<style>.lazy{display:none}</style>
20.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Dr. İbrahim Arıkan Araştırma Projeleri Yarışması

Dr. İbrahim Arıkan Araştırma Projeleri Yarışması

Dr. İbrahim Arıkan Araştırma Projeleri Yarışması

Özel MEF Lisesi Dr. İbrahim Arıkan Araştırma Projeleri Düzenliyor. 31. Düzenlenen Ödüllü Yarışmaya Türkiye Geneli Resmi Anadolu Lisesi, Resmi Bilim Sanat Merkezi, Resmi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Resmi Fen Lisesi, Resmi İmam-Hatip Anadolu Lisesi, Resmi Meslekî Ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Akşam Lisesi, Özel Anadolu Lisesi, Özel Fen Lisesi, Özel Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Temel Lise Öğrencileri Katılabilecek.

31. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması

Yarışmayı Düzenleyen Kurum: Özel MEF Lisesi
Yarışma Türü: Araştırma Projeleri Yarışması
Yarışmanın Kapsamı: Türkiye Geneli
Kimler Katılabilir: Lise Öğrencileri
Başvuru Şekli: Online

Yarışma Ödülleri (Öğretmen Ve Öğrenci Olarak Ayrı Ayrı)
Yarışmada Her Dalda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük Ödülü Verilecektir.
Fizik – Kimya – Biyoloji – Yapay Zeka Alanlarında:

Öğrenci Ödülleri
Birincilik Ödülü 35 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 30 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 25 Bin Türk Lirası

Ads

Öğretmen Ödülleri
Birincilik Ödülü 20 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 15 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 10 Bin Türk Lirası

Adaylar İçin Başvuru Şartları

1- Yarışmaya, Türkiye genelindeki Resmi Anadolu Lisesi, Resmi Bilim Sanat Merkezi, Resmi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Resmi Fen Lisesi, Resmi İmam-Hatip Anadolu Lisesi, Resmi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Akşam Lisesi, Özel Anadolu Lisesi, Özel Fen Lisesi, Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Temel Liselerde eğitim alan 9-10-11-12. sınıf öğrencileri katılabilir.

2- Yarışmaya katılım gönüllülük esasına dayalıdır.

3- Araştırma Projeleri Fizik, Kimya, Biyoloji ve Yapay Zeka alanlarından birinde hazırlanacaktır.

4- Projeler bilimsel bir araştırma niteliği taşımalı ve özgün olmalıdır. Bu özelliklere sahip olmayan projeler başvuru aşamasında elenecektir. Özgün olmayan projelerin sorumluluğu, proje sahipleri ve danışman öğretmenlere aittir.

5- Yarışmaya bir öğrenci ancak bir proje ile katılabilir. Projeler bir öğrenci tarafından hazırlanabileceği gibi, ekip çalışması içinde de hazırlanabilir (en fazla 2 öğrenci ve 1 öğretmen).

6- Online başvuruda, en fazla 8 sayfalık Proje Raporu, Projelerin özetlendiği en fazla 3 dakikalık Video Dosyası olması gerekmektedir. (Videoda öğrencinin projesini anlattığı sunumunun olması gerekmektedir. Slayt, farklı bir görsel yada bağlantı konmamalıdır.)

7- Başvuru sahibi öğrenci(ler), danışman öğretmenin imzaladığı ve okul müdürünün imzalayarak onayladığı belge online başvuru sistemine yüklenecektir.

8- Projeler çeşitli üniversitelerin öğretim görevlilerinden oluşturulan Jüri Üyeleri tarafından değerlendirilecektir.

9- Kurul, projenin içeriğine göre projenin bilim alanını değiştirebilir. Örneğin, kimya alanında gönderilmiş bir projenin içeriği biyoloji ağırlıklı ise, o proje, bir biyoloji projesi olarak değerlendirilir.

10- Projenin değerlendirilmesinde; düşüncede özgünlük, düşünce ve uygulamada bilimsellik ana ilkeleri çerçevesinde özgünlük, sonuca ulaşabilme yeteneği, sonuçların temel bilimlere/teknolojik uygulamalara katkısı ve sonuçlarının yaygın kullanım potansiyeli olan bir ürüne dönüştürülebilirliği ölçüt alınacaktır. Sözel ve yazılı sunumlarda açık ve anlaşılır olmak, konuya hakimiyet ve gösterilen özen de değerlendirmede önemli olacaktır.

11- Yarışmada her dalda birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü verilecektir. Derece alan öğrencilerle, projeyi yöneten danışman öğretmenlere aşağıda belirtilen miktarlarda (proje başına) para ödülü ve başarı belgesi ayrıca sergilenmeye değer görülerek, www.mefproje.com adresinde yayınlanan tüm proje sahibi öğrencilere katılım belgesi verilecektir. Sunum yapmaya değer bulunan proje sahibi öğrencilere Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu düzenlenecektir.

Fizik – Kimya – Biyoloji – Yapay Zeka alanlarında:

Birincilik Ödülü:55.000,00-TL (Toplam Öğrenci: 35.000-TL/Öğretmen: 20.000-TL, Kupa ve madalya)
İkincilik Ödülü:45.000,00-TL (Toplam Öğrenci: 30.000-TL/Öğretmen: 15.000-TL, Kupa ve madalya)
Üçüncülük Ödülü:35.000,00-TL (Öğrenci: 25.000-TL /Öğretmen: 10.000-TL, Kupa ve madalya)
verilecektir.

12- Son başvuru tarihinden önce aynı ya da başka isimlerle veya aynı ya da benzer konuyla herhangi bir proje yarışmasına katılmış olan projeler, bu yarışmaya katılamazlar. Ancak 2024 yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na başvuran projeler bu yarışmaya başvurabilirler.

13- Rapor yazımı https://mefproje.com adresinde belirtilen kurallara uygun olarak yapılmalıdır. Proje özeti 250 kelimeyi geçmemelidir.

14- KVK (Kişisel Verilerin Korunması) Kanunu gereğince; Başvuru sırasında öğrencilerin T.C. kimlik numarası gibi kişisel bilgiler istenmez. Kayıt esnasında öğrenci veya okulun iletişim ve sınıf bilgisi dışında bilgi istenmez.

15- Tüm katılımcıların projeleri, seçtikleri çalışma alanına uygun olmalıdır. Projeler bilimsel yönteme uygun olarak yapılmalıdır. Projelerin sadece gösteriden, kavramların açıklanmasından, model ya da kitlerden oluşması uygun değildir.

16- Tüm projeler bilimsel etik ve akademik dürüstlük ilkelerine uygun olmalıdır.

17- Projelerin değerlendirilmesinde yaratıcılık ve orijinallik, literatür taraması, bilimsel düşünce, bilimsel yöntem, veri yönetimi, sonuç, uygulama, araştırma becerisi ve çaba, projenin anlaşılması gibi kriterler esas alınacaktır. Değerlendirme sonuçlarına itiraz için ekte yer alan dilekçe kullanılmalıdır. İtiraz dilekçelerine 14 iş günü içerisinde cevap verilecektir. Çevrim içi proje sunumuna davet edilecek projeler okullara e-posta ile bildirilecektir.

18- Proje başvuruları çevrim içi olarak web sayfasından (https://www.mefproje.com) yapılacaktır. Eksik olan proje başvuruları dikkate alınmayacaktır. Proje başvurularının en geç 29 Mart 2024 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

19- Online sunum yapmaya değer görülen projeler 30.04.2024 tarihinde web sayfasında (www.mefproje.com ve www.mef.k12.tr) duyurulacak ve proje sahipleri e-posta vasıtasıyla bilgilendirilecektir.

20- Proje çevrim içi/online sunumları 06-07-08-09-10 Mayıs 2024 tarihlerinde Google-meet üzerinden çevrim içi/online olarak gerçekleştirilecektir. Sunum dokümanı olarak çevrim içi/online sunuma uygun bir program seçilebilir (örneğin microsoft power point ya da google slides…). Daha detaylı bilgiye web sayfasından (https://www.mefproje.com/ ) ulaşılabilir.

21- Yarışmaya katılan projelerin telif/patent/marka hakkı katılımcıya aittir. Projelerin, katılımcı izni olmaksızın basımı, yayımlanması, paylaşılması ve sergilenmesi yapılmayacaktır. Ticari bir değeri olduğu düşünülen projeler ile projelerinin kopyalanması ve her türlü medyada kullanılması için izin başvurusu isteyen proje sahiplerinin, projeler sergilenmeden önce patent başvurusunda bulunması önerilir. Yarışmada çekilen tüm görüntülerin ve bilgilerin kullanım hakları kurumumuza aittir. Sunumlar bilgisayar ortamında hazırlanacaktır.

22- Yarışma şartnamesine uygun olmayan ve çevrim içi/online sunum süresince organizasyon komitesinin belirlediği kurallara uymayan projeler elenecektir. Tüm proje sahipleri Millî Eğitim Bakanlığı Yönetmelikleri çerçevesinde hareket etmek zorundadırlar.

23- Eksik veya yanlış bilgi ile yapılan başvurular ve başvuru sisteminde çevrim içi/online başvuru yapıldıktan sonra onayı kaldırılmış projeler kabul edilmeyecektir.

24- Engelli bireylerin, diğer katılımcılar ile eşit koşullarda tam ve etkin katılımını sağlamak için proje sunumunda yanlarında bir danışman, çevirmen ya da destekleyici bir kişinin bulunmasına izin verilecektir.

Yarışma Takvimi
Başvuru Tarihi: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün Onayından Sonra
Başvuru Bitiş Tarihi: 29 Mart 2024’e Kadar
Online Sunum Yapmaya Değer Görülen Projelerin Açıklanması: 30 Nisan 2024
Sunum Tarihleri: 06 – 07 – 08 – 09 – 10 Mayıs 2024
Ödül Töreni: 17 Mayıs 2024

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın
Yarışmaya Başvuru İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ