında; 2003/20 sayılı MEB Genelgesi ve 2013/13 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca, Türkiye’den F Klavye ile katılım zorunludur.

Donanım ve Yazılım:
Yarışta kullanılacak olan bilgisayarların her birinin:
• Yazılımlarının, Microsoft Windows XP ve üstü sürümlerinin olması,
• Windows XP kullananlar için; yalnızca Chrome veya Firefox browser programlarının son versiyonları,
• Windows 7 ve üstü kullananlar için; Internet Explorer 9 ve üstü, Chrome veya Firefox browser programlarının son versiyonları,
• Apple – Mac bilgisayar kullananlar için; Chrome veya Safari browser programlarının son versiyonları,
• Donanımlarının, Pentium-4 ve üstü uyumlu olması,
• İnternet bağlantı hızının 1 Mbit ve üstü olması,
• Mümkünse Kesintisiz Güç Kaynağının bulunması,
gerekmektedir. Aksi takdirde yarış sırasında meydana gelebilecek her türlü yazılım, donanım arızaları, internet kesilmeleri, elektrik kesilmeleri 15 saniye boyunca yazmaya ara verilmesi nedeniyle sistem dışına atılmalar ya da başka herhangi bir sebeple yarıda kalan yarışlar bir kez daha tekrarlatılmayacaktır.

Yarış Türleri:
• Yarışçılar, Anadil Listesi için ülkelerinin resmî dili ile (Türkçe) yarışırlar.
• Çok dilli yarış listesinde de derecelendirilmek için, bu yıl yarışılabilecek toplam 16 dilden en az 2 tanesinde başarılı olmalıdırlar.
5) Yarış, 10 dakikalık bir testin hızlı ve olabildiğince hatasız yazılmasıyla yapılır. 2019 Dünya İnternet Klavye Şampiyonaları, Birleşmiş Milletlere bağlı Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu – INTERSTENO’nun görevlendirdiği (Türkiye için) İtalya organizatörlüğü ile Marco Olivo’nun TAKİ programı üzerinden, Dünya İnternet Klavye Şampiyonası kuralları ile (Türkler için Türkçe olarak http://www.interstenoturk.org sitesinden) yapılır.
Ayrıca: Çek-Slav dilleri ve İngilizce gibi (Stenografinin Kısaltma kuralları için büyük üstünlük sağlayan eklentisi az) bazı diller için çok elverişli olan ZAV Sistemini de Türkiye dışındaki diğer ülkeler kullanmaktadır.(Türkler kullanmamalıdır)
6) Dünya İnternet Klavye Şampiyonaları finallerine katılabilmek için;
• 12 ve küçük yaştaki yarışçılar (2007 içinde ve sonrasında doğumlular) için dakikada en az 150 vuruşu en çok % 1 hata,
• 13 – 16 yaş arası yarışçılar (2003, 2004, 2005 ve 2006 yılları doğumlular) için dakikada en az 180 vuruşu en çok % 1 hata ile,
• 17 – 20 yaş arası yarışçılar (1999, 2000, 2001 ve 2002 yılları doğumlular) için dakikada en az 200 vuruşu en çok % 1 hata ile yazmak gereklidir.
• 21 ve yukarısı yaştaki büyük yarışçılar (1998 yılı içinde ve öncesi doğumlular) için ise dakikada en az 240 vuruşu en çok % 0,5 (yüzde yarım=binde 5) hata ile yazmak gereklidir.
Sözcükler arasındaki boşluklar da birer vuruş, büyük harf tuşuyla yazılan harf, sayı ve imler ikişer vuruş sayılır. Yazarken fark edilip anında (birkaç saniye içinde) düzeltilmemiş her hatanın 10 dakikalık yarış sürecinin bitiminden sonra 50’şer vuruş ile cezalandırılmasıyla belirlenen puanlar sıralama listesinde yer alır.

Kategoriler:

12 Yaşına kadar:Küçükler Kategorisi (2007 içinde ve sonrasında doğumlular)
13 – 16 Yaş arası:Öğrenciler Kategorisi (2003, 2004, 2005 ve 2006 yılları doğumlular)
17 – 20 Yaş arası:Gençler Kategorisi (1999, 2000, 2001 ve 2002 yılları doğumlular)
21 Yaş ve üzeri:Deneyimliler Kategorisi (1998 yılı içinde ve öncesi doğumlular)

Sıralama Listeleri:
Dereceler TAKİ programıyla katılan her yarışçının 10 dakikalık yazma sürecinin bittiği anda tüm ayrıntılarıyla görüntülenerek sıralanır. ZAV yazılımıyla yarışanların dereceleri de her akşam TAKİ dereceleriyle birleştirilerek tek liste haline getirilir. Bu Genel Sıralama Listesi’nde başarısız yarışçıların dereceleri de gösterilir.
8) Yarış metinleri, Dünya Şampiyonaları Intersteno Jüri Başkanı Georgette Sante (Belçika) tarafından, yarışçıların kayıtlı oldukları dillere göre hazırlanır.
9) Türk yarışçılar için Dünya Klavye Şampiyonasına Kayıt – 4 Mart ile 31 Mart 2019 tarihleri arasındaki günlerde yapılır.
10) Dünya Klavye Şampiyonası Final Yarışları – 1 Nisan ile 6 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Okul Yönetimleri ve Türkiye Koordinatörlüğü işbirliği ile belirlenen bir gün ve saatte, okul dersliklerinde topluca (aynı anda) yapılır.
11) Dünya Klavye İnternet Şampiyonası için Yarış Masrafları, yarışçıya aittir.
Katılım Aidatı: Yalnızca Tek dilde (anadilde) yarışa katılacak her yarışçı için 30 TL, Anadiliyle birlikte başka dillerde de yarışa katılacak olan her yarışçı için 40 TL’dir. (Şampiyonaların madalya, diploma, posta-kurye vb. giderleri için zorunlu olan bu ödemelerin tümü Belçika’daki Genel Sekreterliğe gönderilecek olup, gerekli Katılım Aidatını ödeyemeyecek öğrenciler için Okul Aile Birlikleri veya Koruma Dernekleri yardımcı olmalıdır.)
Küçük meblağlarda, havale masrafları, gönderilecek paradan daha fazla olabildiği için, Okul Yönetimince toplanan Aidatların aşağıdaki Banka hesabına toptan ödenmesi gerekir.

Detaylar İçin Tıklayın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ