<style>.lazy{display:none}</style>
30.04.2024 - Güncel Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Denizli Belediyesi Karikatür Yarışması

Denizli Belediyesi Karikatür Yarışması

Denizli Belediyesi Karikatür Yarışması

3. Denizli Belediyesi Karikatür Yarışması Düzenliyor. Ödüllü Yarışmanın Konusu 2020 DENİZLİ YILI. Yarışma Ulusal Çapta Tüm Amatör Ve Profesyonel Karikatürcülere Açıktır.

Yarışma Ödülleri

18 Yaş Üzeri Ödülleri
Birincilik Ödülü 3 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 2.500 Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 2 Bin Türk Lirası
3 Adet Mansiyon Ödülü 1.000 Türk Lirası

18 Yaş Altı Ödülleri
3 Adet Özendirme Ödülü 750 Türk Lirası
3 Adet Mansiyon Ödülü 500 Türk Lirası

KONU: 2020 DENİZLİ YILI
Denizli’nin plaka kodu olan 20’nin ardışık olarak yan yana gelmesiyle oluşacak “2020” yılının, şehrimizin ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanıtımına katkıda bulunmak için kaçınılmaz bir fırsat olacağını öngörmekteyiz. Yerel seçimler öncesi de yeni dönem projelerimiz arasında bulunan “2020 (YİRMİ YİRMİ) DENİZLİ YILI” projesi ile Denizli’mizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini böylesine anlamlı bir yılda tüm dünyaya tanıtmayı arzuluyoruz.

Ads

Yerli ve yabancı misafirlerimize, Anadolu’da ilk çağlardan bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan Denizli’mizin turizm değerlerini tanıtmak ve bunun yanında gezerek görme imkânını sağlamak için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak; 3 yılda 2 milyon kişinin faydalandığı Denizli Teleferiği’ni, konaklayabilecekleri doğa harikası Bağbaşı ve Kefe Yaylaları’nı, Ege’nin en büyük parklarından İncilipınar Parkı’nı, Denizli Kayak Merkezi’ni ve bunun gibi birçok projeyi 2020 yılı öncesinde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Bunların yanı sıra, katıldığımız etkinliklerle ve yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla; UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Mirası Pamukkale Travertenlerini, binlerce yıllık geçmişe sahip antik kentleri ve şifa kaynağı termal sularıyla turizm şehri olan Denizli’mizi yurt içinde ve yurt dışında tanıtarak, ülkemizin 5 büyük turizm merkezinden biri yapmayı başardık

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak şimdi ise 100 yılda bir şehre nasip olacak bu fırsatı, 2020 yılında Denizli’mizde değerlendirmek düşüncesiyle karikatür yarışmasına konu alarak siz değerli sanatçılarımızın eserleriyle yaşatmak ve geliştirmek istiyoruz.
Konuyu: ‘2020 DENİZLİ YILI’ olarak belirledik.

Şehrimizin kültürel değerlerini, turizm destinasyonlarını, tarihi lokasyonlarını, geleneksel lezzetlerini, dokuma ve el sanatlarını, tekstil ürünlerini, tarım ve endüstriyel değerlerini, sportif başarılarını, sosyal faaliyetlerini ve topraklarında gerçekleşmiş savaşlarını ve benzeri temaları işleyebileceğiniz; Denizli’mize katkı sağlayacak ilginç, özgün, geleceğe ışık tutacak eserlerinizi bekliyoruz.

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 21 Şubat 2020. Yarışma Sonuçları 3 Mart 2020 Tarihinde Açıklanacak.

Yarışmaya Katılacaklarda Aranacak Şartlar

1. Yarışma ulusal ölçekte düzenlenmiş olup; amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.

2. Seçici kurul üyeleri ve birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar.

Yarışmaya Katılacak Karikatürlerde Aranacak Nitelikler:
1. Çizim tekniği serbesttir. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imza) olması gerekmektedir.

2. Karikatür boyutları en az: A4 ( 21 x 29,7 cm ) en fazla: A3 ( 29,7 x 42 cm ) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.

3. Gönderilecek karikatürler daha önce hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.

4. Yarışmacılar karikatürleriyle birlikte kimlik bilgilerini içeren (Ek-1) formunu ve kısaca özgeçmişlerinden bahsedeceği (Ek-2) formunu doldurularak göndermelidir.

5. Yarışmacılar en fazla beş (5) adet karikatür ile yarışmaya katılabilirler.

Eserlerin Teslimi :
1. Her bir eserin arka yüzünde katılımcıların bilgileri yer almalıdır. (Adı, Soyadı, Adresi, Telefon, TC Kimlik No ve varsa e-posta bilgileri). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

2. 18 yaş altı genç katılımcılara özendirme ve mansiyon ödülleri verilecektir. Genç katılımcıların başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir. Eklemedikleri takdirde karikatürleri büyükler kategorisinde değerlendirilecektir.

3. Eserin gönderileceği zarfın üzerine: “Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Ulusal Karikatür Yarışması” yazısı ile sanatçının adı ve soyadı ile adres bilgileri yazılarak, belirtilen adrese en geç 21 ŞUBAT 2020 Cuma günü mesai bitiminde verilen adreste olacak şekilde gönderilmelidir.

4. Karikatürler,
“Denizli Büyükşehir Belediyesi,
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı,
Altıntop Mah. Lise Cad. No:2, PK:20100-Denizli”
adresine; posta, kargo ile gönderileceği gibi elden de tutanak karşılığı teslim edilebilir.
(Posta ile müracaatlarda, ilan edilen teslim süresi için son gün; evrakın postaya verildiği değil, Belediye’ye ulaştığı tarih kabul edilecektir.)
Postadaki gecikmeler için Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumlu tutulamaz.
5. Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması gerekmektedir. Şartnameye uygun olarak; kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırılmalıdır.

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ